ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΑFRICA» ΕΦΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19/07/13

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΕΦΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«ΑFRICA»

Aφρική, είναι η πρώτη θεματική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού  Έφης Δημητρίου


...Μούρσι, Σούρµα, Γκαλέµπ, Κάρο και Χάµερ, είναι κάποιες από τις φυλές της Αφρικής  που κουβαλούν στις πλάτες τους έναν πολιτισµό γεµάτο φως, χρώµατα, ήχους και βλέµµατα. Αυτός ο αρχέγονος πολιτισμός, ήταν η πηγή έμπνευσης για τη θεματική ενότητα AFRICA.


Στα έργα της  αποτυπώνονται  πολιτισμικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων μιας  από τις πιο αιματοκυλισμένες και εκμεταλλευόμενες περιοχές, από την εποχή της αποικιοκρατίας και του δουλεµπορίου, από το απαρτχάιντ και τα δήθεν επαναστατικά κινήµατα ως τις δράσεις των

Μη Κερδοσκοπικών Οργανισµών. 

Εν μέσω πλην σαφώς η Έφη Δημητρίου με την έκθεση αυτή στέλνει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα. Πίσω από το μαύρο χρώμα της Αφρικής, τη βία και τους πολέμους κρύβεται η διαμάχη των μεγάλων πολυεθνικών για τα διαμάντια και το πετρέλαιο που µαζί µε τα εύφορα εδάφη της αποτελούν πηγή πλούτου και εκμετάλλευσης.


Τα έργα παρουσιάζονται σε λάδι, μεικτή τεχνική.

Η έκθεση γίνεται στη Σαλαμίνα στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΑΡΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Πολυχρόνη Λεµπέση 32, (Πλησίον αρχαιολογικού μουσείου Σαλαµίνας) Τηλ.: 211 212 7033.

‘Ωρες λειτουργίας

Σάββατο & Κυριακή πρωϊ: 10:00 - 13:00

Απόγευµα: 18:00 - 21:00

Kαθηµερινά: 19:00 - 21:00




Βιογραφικό:

Η Έφη Δηµητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 2003 κατοικεί στη Σαλαµίνα. Τελείωσε το 4ο Τεχνικό Επαγγελµατικό Λύκειο Αθηνών µε ειδικότητα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και Αρχαιολογικών Ευρηµάτων. Στη συνέχεια σπούδασε Γραφιστική στο Ινστιτούτο Επαγγελµατικής Κατάρτισης ΔΟΜΗ ενώ παράλληλα παρακολούθησε  µαθήµατα ελεύθερου σχεδίου και σεµινάριο φωτολιθογραφίας. Επίσης µαθήτευσε κοντά στον κ. Γιάννη Λαµπρινέα τ. καθηγητή αγιογραφίας της ΑΣΚΤ.

Εργάστηκε ως συντηρήτρια βυζαντινών εικόνων και στη συνέχεια σε διάφορους εκδοτικούς οργανισµούς σχεδιάζοντας εκδόσεις, λογότυπα κλπ. Συνέχισε την επαγγελµατική της δραστηριότητα σε ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας για εκδόσεις στη βιοµηχανία και το εµπόριο. Συνεργάστηκε µε δηµιουργικά γραφεία και διαφηµιστικές εταιρείες ως ελεύθερος επαγγελµατίας για παραγωγή δηµιουργικού υλικού.

Η ζωγραφική ήταν πρωταγωνιστικό στοιχείο στη διαδροµή της µέχρι σήµερα µε συµµετοχές σε οµαδικές εκθέσεις.

Στην πρώτη ατοµική της έκθεση παρουσιάζει τη θεµατική ενότητα AFRICA.



τηλ.: 6977406572

Σχόλια