Mediterraneo (Τηλεοπτικά γυρίσματα στη Σαλαμίνα)

Ο ΠΕΡΙΒΟΣ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Γαλλικό Κρατικό κανάλι France 3 και τηνΕλληνική Δημόσια Τηλεόραση, πραγματοποίησαν γυρίσματα για την εκπομπή MEDITERRANEO.
Η εν λόγω εκπομπή είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ για τις χώρες της Μεσογείου, συμπαραγωγής Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας στις οποίες και προβάλλεται, ενώ μέσω του δορυφορικού TV5 εκπέμπεται σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα προβληθεί μόλις επαναληφθεί η συνεργασία Ελληνικής –Γαλλικής τηλεόρασης που είχε διακοπεί με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Ο λόγος που επιλέγει ο ΠΕΡΙΒΟΣ ως οικοδεσπότης, σύμβουλος και πρωταγωνιστής είναι γιατί όπως μας ομολόγησαν από την Ελληνική Τηλεόραση παρακολουθούν την πορεία μας και αξιολόγησαν ανάλογα την δράση και συμβολή μας.


Το τηλεοπτικό συνεργείο έμεινε μαζί μας όλη την ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεφθήκαμε πολλά σημεία του νησιού, έγιναν συνεντεύξεις, παρουσιάσαμε περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, συζητήσαμε, παρουσιάσαμε τον τρόπο δουλειάς μας ως όμιλος, ανταλλάξαμε εμπειρίες. Ένδειξη της επαγγελματικότητάς τους αλλά και της ποιότητας της εκπομπής είναι το γεγονός ότι αν και το υλικό που συγκεντρώθηκε είχε διάρκεια πολλών ωρών τελικά θα επιλεγούν μόνο 7 λεπτά πραγματικού τηλεοπτικού χρόνου (ο υπόλοιπος χρόνος καλύπτεται από άλλα ανάλογα θέματα. )
Το επεισόδιο θα προβληθεί σε ένα μήνα περίπου στις εμπλεκόμενες χώρες και δορυφορικά σε όλον τον κόσμο, ενώ σε απώτερο χρόνο στην Ελλάδα. Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη σειρά ντοκυμαντέρ δεν είναι τουριστικός οδηγός αλλά καταγραφή της καθημερινότητας και των ανθρώπων της Μεσογείου, των περιβαλλοντικών προβλημάτων μιας περιοχής, αλλά και των προσπαθειών επίλυσής τους, Πρόκειται για μια εκπομπή που ξεχωρίζει σε επίπεδο θεμάτων, τρόπου δουλειάς, εικόνας και που και άλλες φορές έχει ασχοληθεί με θέματα από την Ελλάδα .
Πιστεύουμε ότι τέτοιας μορφή προβολή της περιοχής μας, δημοσιοποιούν τα προβλήματα της σε ευρεία κλίμακα με στόχο την ευαισθητοποίηση και εκτός Ελλάδας και κατ επέκταση βοηθούν την επίλυση τους.
Παράλληλα θεωρούμε τιμή για τον Όμιλό μας το γεγονός της επιλογής του. Χωρίς πολλά λόγια και φαμφάρες, με έργα, ποιότητα και ήπιους τόνους νομίζουμε ότι προχωράμε με μόνο γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας. Και αυτό ίσως από κάποιους διακρίνεται και αναγνωρίζεται. 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Σχόλια