Πέρασαν 77 χρόνια απο το μεγάλο ΟΧΙ στο φασισμό


Παλεύοντας σήμερα για την δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, επαναφέροντας την αξιοπρέπεια των λαών.
Πέρασαν 77 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940 όταν και γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Τότε που ο ελληνικός λαός φώναξε ένα δυνατό ΟΧΙ στην εξωτερική φασιστική απειλή και συνασπίστηκε στο μέτωπο του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ συντελώντας στη δημιουργία του μεγάλου έπους της Εθνικής Αντίστασης.
Έπος που στηρίχτηκε σε εθνικοαπελευθερωτικά προτάγματα ενάντια στην ξένη επικυριαρχία, με τελικό σκοπό την αληθινή κοινωνική ελευθερία και Δημοκρατία. Αποτελεί φωτεινό φάρο αντίστασης και καταδεικνύει πως ο λαός διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ιστορικής εξέλιξης. Παρότι είχε να αντιμετωπίσει την εσωτερική καταδυνάστευση από την δικτατορία του Μεταξά, μέσω της Εθνικής Αντίστασης και στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αντιμετώπισε νικηφόρα την ιταλική φασιστική επίθεση. Μετέπειτα στο εγχώριο μέτωπο, υπό την πρωτοπορία του ΕΑΜ ο αγώνας της απελευθέρωσης συνεχίστηκε παρά τη γερμανική κατοχή, συγκροτώντας ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντιστασιακά κινήματα της Ευρώπης.

Σχόλια

  1. Efi Zissi
    21 ώρες ·
    Τραγελαφος!!!!
    Ο εκπροσωπος του Μητσοτακη στην καταθεση στεφανων στο Κερατσινι για την σημερινη Εθνικη Επετειο, βουλευτης της ΝΔ Τραγακης, αφου πρωτα ζητησε να ανατραπει το προγραμμα και να προηγηθει η καταθεση στεφανων, των ομιλιων, για να "προλαβει" να παει κι αλλου, επειτα κατεθεσε "κλεμενο" στεφανι!!! Συγκεκριμενα ο βουλευτης της ΝΔ αρπαξε το στεφανι της Περιφερειας Αττικης και αφου το κατεθεσε περηφανος και κορδωτος αποχωρησε αμεσως.
    Στην αρχη νομιζαμε πως ειχε γινει λαθος και στη βιασυνη του μπερδεψε τα στεφανια.
    Εμβροντητοι ανακαλυψαμε οτι ο βουλευτης αρπαξε το πρωτο στεφανι που βρηκε μπροστα του γιατι πολυ απλα δεν ειχε δικο του!!!
    Απυθμενο θρασσος !!!
    Τελικώς... Ειναι αδιστακτοι και κωμικοτραγικοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου