Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας- Άμεση καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας


27 Μάϊος 2018 by Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 26/5, μέλη των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αντιφασίστες, που πραγματοποιούσαν πορεία στο Πέραμα. Οι θρασύδειλοι φασίστες, κρατώντας πέτρες και σίδερα, επιτέθηκαν στην αντιφασιστική κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν. Το περιστατικό αυτό δείχνει για άλλη μια φορά, ότι η νεοναζιστική συμμορία είναι ακόμα παρούσα στις γειτονιές μας, αλλά και ότι μπορεί να συνεχίζει να δρα ανενόχλητη, χτυπώντας αντιφασίστες ακόμα και μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Όταν μάλιστα οι αντιφασίστες επιχείρησαν να καταγγείλουν την επίθεση που δέχθηκαν στο ΑΤ Περάματος, αντιμετώπισαν και οι ίδιοι διώξεις και λίγο αργότερα βρέθηκε εκεί ο υπόδικος βουλευτής της ΧΑ, Λαγός, ώστε να «προστατέψει» τους τραμπούκους ομοϊδεάτες του. Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με μία εγκληματική συμμορία δολοφόνων, η θέση των οποίων είναι στην φυλακή και όχι στις γειτονιές μας.

Απαιτούμε την άμεση καταδίκη των 3 συλληφθέντων νεοναζί που πραγματοποίησαν την επίθεση, αλλά και την συνολική καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης. Καμία δίωξη και απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαρύνουν τους αντιφασίστες διαδηλωτές.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, καλεί όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες να καταδικάσουν το γεγονός. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο λαός και η νεολαία του Πειραιά, του Πειραιά των εργατικών αγώνων και του αντιφασιστικού κινήματος, θα σταθούν απέναντι στην προσπάθεια των νεοναζιστικών συμμοριών να ξανασηκώσουν κεφάλι και να κερδίσουν χώρο στις γειτονιές μας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

26/5/2018

Σχόλια