Δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μελών του Συλλόγου



 

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


 
Σαλαμίνα, 08/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση των μελών του Συλλόγου Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και την υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από τους “Σαμαρείτες” του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Η εκπαίδευση , συνολικής διάρκειας 20 ωρών, έγινε σε τρείς κύκλους, τις Κυριακές 20 & 27 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου “Φίλων και Θαυμαστών του Στέλιου Καζαντζίδη”.
 

Οι “Σαμαρείτες”, δίδαξαν στα μέλη της ομάδας,  τον τρόπο που πρέπει να δίνονται οι Πρώτες Βοήθειες κατά περίπτωση, τον τρόπο διαχείρισης  τραυματιών, ενέργειες για την υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής εν κινδύνω και άλλα πολλά τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.



Δυό λόγια για τον σύλλογο:

Ο εθελοντικός σύλλογος κοινωνικής προσφοράς “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, δημιουργήθηκε μετά από την διαπίστωση ότι οι υφιστάμενες εθελοντικές ομάδες της Σαλαμίνας, είχαν αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση καταστροφών και άλλων έκτακτων καταστάσεων.


Οι πραγματικότητες όμως της Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την οικονομική κρίση, δημιούργησαν πολλές και τέτοιου είδους ανάγκες στην κοινωνία, που η μεν πολιτεία, αδυνατεί εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσει, η δε  απάντηση που δόθηκε διεθνώς στα ζητήματα αυτά ήρθε μέσα από το Εθελοντικό Κίνημα.


Το φθινόπωρο του 2012, μια ομάδα εθελοντών που είχαν ήδη μακρά θητεία στον Εθελοντισμό αλλά και πολίτες με διάθεση για κοινωνική προσφορά, που ως τότε παρέμεναν ανενεργοί για διάφορους λόγους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”.
 

Από την πρώτη στιγμή, ο νέος Σύλλογος ασχολήθηκε ενεργά με πολλούς τομείς της κοινωνικής προσφοράς όπως αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες, καθαρισμούς παραλιών και δάσους, περιπολίες στα δάση και τις ημιαστικές περιοχές (για παράνομη υλοτομία τον χειμώνα και για πυροπροστασία το καλοκαίρι), συλλογή φαρμάκων για το «Κοινωνικό Ιατρείο Σαλαμίνας», δενδροφυτεύσεις, επιτήρηση μεγάλων κοινωνικών εκδηλώσεων & αθλητικών αγώνων, ενημέρωση του κοινού, αναζήτηση ατόμων και άλλα πολλά.


Τα μέλη του Συλλόγου, με συνεχείς εκπαιδεύσεις σε θέματα πυροπροστασίας, πρώτων βοηθειών, αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ενημέρωσης κοινού κλπ,  προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία όλα τα περιστατικά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.


Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των καταστατικών διαδικασιών τον Μάιο του 2013 και την ένταξη στο μητρώο της Πολιτικής Προστασίας, οι Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας, αριθμούν περί τα 70 μέλη.

 

 

Οι «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας» διοικούνται από τριμελές διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζουν οι:


Ηλίας Φρίμας, Πρόεδρος, τηλ. 6972 27 68 59
 

Γιάννης Γαβρίλης, Γραμματέας, τηλ. 6984 46 46 15 & 6944 35 61 95


Αβραάμ Δέντες, Ταμίας, τηλ. 6938 75 45 94


 

Στοιχεία επικοινωνίας

ταχυδρομική διεύθυνση: Άνδρου 32, Παλούκια, 189 01 Σαλαμίνα
internet: dinethel.wordpress.com
facebook: https://www.facebook.com/groups/DINAMEISETHELSAL

 

 

 

 

 

Σχόλια