ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


Τα τελευταία χρόνια, η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο, στο οποίο «λύνουν τις διαφορές τους» όλες οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη. Σε επτά χρόνια πολέμου, η χώρα αυτή μετρά ήδη περισσότερους από 350.000 νεκρούς - ανάμεσά τους 20.000 περίπου παιδιά- ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς. 
Κι ενώ η ανάγκη για ειρήνευση στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική, μόλις πριν λίγες μέρες, ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία αποφάσισαν να επέμβουν ξανά στρατιωτικά στην περιοχή, απαντώντας σε ένα έγκλημα πολέμου –που λένε ότι διαπράχθηκε-, για άλλη μια φορά με πόλεμο.
Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία για την ισορροπία ενός νέου συσχετισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι επεμβάσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, και τώρα Συρία είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα που δείχνουν ότι τα πραγματικά κίνητρα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δεν είναι η προσχηματική διακήρυξη περί της δήθεν προστασίας της Δημοκρατίας, αλλά η προνομιακή πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως το πετρέλαιο και ο ορυκτός πλούτος. 
Σήμερα, η κρίση στη Συρία γίνεται φανερά πλέον αφορμή ώστε οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη να αυξήσουν την οικονομική και πολιτική επιρροή τους στη Μέση Ανατολή και να αναβαθμίσουν τη θέση τους σε μια ευμετάβλητη παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου, οι μεγάλες δυνάμεις αδιαφορούν παντελώς για την ίδια την ανθρώπινη ζωή όπως αδιαφορούν και για το γεγονός ότι εξωθούν ολόκληρους λαούς να εγκαταλείψουν τον τόπο τους
Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως ό,τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή βρίσκεται κάπου μακριά και δε μας αφορά. Η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου είναι υπαρκτή και για αυτό το λόγο οι λαοί πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για να διεκδικήσουν το αίτημα για ειρήνη και για κοινή συνύπαρξη. Χρειαζόμαστε σήμερα ένα διεθνές κίνημα με αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά.
Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία και την δημοκρατία και να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την συνεργασία μεταξύ των λαών. Ο Ελληνικός λαός θα είναι πρωταγωνιστής στην διαμόρφωση και στην ενίσχυση αυτού του μεγάλου και διεθνιστικού φιλειρηνικού κινήματος. 
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές συγκρούσεις – Καμία αναβάθμιση των Νατοϊκών βάσεων - Άμεση ειρήνευση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή

Σχόλια