ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΠΑΦΟΥ

Σε λαμπρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Σαλαμίνας με την Κοινότητα Χλώρακας Πάφου την Δευτέρα 07/09/2015.
Οι άρρηκτοι δεσμοί που ενώνουν Σαλαμίνιους και Κύπριους ενισχύθηκαν με το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης που υπέγραψαν οι δυο πλευρές και που σκοπό του έχει την πραγματοποίηση πνευματικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.
Οι σχέσεις Σαλαμίνας και Χλώρακας χρονολογούνται από το 1954 όταν ο τολμηρός Σαλαμίνιος καπετάνιος Ευάγγελος Λουκάς (Κουταλιανός) κίνησε με τα πρώτα πολεμοφόδια για τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ. Κατόπιν προδοσίας ο Ευάγγελος Λουκάς με τον Χλωρακιώτη ομαδάρχη Λεωνίδα Παπακώστα συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν.




«Η αδελφοποίηση δυο πόλεων συνδυασμένη με οικονομικές, κοινωνικές, επιμορφωτικές και πολιτιστικές δράσεις όπως αυτή του ανεγερθέντος Μουσείου του πλοιαρίου «Άγιος Γεώργιος» που δεσπόζει στον πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του ομώνυμου ξενοδοχείου της περιοχής σας, σφυρηλατούν ακόμη περισσότερο και θα θυμίζουν στις επόμενες γενιές τους αδελφικούς δεσμούς των γονιών και των προγόνων τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου στον συγκινητικό λόγο που εκφώνησε.
Κατόπιν των ομιλιών της Δημάρχου Σαλαμίνας και του Προέδρου της Κοινότητας Χλώρακας κ. Κλεόβολου Παπακώστα πραγματοποιήθηκε  η ανάγνωση του όρκου αδελφοποίησης , η υπογραφή της απόφασης και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων εκατέρωθεν.
Αμέσως μετά ακολούθησε μουσική εκδήλωση  με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

                                                                           Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας

Σχόλια