Ημερίδα για την υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας στο πλαίσιο του ECOMOBILITY

 Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στα πρόγραμμα των δράσεων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14 και έχει προσανατολισμό στην ποιοτική προσέγγιση των συνθηκών μετακίνησης στη Σαλαμίνα
Ημερίδα με αντικείμενο την υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας διοργανώνεται στο νησί του Σαρωνικού προκειμένου να συζητηθούν οι προϋποθέσεις ενός αντίστοιχου έργου και η επίδρασή του σε ό,τι αφορά την οικιστική εξέλιξη, το περιβάλλον, την τοπική οικονομία, την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τις επιλογές κατοίκων και επισκεπτών.

Στην ημερίδα που διοργανώνουν το ECOCITY και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας και θα πραγματοποιηθεί τo πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου και ώρα 10.30, στην Αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας, με τίτλο "Διάλογος για το μέλλον: Υποθαλάσσια Οδική Ζεύξη Σαλαμίνας" θα συζητηθούν τα υπέρ και τα κατά της ζεύξης και των επιπτώσεων της υλοποίησης ή μη του έργου στην επόμενη μέρα του νησιού .

Η εκδήλωση έχει ενταχθεί στα πρόγραμμα των δράσεων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14 και έχει προσανατολισμό στην ποιοτική προσέγγιση των συνθηκών μετακίνησης στη Σαλαμίνα.

Στην ημερίδα συντονιστής έχει οριστεί ο αντιπρόεδρος του ECOCITY κ. Γιάννης Κουμ

 






αντάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι :

• Θάνος Βλαστός, Συγκοινωνιολόγος, καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ECOCITY
• Πάνος Παπαδάκος, Συγκοινωνιολόγος, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. ECOCITY
• Δημήτρης Κατσικάρης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων
• Ιωάννης Καρνέσης, Προϊστάμενος Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
• Μάρκος Ακύλας, Βιολόγος, Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ
• Σπύρος Παπαϊσιδώρου, Αρχιτέκτων, Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανικών Σαλαμίνας
• Γιώργος Νάθενας, Μαθηματικός Συγκοινωνιολόγος Αν. Υπεύθυνος Τμήματος Ρ.Σ.Α. Οργανισμού Αθήνας

Επίσης, έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσάβαρης και ο Δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, προβλέπεται να υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το ακροατήριο.

Στην πραγματοποίηση της Ημερίδας, εκτός των συνδιοργανωτών ECOCITY και ΠΕΡΙΒΟΣ, συνεργάζονται η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και το Εργαστήριο Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Σύλλογος Μηχανικών Νήσου Σαλαμίνας.

Ο αντιπρόεδρος του ECOCITY Γιάννης Κουμαντάκης δήλωσε για την Ημερίδα, "η εκδήλωση για τη Ζεύξη της Σαλαμίνας δείχνει έμπρακτα την επιλογή του ECOCITY στην ανάπτυξη διαλόγου, για κρίσιμα τοπικά θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και την οικονομική ανάπτυξη. Το ECOCITY με την Εκστρατεία ECOMOBILITY δίνει έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη με λύσεις που εξυπηρετούν την τοπική κοινωνία και διευκολύνουν την εξέλιξη και το όραμα, για την πόλη που θα παραδοθεί στις επόμενες γενιές".

Ο πρόεδρος του ΠΕΡΙΒΟΣ, Μάρκος Ακύλας τόνισε "...τις τελευταίες δεκαετίες η Σαλαμίνα βιώνει μια εντονότατη μεταβολή και υποβάθμιση των ανθρωπογενών και περιβαλλοντικών της συνθηκών. Βασική αιτία αυτών, η άναρχη, χωρίς σχεδιασμό και κυρίως, χωρίς όραμα και πρόβλεψη για το μέλλον "ανάπτυξη". Ο ΠΕΡΙΒΟΣ παρεμβαίνει ενημερώνοντας, σε πρώτη φάση, για ένα τόσο ζωτικό θέμα ώστε ο κάθε Σαλαμίνιος να μπορεί να φανταστεί πώς θα ήθελε να είναι η Σαλαμίνα του αύριο".

Η συμμετοχή του κοινού στην Ημερίδα είναι ελεύθερη με την εγγραφή των ενδιαφερομένων, πριν την έναρξη, στη Γραμματεία.

Σχόλια

  1. Ο ναύαρχος-έκπληξη

    Η έκπληξη ήταν η τοποθέτηση του πρώην Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτη στην θέση του ΥΦΕΘΑ.Ο Ελευσινιώτης δεν είχε εκδηλώσει “ανησυχίες” για να μπει στη πολιτική.Μπήκε με “σπρώξιμο” από το Βενιζέλο σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και σε μια κυβέρνηση που ρισκάρει πάρα πολλά.Η επιτυχία δεν είναι το πιθανότερο σενάριο και η αποτυχία θα οδηγήσει σε τέτοια παταγώδη πτώση που θα σημαδέψει όσους συμμετέχουν σ΄ αυτή.

    Η σχέση Βενιζέλου-Ελευσινιώτη “χτίστηκε” κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας τους στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΝ ,όπου κλήθηκαν να χειριστούν την υπόθεση του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.Ο Ελευσινιώτης ήταν ο Α/ΓΕΝ που υπέγραψε για τη παραλαβή του υποβρυχίου και αυτό “έλυσε” τα χέρια του Βενιζέλου. Αυτό που δεν έλυσε βέβαια είναι το θέμα των ναυπηγείων και των υπολοίπνων τριών υποβρυχίων βέβαια,αλλά γι΄ αυτό ευθύνεται κυρίαρχα ο Βενιζέλος.

    Ο Ελευσινιώτης είχε περάσει δύσκολες στιγμές σαν Α/ΓΕΝ,για θέματα…life style.Πρώτα η θητεία γόνου γνωστής πλούσιας οικογένειας και μετά το γαμήλιο πάρτι Πατίτσα-Χρουσαλά στο Αβέρωφ.

    newsit /onalert.gr

    22.06.21012

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου