Απάντηση για κώλυμα εκλογιμότη​τας του κ. Μιχάλαρου


Σαλαμίνα 24/04/2014

Ένα κείμενο που αυτοαναιρείται

το μόνο όπλο της κυρίας Νάννου

 

Συνεχίζοντας την λυσσαλέα προσπάθειά της η κα Νάννου προκειμένου να αμφισβητήσει- κατά την άποψη της- την υποψηφιότητα του Αντιναυάρχου Π.Ν ε.α κ. Αναστάσιου Μιχάλαρου, περνάει στη δεύτερη φάση της θεατρικής παράστασης που επιλέγει να πρωταγωνιστήσει. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της παράστασης παρουσιάζει έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο η πολυσπούδαστη κα Ναννου προσπαθεί να παρουσιάσει ως υποκατάστατο του εκλογοδικείου, το οποίο είναι το μόνο συνταγματικά κατοχυρωμένο όργανο να αποφασίζει επί αυτών των θεμάτων. Επίσης υπενθυμίζουμε στην Κα Νάννου ότι οι νόμοι συντάσσονται και ψηφίζονται στη Βουλή και όχι στα αντίστοιχα υπουργεία όπως αναφέρει κι έτσι καμία εγκύκλιος ερμηνευτική- πόσω μάλλον έγγραφο που υπογράφει οποιοσδήποτε Γενικός Γραμματέας ή άλλος διοικητικός παράγοντας- δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ουσία τους.

 
Το συγκεκριμένο κείμενο- εισήγηση φάσκει, αντιφάσκει και στο τέλος αυτοαναιρείται.
 

Ας περάσουμε τώρα στο εν λόγω έγγραφο του οποίου η Κα Νάννου μόνο μία παράγραφο αναλύει και αναδεικνύει, ενώ “ξεχνάει” να αναφερθεί στην τελευταία παράγραφο του κειμένου η οποία είναι η καθοριστικότερη και η σημαντικότερη.
 

Προς απόδειξη αυτού, σας παραπέμπουμε στην παράγραφο 2 του κειμένου όπου αυτολεξεί αναφέρεται το πεδίο του νόμου το οποίο αναφέρει:
 

“Οι αξιωματικοί οι οποίοι έχουν παραιτηθεί, κατά τα ανωτέρω, πρέπει επιπρόσθετα να μην έχουν υπηρετήσει στα διοικητικά όρια του δήμου που υποβάλλουν υποψηφιότητα μέσα σε χρονικό διάστημα 24 μηνών πριν την ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφίων”.

 
Όπως κάθε απλός αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει και όπως ρητώς αναφέρεται λοιπόν, το εκλογικό κώλυμα υπάρχει για όσους παραιτήθηκαν και για περίοδο 24 μηνών και όχι για εκείνους που αποστρατεύτηκαν παρά τη θέλησή τους. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ο κ. Μιχάλαρος αποστρατεύτηκε και δεν παραιτήθηκε. Ως εκ τούτου κώλυμα εκλογιμότητας δεν υφίσταται. Ο νόμος, η εγκύκλιος και η εισηγητική έκθεση είναι σαφέστατοι.

 
Στη συνέχεια το ίδιο έγγραφο αναφέρει απερίφραστα ότι “κατά την άποψη της υπηρεσίας” , δήθεν υφίσταται εκλογικό κώλυμα. Όμως το ίδιο έγγραφο στην τελευταία παράγραφο, έρχεται να αναιρέσει την ίδια του την ισχύ, λέγοντας επίσης αυτολεξεί:

 
“Επομένως, η διαπίστωση ασυμβίβαστης ιδιότητας με αυτή του αιρετού δήμου και η, ακόλουθη, έκπτωσή του από το αξίωμα του αιρετού αποτελεί αντικείμενο δικαστικής απόφασης, κατά τα εκτεθέντα, και όχι πράξης εκδιδόμενης από δημόσια αρχή.

 
Έτσι, με την τελευταία παράγραφο ως δεδομένη, ποιος ο λόγος (και το κίνητρο;) με το οποίο η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει άποψη για δήθεν κώλυμα όταν παραδέχεται ότι είναι αναρμόδια; Πιστεύει κανείς ότι μπορεί μέσω κονδυλοφόρων αναρμόδιων υπηρεσιών να εκδίδει δήθεν “αποφάσεις” υποκαθιστώντας τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης (όπως είναι το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά) και δημιουργώντας εντυπώσεις όταν ο ίδιος ο γράφων αναφέρει με σαφήνεια ότι αυτό δεν είναι αρμοδιότητα Δημόσιας Αρχής (άρα και της υπηρεσίας του);

 
Με αυτά ως δεδομένα, ποιο σκοπό ή ενδεχομένως πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο έγγραφο και κάτω από ποια κριτήρια και συγκυρίες έγινε η συγκεκριμένη εισήγηση;

 
Επειδή λοιπόν εμείς σεβόμενοι τους θεσμούς δεν θα μπούμε στη δική τους λογική, το βέβαιο είναι ότι ο κ. Μιχάλαρος θα κοσμεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας. Προς απόδειξη αυτού θα πρέπει όλοι όσοι κόπτονται για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, να επιδείξουν λίγες ημέρες υπομονή και θα έχουν την δυνατότητα να δουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού το οποίο θα κοσμείται από το όνομα του κ. Μιχάλαρου και το οποίο θα είναι εγκεκριμένο από τον αρμόδιο για την έγκριση του φορέα, το Πρωτοδικείο Πειραιά.


Τα υπόλοιπα… εν ευθετώ χρόνω.

 

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας

Γιάννης Τσαβαρής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. Η ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ Η ΑΝΕΥ ΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ .ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ...Η ΚΥΡΙΕ... ΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ,ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ,ΚΑΙ ΝΑΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΙΒΕΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΦΟΦΑΣΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΘΑ ΩΡΙΩΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΩ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΛΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΗΖΕ.
    ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ
    ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ
    ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΑΡΟ ΤΟ ΣΟΥΛΗ ΟΨΗΦΟΣ ΠΑΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΖΑΜΠΑ ΟΨΗΦΟΣ

    Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΝΟΙΡΟΛΟΓΟΙ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ,,,,,,,,,,,,,,ΝΑΝΝΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.
    ΒΑΛΕ ΤΟΒΙΝΤΕΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΤΟ ΛΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ .ΠΟΥ; ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ,ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ,ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΨΗΦΟ! ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !
    ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΥΘΕΩΣ Ο ΑΣΤΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΚΟΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ -ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ- ΟΜΩΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑΚΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου