21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967: Τα τάνκς στους δρόμους, η Ελλάδα στο " γύψο ".

" Η Δικτατορία είναι μία συνήθεια του αίσχους, μία μηχανή που σε καθιστά κωφόλαλο. Ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο νακοιτάζεις"
Εντουάρτο Γκαλεάνο
Άν και πέρασε περισσότερο από μισός αιώνας (51χρόνια), εν τούτοις, οι μνήμες παραμένουν ζωντανές γι' αυτούς που έζησαν την επάρατη Δικτατορία των συνταματαρχών.
Με πρόσχημα την " Κομμουνιστική απειλή ", συνωμότες, επίορκοι αξιωματικοί επιβάλλουν μία στυγνή Δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια, με ολέθριες συνέπειες για το λαό και τη χώρα, με μεγαλύτερη, αυτή της προδοσίας της Κύπρου.
Το πρωΐ της 21ης Απριλίου 1967, βρήκε την Ελλάδα με τα τάνκς στους δρόμους και από τα Μ.Μ.Ε ακούγονταν τα πρώτα " Αποφασίζομεν και Διατάζομεν ".
Η Ελλάδα επί μία επταετία έζησε ένα από τα χειρότερα Φασιστικά καθεστώτα, με διώξεις, φυλακίσεις,εξορίες, βασανιστήρια, δολοφονίες, κατάργηση του Συντάγματος, επιβολή λογοκρισίας και απαγόρευση κάθε Πνευματικής και Πολιτιστικής δημιουργίας.
Το καλοκαίρι του 1974, η Χούντα των συνταγματαρχών κατέρρευσε, αφήνοντας πίσω της μία χώρα ηττημένη, μία χώρα κατεστραμένη.
Δυστυχώς, παρά τη βία, τις καταστροφές και τον αφανισμό εκατομμυρίων ανθρώπων εξ' αιτίας της Ναζιστικής και Φασιστικής βαρβαρότητας, υπάρχουν σήμερα πολίτες και πολιτικές δυνάμεις που νοσταλγούν την επάνεμφάνισή τους.
Γι' αυτό, η σημερινή επέτειος πρέπει να είναι για όλους μας " ημέρα μνήμης και όχι ημέρα λήθης ".
Με βαθιά πίστη στις πανανθρώπινες αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, ορθώνουμε το ανάστημά μας και διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας για " Ποτέ πιά πόλεμος- Ποτέ πιά Φασισμός ".

Από  τον  προσωπικό  λογαριασμό  του  Δημήτρη  Καλογήρου 

Σχόλια