8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη και τιμάται με διαφόρους τρόπους σε όλο τον κόσμο, για τους αγώνες και τα δικαιώματα των γυναικών.
Έχουν παρέλθει πολλές δεκαετίες από τις 8 του Μάρτη του 1857 και σήμερα, η θέση της γυναίκας ευρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση, αλλά όχι και σε αυτήν που θα έπρεπε.
Δυστυχώς όμως, η φετινή επέτειος σημαδεύτηκε από ένα κύμα υποκρισίας και συντηρητισμού. Το κίνημα " Me too ".
Στο κίνημα, όπου γίνεται λόγος για τη Σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που υφίστανται οι γυναίκες από τους άνδρες. Ξεκίνησε από το Χόλλυγουντ και με μορφή χιονοστιβάδας κατέκλυσε όλο τον κόσμο απ' άκρη σ' άκρη.
Δίχως ν' αμφισβητείται το γεγονός, ότι υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αυτή η γενικευμένη επίθεση εναντίον των ανδρών θεωρούμε ότι είναι άστοχη και λανθα- σμένη.
Συνθήματα με περιεχόμενο " your time's up " και " να μάθουν να μαζεύουν το γουρούνι τους ", είναι άστοχα και παραπλανητικά.
Το πρόβλημα δεν είναι οι γυναίκες εναντίον των ανδρών, αλλά οι γυναίκες και  οι άνδρες εναντίον του Σεξισμού.
Και Σεξισμός είναι, οι ταινίες που γυρίζονται στο Χόλλυγουντ να είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία με σεξουαλικό περιεχόμενο και τις γυναίκες ως             " σκεύος ηδονής ".
Κινήσεις και ομάδες όπως, το " Tea-Party " και το " Me too " που εμφανίστηκαν και δραστηριοποιήθηκαν στις Η.Π.Α, ουδεμία σχέση έχουν με το Φεμινιστικό κίνημα και τους αγώνες των Γυναικών.
Αντιθέτως, έχουν σχέση με την υποκρισία, το συντηρητισμό και τον εκκολαπτόμενο νεο-Μακκαρθισμό που εξαπλώνεται στις Η.Π.Α.
Οι προσπάθειες και οι αγώνες, όχι μόνο των Γυναικών αλλά και των ανδρών, πρέπει να κατατείνουν στην ανατροπή αυτού του άνισου, άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος και στην εγκαθίδρυση ενός άλλου, απαλλαγμένου από κάθε είδους διακρίσεις, φύλου, χρώματος, θρησκείας ή φυλής.
Με εκτίμηση και σεβασμό σε όλες τις Μητέρες, τις Γυναίκες, τις Αδελφές, τις Φίλες, " το άλλο μισό του Ουρανού ".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
                                              


Σχόλια