" SURVIVOR : Η αποτύπωση της σημερινής μας Κοινωνίας ".

Είναι γεγονός ότι, εδώ και πολλά χρόνια η Ελληνική Κοινωνία διαβιεί σε συνθήκες οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης, πολλά στοιχεία της οποίας αποτυπώνονται στο Τηλεοπτικό παιχνίδι Survivor.
Ανασφάλεια, ανταγωνισμός, ελλείψεις, πείνα, προσπάθεια επιβίωσης, μετανάστευση, κ.λ.π.
Το τηλεοπτικό αυτό παιχνίδι, είχε αποσπάσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, ακόμα και στους μαθητές του Δημοτ. Σχολείου, σε ποσοστά μεγαλύτερα του 60%.
(Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen που μεταδίδει το zappit, η τηλεθέαση του Survivor κινήθηκε στο 58,3% (γενικό) και στο 67,8% (δυναμικό). Για περισσότερο από μία ώρα τα ποσοστά σκαρφάλωσαν πάνω από το 70%, με αποκορύφωμα την ώρα της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, όταν τα μηχανάκια έγραψαν το εντυπωσιακό 78,2%. Πηγή: www.lifo.gr ).
Αυτό σημαίνει ότι, η σημερινή γενιά αναζητά πρότυπα σαν αυτών των παικτών του Survivor.
Του καλογυμνασμένου, του δυνατού, του εμφανήσιμου, του επιτυχημένου, του αναγνωρίσιμου, με κάθε τρόπο.
Αυτό, δεν παύει να είναι μία επιδίωξη και μία επιθυμία, όμως, η πραγματική ζωή είναι πολύ διαφορετική και οι στόχοι θα πρέπει να είναι εφικτοί και ρεαλιστικοί.
Το Τηλεπαιχνίδι Survivor τελείωσε και όλο αυτό το χρονικό διάστημα της παρουσίας του καλλιέργησε τον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό, την υποκρισία, τις ίντριγκες, την αυτοπροβολή και το χρήμα και όχι άλλες άϋλες αξίες.
Η Κοινωνά μας όμως δεν θα γίνει καλύτερη, όταν οι νέοι μας επηρεάζονται από τέτοιου είδους φτηνές παραγωγές, με μοναδικό σκοπό το κέρδος!!!

                                                                                                                                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ.

Σχόλια