ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη  8η  Μαρτίου 2016  ο Δήμος μας πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα «Δημήτρη Μπόγρη»  για τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας  της Γυναίκας, παρουσία πολλών  προσκεκλημένων που μας τίμησαν με  το θερμό τους χειροκρότημα.
Στη εκδήλωση που η  Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι θα καθιερωθεί ως θεσμός στο Δήμο μας,  τιμήθηκαν επτά αξιόλογες κυρίες  του τόπου μας, που έχουν διακριθεί για την σταδιοδρομία ,την προσφορά , το όραμα   και το ήθος τους.


Η  σοπράνο κ. Αθηνά Βασιλείου , για τις επιδόσεις της στο κλασσικό τραγούδι και στη τέχνη της όπερας, η πρώτη γυναίκα οδοντίατρος του νησιού μας κ. Αναστασία Βασιλείου-Τσούτσουρα,  που σπούδασε με θέληση και πείσμα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου, η Αντεισαγγελέας Εφετών  κ. Φωτεινή Βιλλιώτου, για την υπηρεσία  και το ήθος της στο χώρο της δικαιοσύνης ,η  λογοτέχνης  κ. Αλκυόνη Παπαδάκη, που  ζει στη Σαλαμίνα  για τα υπέροχα αναγνώσματά της, η   κ. Μαίρη Παπίστα , ιατρός και πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος Δήμου Σαλαμίνας στις εκλογές του Μαΐου 1959  , η εκπαιδευτικός (δασκάλα) κ. Καλομοίρα Τόγκα-Νάννου, για την αγάπη και γνώση που χάρισε στους μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού επί  40 συναπτά έτη και  η υποναύαρχος κ. Ουρανία Χατζή-Ξηρομερίτη , για την λαμπρή σταδιοδρομία της στο Π.Ν.  και το κοινωνικό της έργο.



Στην εκδήλωση  παρευρέθησαν οι Βουλευτίνες Β΄ Πειραιά   κ.κ. Νίνα Κασιμάτη και Εύη Καρακώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης  Χατζηπέρος , ο Δημήτριος Ελευσινιώτης , τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, η Πρόεδρος Δ.Σ/λίου,  Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι , Πρόεδροι  και Κοινοτικοί Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων  του Δήμου μας .
Η εκδήλωση έκλεισε με την εξαιρετική  πιανίστρια και τραγουδίστρια κ. Νατάσσα Μωησιάδου .


Σχόλια