Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (Ε.Π.Α.Σ.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας για τις φονικέςπυρκαγιέςΜια εβδομάδα μετά την αναβολή της πολιτικής μας εκδήλωσης “Ηαποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα” με αφορμή την επέτειο των 44χρόνων από την πτώση της Χούντας, επανερχόμαστε να σας ενημερώσουμεγιατί αποφασίσαμε τελικά την ματαίωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
ΓΙΑΤΙ Θρηνούμε τους δεκάδες νεκρούς μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ηςΙουλίου στη Ραφήνα, το Μάτι, την Νέα Μάκρη και την Κινέττα (ευτυχώς εδώδεν είχαμε νεκρούς).ΓΙΑΤΙΈνα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους βρίσκεται σε εξέλιξηεδώ και μια βδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα καθώς συνδικάτα, οργανώσεις,σύλλογοι και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να συνδράμουν μεόποιον τρόπο μπορούν τους πυρόπληκτους της Ραφήνας και της ΝέαςΜάκρης.
ΓΙΑΤΙ Συμμετέχουμε στο αυθεντικό κίνημα αλληλεγγύης από τα κάτω που δενγνωρίζει σύνορα, θρησκεία και εθνικότητες, όπως αποδεικνύει ηπαρουσία των μεταναστών και των προσφύγων στην πρώτη γραμμή αυτήςτης μάχης, αλλά και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε από τα κάτω στην άλληπλευρά του Αιγαίου (στην Τουρκία). Ενα κίνημα αλληλεγγύης που είναι ηευθεία συνέχεια του μεγαλειώδους κινήματος αλληλεγγύης που είδαμε ναεξελίσσεται το καλοκαίρι του 2015 προς στους πρόσφυγες που πάλευαν στακύματα του Αιγαίου να γλυτώσουν τη ζωή τους. Ενα κίνημα μακρά από τουςΧρυσαυγίτες που βλήκαν προς άγραν ψήφων στις πληγείσες περιοχές,θέλοντας να δείξουν το κοινωνικό πρόσωπο που δεν έχουν, μιας και ποτέδεν έχουν σταθεί στο πλευρό των κατοίκων που παλεύουν για την διατήρηση του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, αλλά σταθερά μέσα απο τηΒουλή έχουν υποστηρίξει το συμφέρων των λίγων. Μετά το σόουΚασιδίαρη να σβήσει τη φωτιά με ένα κλαδί, η απάντηση ήρθε απο τουςίδιους τους πληγέντες. “Από φασίστες δεν παίρνω ούτε νερό” λέειγυναικα στο Μάτι και ο νεαρός χρυσαυγίτης εκνευρισμένος της πετάει έναμπουκάλι νερό στα πόδια που σπάει.
ΓΙΑΤI την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση υποβάλει αιτήματα στο Ευρωπαϊκό ΤαμείοΑλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους, η προτεραιότητα της Κομισιόν στις30/7 ήταν να εγκρίνει μια σειρά από χρηματοδοτικές παροχές στα κράτη-μέλη που είναι πρόθυμα να εγκαταστήσουν στην επικράτειά τους στρατόπεδασυγκέντρωσης για τους μετανάστες.ΓΙΑΤΙΟ εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Σπαρ, απαντώντας στο ερώτημα αν ηΕλλάδα έχει αναγκαστεί να κάνει περικοπές στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκηςλόγω της μείωσης των κρατικών δαπανών που επιβάλουν οι “θεσμοί”, δήλωσεξεδιάντροπα ότι «η κατανομή των δημοσιονομικών πόρων,συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παραμένει στηναρμοδιότητα των ελληνικών Αρχών». Κόφτε το λαιμό σας δηλαδή.
ΓΙΑΤΙ Αυτή την στιγμή πρέπει να απαιτήσουμε απο την Κυβέρνηση να δώσει τώραόλο το πλεόνασμα του 2018 για τις ανάκες των πυρόπληκτων, τηςδασοπροστασίας, της πυρόσβεσης, των ΟΤΑ, του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων.ΓΙΑΤΙΑυτή την στιγμή πρέπει να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να σταματήσει την εφαρμογή του διαβόητου “κόφτη”, καθώς συντρέχουν λόγοι “φυσικήςκαταστροφής ή ανωτέρας βίας” όπως προέβλεπε ο μνημονιακός νόμος που ηίδια η κυβέρνηση ψήφισε το 2016.ΓΙΑΤΙΑυτή την στιγμή πρέπει να απαιτήσουμε απο την Κυβέρνηση να παγώσει τηνπληρωμή του χρέους και των δυσβάστακτων τόκων προς τους δανιστές.
ΓΙΑΤΙ  Αλληλεγγύη δεν σημαίνει σιωπή, σημαίνει διεκδίκηση. Αυτός ειναι ο μόνοςτρόπος να επουλωθούν οι πληγές και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστενα μη βιώσουμε νέες καταστροφές.

Ενωτική πρωτοβουλίαΑντιφασιστών ΣαλαμίναςΑύγουστος 2018

Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΙΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ.
    ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΕΡΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΡΧΙΛΑΜΙΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε τα μνημόνια τα έφερε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όπου σου στέρησαν κάθε εργασιακό δικαίωμα η σου έκοψαν τη σύνταξη 11 φορές...

      Επίσης σήμερα 20 Αυγούστου του 2018 είναι η τελευταία ημέρα σε μνημόνια και από τα μνημόνια που μας έβαλε η μπλε και πράσινη μάστιγα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) μας έβγαλε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ...

      Υ.γ
      Περαστικά...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου