Η Β' Πειραιά στο επίκεντρο


Φουντώνει η μάχη στη
Β' Πειραιά η οποία επιδεικνύει ως περιφέρεια μετά από χρόνια ως περιφέρεια αξιοσημείωτη δυναμική. Λίγες ημέρες μετά τα ηχηρά εγκαίνια των γραφείων του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρκόπουλου παρουσία του Κώστα Καραμανλή και της εξαδέλφης του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθύντριας του πολιτικού του γραφείου Κατερίνας Ονουφριάδου και με τον 76χρονο Γιάννη Τραγάκη σε αντίθεση με τις επιδιώξεις της ηγεσίας της ΝΔ να επιδιώκει με ανοικτή συγκέντρωση του να πιέσει τον πρόεδρο της ΝΔ να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, διαρροή υπήρξε για την κάθοδο του επίσης δημοσιογράφου και χρόνια διευθυντή ειδήσεων στην τηλεόραση Σταμάτη Μαλέλη με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η νέα αυτή εξέλιξη όμως κινητοποίησε κι άλλες δυνάμεις, όπως τον πρώην δήμαρχο Κορυδαλλού, αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς και βουλευτή για λίγες ώρες (είχε λάβει 20.000 σταυρούς το 2009) Στέφανο Χρήστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της δημοκρατικής παράταξης πρότειναν προς τα αρμόδια περιφερειακά και κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής την υποψηφιότητα του στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος με ανοικτή επιστολή του εχθές ανέφερε:


"Η πρόταση τους αυτή με τιμά ιδιαιτέρως και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Επεξεργάζομαι τα δεδομένα που θα επέτρεπαν την ένθερμη ανταπόκριση μου.

Τους διαβεβαιώνω δε, όπως και όλους τους συμπολίτες μου των δήμων της Περιφέρειας του Πειραιά, ότι σε κάθε περίπτωση είτε με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη είτε με αυτήν του αιρετού εκπροσώπου, θα συνεχίσω με την ίδια συνέπεια και ένταση να αγωνίζομαι για τα ιδεώδη του πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για την προάσπιση και προαγωγή της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και του κράτους δικαίου ως ισχυρού υπερασπιστή των δικαιωμάτων της αξιοπρέπειας, της ευημερίας των πολιτών, του κύρους και της ανεξαρτησίας των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια Ελλάδα που θα αγαπά, θα σέβεται και θα τιμά η διεθνής κοινότητα όχι μόνο για τη συμβολή της στον παγκόσμιο πολιτισμό αλλά και για την ισχύ που με τη δική μας ενότητα, τον αγώνα και την συμμετοχή επιβάλλεται να επανακτήσει.

Με δύο λόγια. Ο Στέφανος Χρήστου θα συνεχίσει να πράττει, ό,τι ακριβώς έπραξε από έφηβος στα σαράντα χρόνια της διαρκούς συνεισφοράς του για δημοκρατικές και εθνικές κατακτήσεις, για την αναβάθμιση – με δημιουργία έργου ουσίας – όλων των όρων που διαμορφώνουν την ποιότητα ζωής δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών στις τοπικές κοινωνίες των δήμων της περιφέρειας του Πειραιά. Έργο με το οποίο τίμησα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου που με εξέλεξαν σε θέσεις θεσμικής ευθύνης.

Σε αυτούς τους πολίτες απευθύνω πρόσκληση συμμετοχής σε συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο δημαρχείο Κορυδαλλού (Γρ. Λαμπράκη 240) και ώρα 19:00.

Σε αυτή τη συνάντηση θα θέσω στην κρίση τους την πρόταση μου και την απόφαση μου ως προς τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την θετική για την πατρίδα και τον λαό, συνεισφορά του αγώνα μας".


Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις από τη ΝΔ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα με αποτέλεσμα να έχουν δεύτερες σκέψεις για την κάθοδο τους πολλά τοπικά στελέχη που βλέπουν να μένουν πίσω . Όμως και ο γηραιός πολιτικός Γιάννης Τραγάκης έχει προβλήματα καθώς θα πρέπει να πείσει κατά πρώτον το κόμμα του να τον κατεβάσει (πηγές αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τέλους μπορεί να κόψει τους πολύ μεγάλους κι άνω των 73 ετών πολιτικούς καθώς δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει με Αχτσιόγλου - Νοτοπούλου στις κάλπες και η ΝΔ με υποψηφίους που δεν έχουν καν social media) και κατά δεύτερον να αποτινάξει τη ρετσινιά πως κατεβαίνει όχι για να προσφέρει αλλά για να "ζεστάνει" απλά τη βουλευτική έδρα για τον υιό του Τάκη.

Από την άλλη πλευρά ο Στέφανος Χρήστου έχει προσωπικό κοινό από τα χρόνια της αυτοδιοίκησης και σε μέτρηση που έχει υπάρξει βρίσκεται πολύ μπροστά συγκριτικά με τον γιο του Γιάννη Διαμαντίδη. Ο Σταμάτης Μαλέλης έχει το πλεονέκτημα της τηλεόρασης, όμως δεν έχει κινηθεί ακόμα στην περιοχή και δεν είναι σαφές αν έχει ρίζες στην περιοχή.

Σχόλια