Ανακοίνωση υποβολής δικαιολογητικών για δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               
ΝΟΜΟΣ   ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                    
ΔΗΜΟΣ    ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ                                      
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ     
 

                       

 Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει  εκατοντάδες συ μπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια.

 Ο Δήμος μας ίδρυσε Κοινωνικό Παντοπωλείο του οποίου δικαιούχοι είναι δημότες και κάτοικοι του δήμου μας αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων.

 Κριτήριο  ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

 

Πιο συγκεκριμένα, για την ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, απαιτείται η προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών:

 

 1.        Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

 2.        Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

 3.        Κάρτα Ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. (εφόσον υπάρχει)

 4.        Τελευταίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα του αιτούντα καθώς και όλων των συνοικούντων  ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από την εφορία, που βεβαιώνει οτι δεν υποχρεούνται φορολογικής δήλωσης  

 5.        Έντυπο Ε9 ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη ύπαρξης περιουσιακών στοιχείων.

 6.     Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα βεβαιώνει τη διεύθυνση της κατοικίας του ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο.

 7.        Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό.

 

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά, υποβάλλονται στον δήμο σε επικυρωμένα αντίγραφα μαζί με την συμπλήρωση σχετικής έντυπης αίτησης.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ    

 

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να κατατίθενται από 17 έως 31/03/2014 στον Δήμο Σαλαμίνας στο Γενικό Πρωτόκολλο καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 - 20 27 581 / 582

                                210 - 46 46 046

 

Ο Αντιδήμαρχος                                                 Ο Δήμαρχος
     Κοινωνικής Προστασίας
      Παιδείας & Πολιτισμού               
                           

          Νικόλαος Φουρίκης                                       Γιάννης Τσαβαρής


 

Σχόλια

  1. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙΜ ΕΤΣΙ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟ ΣΟΥ ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ .ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ .ΕΝΩ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ,ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ,
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΠΙΑΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ .
    ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για την κυρία Νάννου και τα γνωστά εξαπτέρυγά της, το πόρισμα αποτυπώνει με απόλυτη σαφήνεια ότι ο Δήμος Σαλαμίνας προέβη σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονταν από το νόμο (άρθρο 19, παρ.1, του Ν.1428/1984 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν.2115/1993) ώστε να διασφαλίσει ακόμα και το τελευταίο ευρώ από τα οφειλόμενα της εταιρίας και φυσικά να αντιταχθεί σε παράλογες απαιτήσεις της.


    Προς απόδειξη των ανωτέρω σας παραθέτουμε το εξής σημείο από το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου αποδεικνύεται η στάση του Δήμου για την επιβεβαίωση των ανωτέρω:

    “Το οικονομικό έτος 2010, εισπράχθηκε το ποσό των 16.682,45 ευρώ (Ιανουάριος 2010) σύμφωνα με το υπ’ αρ. 5173/864/08-03-2010 διπλότυπο είσπραξης. Έκτοτε, σύμφωνα με το Δήμο Σαλαμίνας δεν αποδόθηκε το νόμιμο τέλος. Κατόπιν τούτου ο Δήμος Σαλαμίνας, μετά και από την ανεύρεση των κατατιθέμενων περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ της εταιρίας από τη ΔΟΥ Σαλαμίνας, απέστειλε προς την εταιρία, το υπ’ αρ. 5437/15-03-2011 έγγραφο, με το οποίο την ενημέρωνε για τις οφειλές της προς το Δήμο Σαλαμίνας. Σε απάντηση, η εταιρία δεν προσκόμισε τα αιτούμενα στοιχεία, αλλά τις οφειλές των τότε (προ εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης) Δήμων, της νήσου Σαλαμίνας (Σαλαμίνας και Αμπελακίων) και μετέπειτα του Δήμου Σαλαμίνας, σχετικές με την προμήθεια υλικών από το λατομείο, για την κατασκευή έργων. Σύμφωνα με το Δήμο Σαλαμίνας οι απαιτήσεις της επιχείρησης έναντι του, αφορούν σε προμήθειες λατομικού υλικού και έτοιμου σκυροδέματος οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να τηρηθούν οι κατά νόμο διαδικασίες σχετικές με τις προμήθειες υλικών εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών”.

    Όπως λοιπόν κάθε αναγνώστης αντιλαμβάνεται, η σημερινή Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συμψηφίσει τις οφειλές του τέλους (5%) εξόρυξης της εταιρίας προς το Δήμο έναντι των απαιτήσεων της εταιρίας για παροχή λατομικών υλικών, χωρίς την από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία διεξαγωγής προμήθειας για τα εν λόγω υλικά το έτος 2010.

    Αποδεικνύεται λοιπόν ότι όλη αυτή η λάσπη που κάποιοι πετούν στον ανεμιστήρα τα τελευταία 3 χρόνια σχετικά με τη στάση και συμπεριφορά μας έναντι της λατομικής εταιρίας, δυστυχώς γι’ αυτούς το ίδιο υλικό φτιάχνει τώρα τα πορτρέτα τους εκθέτοντάς τους ανεπανόρθωτα…

    Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την κατακλείδα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου και ο κάθε δύσπιστος κάτοικος να γίνει κοινωνός της αλήθειας:

    “Ο Δήμος Σαλαμίνας προέβη στις ενέργειες αρμοδιότητάς του, ώστε να βεβαιωθούν στην αρμόδια ΔΟΥ τα χρηματικά ποσά που οφείλονται από το ειδικό τέλος 5% στην τιμή πωλήσεως των λατομικών προϊόντων επί αυτοκινήτου στον χώρο του λατομείου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19, παρ.1 του Ν.1428/1984, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 2115/1993”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου