ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ.




                                 ΚΙΝΗΣΗ    ΠΟΛΙΤΩΝ    Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να μην επιτρέψει την συνέχιση της εκμετάλλευσης της περιοχής Γούβα – Μπατσί από την λατομική εταιρία που παρανομούσε συστηματικά, είναι δικαίωση ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα. Αποτελεί νίκη των πολιτών που συσπειρώθηκαν, συντονίστηκαν, κινητοποιήθηκαν για να προστατέψουν ένα τμήμα του φυσικού  περιβάλλοντος της Σαλαμίνας κόντρα σε απειλές, εκφοβισμούς αλλά και αδιαφορία. Η δημοτική αρχή του νησιού και οι κατ΄ επάγγελμα «σωτήρες» του τόπου μας ηχηρά απόντες.
Η απόφαση αυτή, που εκδόθηκε στις 25/9/17, λέει πως η εταιρία υποχρεούται εντός εξαμήνου: 1) να απομακρύνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός του λατομείου, 2)να παραδώσει τον χώρο στο Δημόσιο αφού προβεί στην περιβαλλοντική αποκατάσταση όπως προβλέπουν σχετικές μελέτες 3) να απομακρύνει τους επικίνδυνους όγκους και να περιφράξει με πλέγμα τα επικίνδυνα απόκρημνα του λατομείου.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με τους πολίτες που ξεκινήσαμε αυτή την μάχη μέχρι την οριστική εκτέλεση των παραπάνω αποφάσεων.

Σαλαμίνα 26 Σεπτέμβρη                                           Κίνηση Πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.    

Σχόλια

  1. Η δικαίωση ήρθε μετά από μια δεκαετία αγώνων πολλών ανθρώπων που έδωσαν κατά καιρούς την μάχη με τον νταμάρα .Δικαιωθήκαν και αυτό το οφείλουμε και στην πολιτεία που δεν ενέδωσε στις απειλές και στις δοσοληψίες του Άγγελου με την έκάστωτε πολιτική αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί έγλυφαν τον Αγγέλου ,πολλούς είχε στο μπλοκάκι του με τις σημειώσεις για τα χρηματικά ποσά που έδινε για την εξαγορά συνειδήσεων .Πολλά κοράκια τον επισκεπτόντουσαν στο λατομείο . Πολλοί μαϊμού αγωνιστές έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό . ΚΑΠΟΙΟΙ όμως που έδωσαν πραγματικό αγώνα ενάντια στην άναρχη λειτουργία του λατομείου έσωσαν την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΓΛΥΨΙΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΘΕΕ ΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι καλά που δεν μας έχει εμφανιστεί κανένας Καπετανάκης η κανένας Παπαθεοχάρης με κανένα πανό και να φωνάζουν Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΕ , είμαστε τυχεροί μέχρι στιγμής έχουμε μόνο τον Μάνο , καθίστε να δούμε τι θα γίνει στην πορεία έχουμε καιρό μπροστά μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου