ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΑΠΟ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ            18-04-2018


                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα (18/4), σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για:
τη λήψη μέτρων συντονισμού, πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου
τη λήψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας.



Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος και Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, εκπρόσωποι των όλων των Δήμων της περιοχής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλείς τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Υποστράτηγο Αχιλλέα Τζουβάρα και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά Αντιπύραρχο Ιωάννη Σταμούλη, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της ΔΕΔΔΗΕ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, φορέων και οργανώσεων, εθελοντικές ομάδες δράσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας και άλλων Διευθύνσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Σκοπός του ΣΟΠΠ είναι μέσω του κατάλληλου συντονισμού και προγραμματισμού να επιτευχθεί αλληλοσυμπλήρωση των εμπλεκόμενων φορέων για την οργάνωση των αντιπυρικών τους δράσεων.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε ότι το 95% των πυρκαγιών που ξεσπούν κάθε χρόνο είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης ενέργειας, λάθους, παράλειψης ή σκοπιμότητας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων πήρε το λόγο καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ευχόμενος χρόνια πολλά, με μια καλή και ήρεμη αντιπυρική περίοδο. Τους ευχαρίστησε θερμά, ιδιαίτερα τις εθελοντικές ομάδες, για την καθοριστική τους συνδρομή στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών τόσο στην από 01-08-2017 πυρκαγιά των Σπετσών όσο και στην από 4-8-2017 πυρκαγιά των Κυθήρων, η οποία έκαψε περί το 15% του νησιού.
Στην εισήγησή του, ο κ. Χατζηπέρος, τόνισε, πολλάκις, τη σοβαρότητα του ΣΟΠΠ με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή επισημαίνοντας ότι «το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν». Προς το Πυροσβεστικό δε Σώμα υπέδειξε την ενίσχυση των πυροσβεστικών κλιμακίων τόσο με εκπαιδευμένο προσωπικό όσο και με μέσα για την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων –ιδιαιτέρως στα νησιά που έχουν δύσκολη πρόσβαση– εν τω γενάσθαι. Από τους εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ ζήτησε την αντικατάσταση των καλωδίων αυτών που διέρχονται μέσα από δασικές εκτάσεις με επενδεδυμένα καλώδια προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της πυρκαγιάς.
Με τη σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες όλων πρέπει να γίνονται σε 3 κατευθύνσεις: την πρόληψη, την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται σημαντικός ο σωστός σχεδιασμός και η ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρησιακών μέσων.
Γι’ αυτό συναποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στο τομέα της πρόληψης με σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων για τη δημιουργία αντιπυρικών δικτύων αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία από τις φωτιές, με καθαρισμούς από ξερά χόρτα κ.ά.

Σχόλια

  1. ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ ; ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΔΑΚΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ; Ντροπή 4 χρόνια τις ίδιες βλακείες. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ. ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού εισοδίων θοετόκου Αμπελακίων μετά την ανακοίνωση του ενάντια στα λεγόμενα Παπαθεοχάρη στο δικαστήριο για την πλακόστρωση στον ναό κατέβασε την πινακίδα που αναφερόταν στον ευεργέτη Τσαβαρη. Πήρε πολύ χρόνος για να γίνει αυτό ,μια εργασία η οποία έχει γίνει στον ναό και είναι στην δικαιοσύνη δεν νοείτε να την προβάλουμε με την ανέγερση στον ιστορικό αυτόν ναό πινακίδες που επαινούν τον τέως δήμαρχο . Ευτυχώς που το εκκλησιαστικό συμβούλιο το κατάλαβε έστω και αργά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε ρε παιδιά που πήγανε την πινακίδα που έβγαλαν από τον ναό ;θλίψη έχει πέσει στο Αμπελάκι όλοι κλαίνε ο Παπαθεοχάρης απαρηγόρητος , τόσα λεφτά έδωσε για το έργο άσχετα εάν στο δικαστήριο είπε ότι δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ , η γυναικά του έφτιαξε και λουκουμάδες όταν το έργο το παρέλαβε ο ιερέας με τον λαό .Λαοκρατία ,λαοκρατία φώναζε το πλήθος. Μεγάλες στιγμές δόξας ,2000 ψήφους πήρε και δεν θα τις ξανά πάρει κάνεις μόνος αυτός και οι δικαστήνες τον κοίταξαν περίεργα ,ρε λες να κάνουμε λάθος , αυτός είναι μεγάλο νούμερο. Τέλος πάντων το θέμα μας είναι που πήγατε την πινακίδα ρε άθεοι ,θα πέσει φωτιά και θα σας κάψει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου