Ανακύκλωση 10 τόνων χαρτιού


Ακόμη 10 τόνοι χαρτιού για ανακύκλωση συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν σε μονάδα ανακύκλωσης από τον ΠΕΡΙΒΟΣ τους τελευταίους μήνες.


Το όφελος από αυτή τη δράση είναι τόσο περιβαλλοντικό όσο και οικονομικό.  Όλοι αυτοί οι τόνοι θα είχαν πεταχτεί στα κοινά σκουπίδια επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο νησί μας. Παράλληλα 10 τόνοι χαρτιού προς ανακύκλωση σημαίνει  ότι σώζονται 17Χ10=170 δέντρα που αλλιώς θα υλοτομούνταν για την παραγωγή της ανάλογης ποσότητας χαρτόμαζας.  Ανάλογη εξοικονόμηση γίνεται στο νερό όπως και στην ενέργεια.

Όμως και τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία δεν είναι ευκαταφρόνητα, μιας και ο Δήμος εξοικονομεί το ποσό των 45Χ10=450 ευρώ που θα κατέβαλε στον ΧΥΤΑ της Φυλής εάν μεταφέρονταν εκεί ως κοινά σκουπίδια.  Αν σε αυτό προσθέσουμε και το κόστος για την αποκομιδή, εργατοώρες κλπ τότε το ποσό αυξάνεται ακόμα περισσότερο.


Για όλη την προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :
- Τα μέλη μας
- Τους πολίτες, τα σχολεία και φροντιστήρια που έχουν ανταποκριθεί συλλέγοντας όλο αυτό το χαρτί και
- Τη Διεύθυνση Καθαριότητας  του Δήμου Σαλαμίνας που μας διαθέτει όταν απαιτείται φορτηγό για τη μεταφορά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.
- Τη θεραπεπευτική κοινότητα Νόστος για την βοήθειά τους στην φόρτωση του χαρτιού.



Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Δεχόμαστε χαρτί κάθε Παρασκευή 6-8μμ στο χώρο των γραφείων μας.

Σχόλια