ΣΥΡΙΖΑ

Τρεις πολιτικές πρωτοβουλίες εναντίον των υποθέσεων διαφθοράς αναλαμβάνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.
α) Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. «Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η Επιτροπή θα βγάλει πόρισμα μέσα σε δύο μήνες, όχι του «Αγίου Ποτέ»», δεσμεύθηκε.
β) Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να εξεταστούν οι δικογραφίες που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα.
γ) Επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού με την SIEMENS. Μάλιστα κάλεσε εμφατικά τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετέχει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πολιτικών στελεχών: «σας συμβουλεύω, κ. Μητσοτάκη, να συμμετάσχετε και εσείς. Άλλωστε η γνωριμία σας με στελέχη της SIEMENS μπορεί να φέρει κάτι θετικό για τον τόπο».
Με τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα τελειώσει οριστικά η ντροπή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Σχόλια

  1. O Καπετανάκης υπήρξε στενός συνεργάτης του Τσαβαρή .Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για αυτή την συνεργασία από τους στενούς συνεργάτες και συνεργάτισσες του τέως δημάρχου αλλά και από τους θανατικούς αντιπάλους του .Όλοι συμφώνησαν ότι ,ήταν ο μοναδικός συνεργάτης δημάρχου που έπραττε τέσσερα χρόνια στον δήμο χωρίς καμιά αντίρρηση εντολές για , παρανομίες ,οικονομικές ατασθαλίες ,λοβιτούρες , κ.λ.π .Αυτό τον καθιστούσε ένα συνεργάτη παντός καιρού και για αυτό είχε την στήριξη όσων συναλλάσσονταν οικονομικά με τον χρεοκοπημένο δήμο. Φυσικά απέκτησε την εμπιστοσύνη άλλα και την οικονομική και εκλογική στήριξη του τέως δημάρχου με αποτέλεσμα το εκλογικό σώμα όπως ήταν λογικό να ταύτιση την όλη λειτουργία του με αυτή του δημάρχου η οποία ήταν και η κύρια αιτία της εκλογικής του συντριβής τον Μάιο του 2014. Πιστεύω ότι το δίδυμο και το κουμπαριό θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό αλλά η εξαφάνιση τους από το πολίτικο σκηνικό θα είναι η φυσική εξέλιξη της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου