Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου για μαθητές του ΕΠΑ.Λ Σαλαμίνας


Λίγο πριν αρχίσουν οι φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές που με λαχτάρα περιμένουν όλοι οι μαθητές, η Ford Motor Ελλάς προσέφερε ένα «μαγικό ταξίδι» στην ιστορία της αυτοκίνησης στους μηχανολόγους του αύριο.

Οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Σαλαμίνας αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση της Ford και πέρασαν την «τελευταία εργάσιμη» ημέρα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων από τις αρχές του αιώνα μέχρι και υπεραυτοκίνητα του σήμερα.

Κατά το θερμό καλωσόρισμα των μαθητών από τους ανθρώπους της Ford Motor Ελλάς και τον απαραίτητο χρόνο για τις πρώτες συστάσεις, ήταν φανερό πως το ενδιαφέρον των παιδιών μονοπωλούσε ο επιβλητικός χώρος του μουσείου.

Μέσα στους τρεις ορόφους του ιδιαίτερου κτηρίου όπου στεγάζεται, μπορεί κανείς να βρεθεί δίπλα σε σπάνια ιστορικά μοντέλα, αλλά και σύγχρονα υπεραυτοκίνητα και να ανακαλύψει βήμα – βήμα την γέννηση και την εξέλιξη αυτής της απίστευτης εφεύρεσης που άλλαξε τον κόσμο μας.

Η μαγική ημέρα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου τελείωσε με τους νεαρούς μαθητές του Τεχνικού Λυκείου Σαλαμίνας να κάθονται ξανά στα «θρανία», για ένα διαφορετικό όμως μάθημα αυτή τη φορά, με σημαντικά μηνύματα οδικής ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς στο δρόμο μέσα από το σεμινάριο που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο αμφιθέατρο του μουσείου.

Τα παιδιά είδαν και έμαθαν πολλά για την ιστορία της υπέροχης αυτής κατασκευής, που λέγεται αυτοκίνητο, όπως και τη σωστή συμπεριφορά και σχέση με αυτό, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της εξέλιξης του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι άνθρωποι της Ford Motor Ελλάς τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά, καλή συνέχεια στις σπουδές τους, καλή επαγγελματική αποκατάσταση και φρόντισαν ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στη Σαλαμίνα με ένα πολύτιμο για το σχολείο τους έξτρα «φορτίο» στις αποσκευές τους.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που πρόσφατα αλλάχτηκαν στην εταιρία, δόθηκαν στο Τεχνικό Λύκειο μαζί με βιντεοπροβολείς για τις ανάγκες της διδασκαλίας της μηχανολογίας στους μελλοντικούς μηχανικούς.

Σχόλια