Σοκ και δέος: Στους 1.000 οι τραυματίες από τη «βροχή» μετεωριτών στη Ρωσία (video)



Στους 1.000 ανέρχονται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τραυματίες από την πρωτοφανή βροχή μετεωριτών που έπληξε νωρίς το πρωί περιοχές της κεντρικής Ρωσίας σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους.
Περίπου στις 09.20 το πρωί (τοπική ώρα), μία μεγάλη πύρινη μπάλα διέσχισε τον ουρανό πάνω από το Γεκατέρινμπουργκ, ακολουθούμενη από ηχηρές εκρήξεις. Περισσότερο από τη βροχή των μετεωριτών επλήγη η πόλη Τσέλιαμπινσκ, στην περιοχή των Ουραλίων Ορέων.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους.
Σημειώνεται ωστόσο ότι άλλη πηγή του ίδιου υπουργείου δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ότι το περιστατικό στην περιοχή σημειώθηκε από έναν μετεωρίτη.
Σύμφωνα με ανώνυμη στρατιωτική πηγή, που επικαλείται το δίκτυο RT, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας με αποτέλεσμα να σπάσει σε πολλά κομμάτια κατά την πτώση του.
Σημειώνεται ωστόσο ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Μαρτυρίες από την περιοχή που επλήγη ανέφεραν ότι υπάρχουν τραυματίες σε σχολείο του Τσελιάμπινσκ ενώ κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ένιωσαν το έδαφος να τρέμει και είδαν τζάμια να σπάνε.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο έδειχνα παιδιά να ουρλιάζουν σε σχολείο της πόλης, όπου οι διάδρομοι είχαν γεμίσει σπασμένα τζάμια.
Εκατοντάδες διασώστες έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους τραυματίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάτων Αναγκών.

Σχόλια