ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚ​ΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2013 ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ






ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥ
ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
üΑρθ. Εγκρ. Πρωτοδικείου Πειραιώς 500/8
Τήνου 26- 18900 Σαλαμίνα - τηλ. 2155000062 - κιν. - fax. 4685163 - e-mail: slalom@otenet.gr http://www.kafeneioideon.gr/
êΕφημερίδα "η φωνή της σαλαμίνας" êΡαδιοφωνικός σταθμός "η φωνή της σαλαμίνας"
ê"Φιλολογική Φωνή" περιοδική έκδοση Λόγου êΕκδόσεις "ΙΑΝΘΟΣ" êΘέατρο της Κούλουρης» -
z Θεατρικό Εργαστήρι
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ένα πρόγραμμα-μαμούθ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, περιλαμβάνει ο Πολιτιστικός Οκτώβρης 2013, τον οποίον οργανώνει ο Διεθνής Πολιτιστικός Οργγανισμός «Το Καφενείο των Ιδεών», με την ευγενή συμπαράσταση του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Η έναρξη γίνεται στις 13 Οκτωβρίου Κυριακή και η λήξη στις 31 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια 18 ημερών, θα οργανωθούν 24 πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων Θέατρο, Μουσική, Χορός, Λογοτεχνικά δρώμενα και άλλα. Ενσωματωμένα το 29ο Φεστιβάλ Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Μπόγρεια 2013», και το Β΄ Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου.
Καταξιωμένοι ηθοποιοί του Θεράτρου μας, όπως ο Γιώργος Βασιλείου, η Μαρία Δημητρούκα και άλλοι, θα λαμπρύνουν με την ερμηνεία τους, και δίπλα τους συγκροτήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, μεταξύ των οποίων χορευτικά από την Γεωργία, μουσικά σύνολα με μουσικά όργανα από την Ανατολία, το Ιράν, την Πόλη, Τουρκία, Αρμενία, Κρήτη, κ.α., εκλεκτοί μουσικοί σολίστες, όπως Λίτσα Μάθεση, Θεώνη Μούλτου, Παολίνα Λουκά, Μαθιός Θεοδόσης, Βαγγέλης Χατζόβουλος, Τάσος Δήμογλης, τραγουδιστές όπως Μαρία Μπεγνή, Παναγιώτης Σδούκος, Αστέρης Πασχαλιάς, Γιάννης Σαρρής, διευθυντές ορχήστρας όπως ο Χρόνης Μιχαλάκης, χορωδιών όπως Αντώνης Μπαλλής, Παρασκευάς Ντόμπρος, Μαργαρίτα Δημητριάδου-Ντόμπρου, κ.ά.
Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Οκτώβρη, θα βραβευθούν και 12 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού στους τόπους τους, ενώ θα γίνουν και αφιερώματα στον Νίκο Καζαντζάκη και τον Οδυσσέα Ελύτη και παρουσιάσεις βιβλίων όπως της Γαλλίδας φιλοσόφου Simone Le Baron Μία Γαλλίδα για την Ελλάδα».
Όλες οι εκδηλώσεις, κάθε βράδυ στις 8 στο Θέατρο «Δημήτρης Μπόγρης» στο Δημαρχείο Σαλαμίνας με είσοδο ελεύθερη.

 
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την πολυμελή Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σαλαμίνας, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρόνη Μιχαλάκη, η οποία θα παρουσιάσει τις «Μουσικές του Κόσμου», με γνωστές και κλασσικές ερμηνείες του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου.
Την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα μνήμης στον Νίκο Καζαντζάκη και τον Οδυσσέα Ελύτη με εισηγητή τον Ντίνο Κουμπάτη και συμμετοχή του πρωταγωνιστή του ελληνικού Θεάτρου Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το συγγραφικό έργο τους. Ενώ ο Γιάννης Σαρρής με την κιθάρα του θα αποδώσει τραγούδια γνωστών συνθετών σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη. Θα συμμετέχουν επίσης, το Συγκρότημα Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «ΘΥ.ΜΑΙ.ΤΑ.ΔΑΙ.» με νησιώτικους χορούς και τραγούδια, καθώς και η χορευτική ομάδα του 15ου Λυκείου Πειραιά «Χορηγέτες».
Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα το Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου με κορυφαίες ερμηνείες πρωταγωνιστών του Θεάτρου, οι οποίοι θα ερμηνεύσεις αποσπάσματα από το Αρχαίο, κλασσικό και σύγχρονο παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο.
Τόσο αυτές οι τρείς, όσο και οι επόμενες, για τις οποίες θα επανέλθουμε, εκδηλώσεις, ξεκινούν κάθε βράδυ στις 8 και η είσοδος είναι ελεύθερη

Σχόλια