Ευχαριστήρια επιστολή της Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου σε όλους όσους συνεισέφεραν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Μπλε Λιμάνι Βασιλικών Σαλαμίνας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν  ενισχύοντας το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς της 19ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή Μπλε Λιμάνι Βασιλικών Σαλαμίνας σε δασικό και δύσβατο τμήμα.
Στο σημείο άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, δυο πυροσβεστικά οχήματα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και ενισχύσεις από της υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά. Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η υδροφόρα δέκα τόνων και το πυροσβεστικό όχημα Α’ Τύπου.
Στο σημείο συνέδραμαν καθοριστικά η Τροχαία Σαλαμίνας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Γεώργιο Ζαχαράκη, το Α.Τ.Σαλαμίνας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Παντελή Τσούτση καθώς και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Αττικής Υποστράτηγος κ. Αθανάσιος Σερεντέλος.
Η κατάσβεση ενισχύθηκε από αέρος από ελικόπτερο τύπου Έρικσον.



Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η βοήθεια των δυο εθελοντικών ομάδων της ΔΕΣ και της ΔΑΚ.
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς έσπευσαν στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αντώνης Χατζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ιωάννης Λένης και ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Τζοβάρας.
Θέλω να τονίσω πως είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το έργο τους όλοι όσοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του νησιού.
Τέλος, αυτή τη χρονιά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή Πόλεως Πειραιά του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχο κ. Φίλιππα Παντελεάκο για την άμεση ανταπόκριση με παροχή μέσων (χλοοκοπτικά) στην προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου να καθαρίσει τα πρανή των δρόμων.


                                                           Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας

Σχόλια