Απαγόρευση κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές


Υπενθυμίζουμε, λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας των ημερών για δασικές πυρκαγιές, τα εξής:
Μετά από την κοινοποίηση, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, για σήμερα Τρίτη 21/8/2018, σύμφωνα με τον οποίο η πρόβλεψη για την Σαλαμίνα εκτιμάται ως ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (κατηγορία κινδύνου 4), τόσο από τον Δήμο μας, αλλά και μετά από την εντολή του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος προς όλες τις εμπλεκόμενες Κρατικές Υπηρεσίες, εφαρμόζονται απαρέγκλιτα όλα τα οριζόμενα και προβλεπόμενα μέτρα από την 133759/1708/6-7-2018 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (ΑΔΑ 6ΨΘ67Λ7-Υ7Λ).
Σύμφωνα με τα παραπάνω, απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών σε δρόμους και περιοχές της Σαλαμίνας δασικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται όλη η δασική περιοχή της Μονής Φανερωμένης καθώς και η Λεωφόρος Φανερωμένης από την διασταύρωση της Ψιλής Άμμου έως τα πορθμεία της Φανερωμένης.
Κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται, ούτε η επίσκεψη προσκυνητών στη Μονή Φανερωμένης αλλά ούτε και η εγκατάσταση των πλανόδιων πωλητών που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη της Μονής Φανερωμένης, που διοργανώνεται από 21/08 έως 25/08, σύμφωνα με την 154/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας,  τουλάχιστον για το εικοσιτετράωρο που διανύουμε, δηλ. από 07:00 της 21ης/08/2018 έως 07:00 της 22ας/08/2018.
Για την Τετάρτη 22/08/2018 το δελτίου πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπει επικινδυνότητα ΥΨΗΛΗ (κατηγορία κινδύνου 3), οπότε αίρονται από τις 07:00 της Τετάρτης 22/08/2018 μέχρι τις 07:00 της Πέμπτης 23/08/2018 τα περιοριστικά μέτρα. Νεότερη ανακοίνωση θα εκδοθεί αύριο το μεσημέρι, αμέσως μετά την κοινοποίηση του χάρτη επικινδυνότητας που θα ισχύσει για την Πέμπτη 23/08/2018.
Επιπλέον, υπενθυμίζουμε όλες τις περιοχές της Σαλαμίνας όπου απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών κατά τις ημέρες που η εκτίμιση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ (κατηγορία κινδύνου 4)
Δασική περιοχή ορεινού όγκου Κανακίων (από περιοχή Αιαντείου έως παραλία Κανακίων).
Βασιλικά, Σουράβλια - Μπατσί, Κατσούλι (νότιο και ανατολικό τμήμα), Αίας Κλαμπ.
Δασική περιοχή Μονής Φανερωμένης, με ιδιαίτερη μνεία την ανάγκη αυξημένων περιπολιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην λεωφόρο προς και από το πορθμείο Φανερωμένης (από διασταύρωση Ψιλής Άμμου έως ferry boat).
Οδός (Παλαιά Γερμανική) Αγίου Νικολάου και Δημιγκέλας Αιαντείου – Ν.Α.Τ.Ο. και προς τη θέση Σταυρός.
Δάσος Ντρένια Αμπελακίων.
Στην οδό Αγίας Παρασκευής από Ξένο προς Ηλιακτή και στην Λεωφ. Περιστερίων από Αίας Κλαμπ μέχρι Σατερλί.
Περιοχή Σατερλί θέση Άγιος Δημήτριος, Γκίνανι.
Δασική περιοχή Α΄ Πανόραμα Σεληνίων (από οδό Αγ. Νικολάου έως Λ. Κακής Βίγλας).
Δημόσιο δάσος Πυργιακόνι, Λαμπρανό, Ντάρτιζα, Θυνιό.
Κολώνες, θέση Φάρος.
Δάσος Λούτσα – Πηλός, Β΄ Πανόραμα.
Πηλός προς Ντούνι (δασόδρομος).
Δρόμος Πηλός –Σελήνια.
Δρόμος Πανόραμα Α΄ - Σελήνια.
Δρόμος Πανόραμα Β΄ - Σελήνια.
Αγ. Αντώνιος, Ντρένια.

Η Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτ. Προστασίας
Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου
Δήμαρχος Σαλαμίνας


Σχόλια