ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 
                                                      ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
                               Π. Φουρίκη 22 Σαλαμίνα – τφ: 2104654089
                                        om.syriza.salaminas@gmail.com


  
                                                       ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
                                Π. Φουρίκη 22 Σαλαμίνα – τφ: 2104654089
                                         om.syriza.salaminas@gmail.com

«Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»*
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 09/07/2018, το 21ο θέμα αφορούσε σε ψήφισμα καταδίκης του φασισμού, του ρατσισμού, των δολοφονικών επιθέσεων από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρυσή αυγή καθώς και το χαρακτηρισμό της ως ανεπιθύμητη στη Σαλαμίνα, που κατατέθηκε από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά.
Απαντώντας στην απορία που διατυπώθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Α. Μακρένογλου, το αίτημα συζήτησης του ψηφίσματος, συνοδευόμενο από τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, υποβλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο πριν ... 8 μήνες!!! Είναι η μυρωδιά των εκλογών; Είναι τόσο το διάστημα που χρειάστηκαν για να προετοιμάσουν την «παράσταση»; Όλα είναι πιθανά. 
Με σοφιστίες, ανιστόρητες συνδέσεις του αντιφασιστικού κινήματος με το σταλινισμό και αποστηθισμένα λογίδρια αφενός, και με εκφοβισμό, τραμπουκισμούς και υστερική υπεράσπιση των δημοκρατικών του αισθημάτων, το δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε το προτεινόμενο κείμενο.
Η ουσία είναι πως, μπορεί το κείμενο να μην ψηφίστηκε ( 2 ΝΑΙ από ΝΑΥΜΑΧΗΑ και ΚΚΕ, 3 ΟΧΙ και 14 ... ΠΑΡΩΝ), αλλά η δημοτική αρχή  προσπάθησε να «ξεπλύνει» τους εναγκαλισμούς της (πρώην, νυν και μελλοντικούς) με τους υπόδικους φασίστες της χρυσής αυγής. Η ίδια η δήμαρχος απέφυγε οποιαδήποτε τοποθέτηση, στάση που συνηθίζει να τηρεί για το εν λόγω θέμα (δες συνεδρίαση δημ. Συμβουλίου 4/12/2013), ακόμη κι αν πρόκειται για επίσημη θέση της ΚΕΔΕ (αρ.απόφ.418/2013).
Εξάλλου, 2.700 ψηφοφόροι της χ.α., είναι πολλοί, όπως ειπώθηκε από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας!!!
όταν κάποιος, για λόγους πολιτικού κόστους, αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε ένα ζήτημα


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
    
   H εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στο με αριθμό 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές - ηγέτες της σε δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των ταγμάτων εφόδου που έχει συγκροτήσει.
   Η συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναδείξει ότι οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των αιγύπτιων αλιεργατών, κατά αγωνιστών της αριστεράς και κατά κοινωνικών χώρων είχαν σχεδιαστεί κεντρικά και εκτελέστηκαν από τα τάγματα εφόδου με εντολές του ναζιστικού μορφώματος. Πέντε χρόνια  από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι πολλά για να κυκλοφορούν  οι δολοφόνοι της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ακόμη ελεύθεροι. Με την ολοκλήρωση της δίκης  πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και των επιγόνων των ναζί. 
  Δεν ξεχνάμε  τη μαρτυρική ιστορία των γειτονιών μας, τα θύματα, τις πληγές, τους αγώνες των κατοίκων απέναντι στην  θηριωδία της ναζιστικής κατοχής που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια  από το πέρασμά της. Αντίθετα οφείλουμε και σήμερα και πάντα να  διασφαλίζουμε την υπενθύμιση της επαίσχυντης θηριωδίας του ναζισμού στις μελλοντικές γενιές και να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο φασισμό, το ναζισμό, το ρατσισμό και γενικότερα τη μισαλλοδοξία όπως και όπου εμφανίζονται. Έχουμε υποχρέωση ως δημοτικό συμβούλιο  να προασπίσουμε τους πολίτες απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής της ιδεολογίας. 
  Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας  λαμβάνοντας υπόψη του τα παραπάνω καταδικάζει : 
Τις δολοφονικές επιθέσεις κατά του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, όπως  και αυτές  στα μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα  που έγιναν από  μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής. 
Την επίθεση κατά αφισοκολλητών στις 14/9/2017 έξω από το ΕΠΑΛ Σαλαμίνας, που έγινε από δημοτικό υπάλληλο και μέλος της Χρυσής Αυγής
Την επίθεση, από οργανωμένα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγηση του τοπικού πυρηνάρχη αλλά και μέλους της κεντρικής επιτροπής της Χρυσής Αυγής,  κατά απλών πολιτών  και μελών πολιτικών κομμάτων της αριστεράς και συλλογικοτήτων πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης, στις 11/12/2017 που είχε σαν αποτέλεσμα την επίθεση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας και τον αποκλεισμό της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας από ομάδες νεοναζιστών τραμπούκων την ώρα που και στα δύο κτίρια βρίσκονταν ακόμα και μικρά παιδιά. 
  Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας,  λαμβάνοντας υπόψη του και πλήθος ανάλογων αποφάσεων  και ψηφισμάτων πολλών  δημοτικών συμβουλίων στην περιοχή μας και στην Ελλάδα, με εμβληματικού χαρακτήρα αυτό που υιοθετήθηκε από πολλούς Δήμους, αλλά και ομόφωνα ακόμα κι από την ΚΕΔΕ με Πρόεδρο τον κ. Πατούλη,   και αφορούσε την συμπαράσταση προς το Δήμαρχο της Πάτρας, κ. Πελετίδη, για την εις βάρος του δίωξη διότι δεν παραχώρησε Δημοτικό χώρο στη Ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, θεωρεί ανεπιθύμητη την Χ.Α. στην Σαλαμίνα  και στις εκδηλώσεις του Δήμου Σαλαμίνας. 
 Τέλος καλούμε  τους δημοκρατικούς πολίτες της Σαλαμίνας να  συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και με αυτό τον τρόπο να στείλουν  το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στο φασισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.



ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου