Δ. Τζανακόπουλος: Απόλυτη η συμπαράσταση κυβέρνησης στον Β. Παπαμιχαήλ


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 5 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ερώτηση της ΑΥΓΗΣ από τον δημοσιογράφο Σπύρο Ραπανάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο αφορούσε τις καταγγελίες για καθυστέρηση της δίκης της Χ.Α. που είναι σε εξέλιξη καθώς και τις φασιστικές συμμορίες που δρουν σχεδόν ανενόχλητες στην περιοχή.

«Απόλυτη η συμπαράσταση της κυβέρνησης στον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ» πρόσφατο θύμα της φασιστικής επίθεσης στο Πέραμα. «Υπάρχει καθυστέρηση στη δίκη αλλά το υλικό που πρέπει να εξεταστεί είναι τεράστιο. Πρόκειται για μια δίκη «μαμούθ» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «Από την μεριά της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να γίνουν συστάσεις προς την δικαστική εξουσία. Όμως μπορούμε να συνδράμουμε σε διοικητικό ή τεχνικό εξοπλισμό και ότι χρειάζεται, ώστε η δίκη να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να έχουμε μια απόφαση για μια οργάνωση που στην συνείδηση των πολιτών έχει καταγραφεί ότι πρόκειται για μια νεοναζιστική συμμορία που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει βία εναντίον των αδυνάμων».

«Οι «αδύναμοι» μπορεί να είναι ακτιβιστές, πρόσφυγες, μετανάστες, αριστεροί  αγωνιστές, ομοφυλόφιλοι. Η Χ.Α. επιλέγει την άσκηση βίας εναντίον των αδυνάμων και για αυτό πρέπει να κριθεί όχι μόνο στο δικαστικό αλλά και στο πολιτικό και στο ιδεολογικό επίπεδο» πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Τζανακόπουλος.

Σχόλια