Στις 31 Μάρτη συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση βασανισμού του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δίκης για τον Αιγύπτιο εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, που είχε υποστεί βασανιστήρια στη Σαλαμίνα. Η συνέχεια ορίστηκε για τις 31 Μαρτίου.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του Ουαλίντ Τάλεμπ. Νωρίτερα, τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα οδήγησε στη διακοπή της, έτσι σήμερα η διαδικασία πρόλαβε μόνο την κατάθεση του θύματος, ο οποίος περιέγραψε τον ανατριχιαστικό βασανισμό του. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Μαρτίου, με την εξέταση του θύματος από την πολιτική αγωγή.


Παρόντες ήταν πλήθος αλληλέγγυων ενώ δημιουργήθηκε μικρή ένταση μετά την ολοκλήρωση της δίκης μεταξύ των αλληλέγγυων και κάποιων μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Θυμίζουμε ότι κατηγορούμενοι είναι τέσσερα άτομα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του και δύο ακόμη άνδρες. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Το Κάλεσμα αλληλεγγύης του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά που είχε κοινοποιηθεί για τη σημερινή δίκη:

Στις 10 Μαρτίου 2015 είναι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του (τότε) 29χρονου Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, πατέρα 3 παιδιών, που είχε υποστεί στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, βασανιστήρια και κακοποίηση. Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα άτομα, ο ιδιοκτήτης του φούρνου που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του, και δύο ακόμη άνδρες.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η υπόθεση τον Οκτώβρη του 2014 πήρε αναβολή για τέταρτη φορά.
Η συνήγορος του Αιγύπτιου τον Οκτώβρη, τόνισε ότι «είναι λογικό να φοβάται, καθώς είναι θύμα βασανισμού και από τότε έως και σήμερα κάθε φορά που έρχεται στο δικαστήριο του έρχονται στο μυαλό όλες εκείνες οι σκηνές βιαιότητας που έζησε. Επίσης, είναι άνεργος από τότε που έγινε το επεισόδιο και δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά».


Σχόλια