21 η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

                
  Η ημέρα της 21 του Σεπτέμβρη, έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε σαν η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης και έχει ορισθεί έτσι, ώστε να συμπίπτει με την ετήσια Γενική του Συνέλευση.
Σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται ομιλίες, προβολές και διάφορες εκδηλώσεις από Μαζικούς Φορείς, Συλλογικότητες και πολίτες, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα οφέλη της Ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.
Δυστυχώς, στην ταραγμένη τούτη εποχή μας, οι Οικονομικοί και Γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών της Γής, έχουν σαν αποτέλεσμα, πολλές εμφύλιες συγκρούσεις και πόλεμοι να έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές του πλανήτη μας.
Συνέπεια αυτών των βίαιων συγκρούσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανασφάλεια, ο φόβος, η πείνα, η αρρώστια, η εξαθλίωση ταπείνωση, ο εξανδραποδισμός, η αναπηρία και ο θάνατος.
Οι συνέπειες τέτοιων βίαιων συγκρούσεων και καταστροφών επηρέασαν και θα επηρεάζουν, όσο αυτές διαρκούν, όλες τις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και τη δική μας.
Η χώρα μας, όπως είναι γνωστό, δέχθηκε και περιέλθαψε ένα μεγάλο αριθμό απ' αυτούς τους ξεριζωμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί, με τη διακοπή των εχθροπραξιών και την επίτευξη της Ειρήνης.
Γ' αυτό, τόσο σαν άτομα όσο και σαν κοινωνία οφείλουμε και πρέπει να συμβάλλουμε για την κατοχύρωση της Ειρήνης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κόσμος μας, μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερος, όταν επικρατή-σουν ανώτερες αξίες και ιδανικά όπως, η Ειρήνη, η Δικαιοσύνη, η Αλληλεγγύη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για όλους!!!


                                                                                                                                                                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Σχόλια