ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Σχετικά με δημοσιεύματα περί ελέγχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε ότι με αφορά, δηλώνω :
Φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Ανήκω σε αυτούς που επιδιώκουν τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών.
Πιστεύω ότι κάθε έλεγχος από το ΣΔΟΕ ή άλλη υπηρεσία, είναι απολύτως αναγκαίος και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να ασκείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Διότι διαφυλάττει ουσιαστικά τη χρηστή Δημόσια Διοίκηση,
αλλά και την υπόληψη των αιρετών από κακόβουλες καταγγελίες, που οφείλονται κυρίως σε τοπικο-πολιτικούς ανταγωνισμούς και διαφορές.

Οι έλεγχοι πρέπει να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται στα ΜΜΕ. Επίσης άμεσες πρέπει να είναι και οι κυρώσεις που τυχόν θα προκύψουν.

Δημοσίευση όμως λίστας ονομάτων που ασκείται ή πρόκειται να ασκηθεί έλεγχος, ιδίως λόγω ανωνύμων καταγγελιών, χωρίς την άμεση ανακοίνωση και προβολή των αποτελεσμάτων του ελέγχου, δεν υπηρετεί ούτε την Δημοκρατία ούτε την χρηστή Διοίκηση, αλλά τις επιδιώξεις αυτών που για διάφορους λόγους κάνουν τις ανώνυμες καταγγελίες.

Σπύρος Σπυρίδων





 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Αθήνα 14/1/13
ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ
Υπόψη:
Συντακτών Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δήλωση προέδρου ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πάγια αρχή της ΚΕΔΕ είναι η τήρηση της Νομιμότητας και της Διαφάνειας. Επομένως, κάθε έλεγχος νομιμότητας που σχετίζεται με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι επιβεβλημένος και καλοδεχούμενος. Όμως, δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες να διαχέεται ένα κλίμα απαξιωτικό για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από ανώνυμες καταγγελίες.
Επειδή οι έλεγχοι αυτοί πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται στα πλαίσια του νόμου, όπως για κάθε πολίτη, πολλώ δε μάλλον για όσους ασκούν δημόσιο λειτούργημα, είδηση πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του έλέγχου και όχι το αποτέλεσμα διαρροής Υπηρεσιακών Ενεργειών, που μόνο λογικές διαπόμπευσης και συσκότισης εξυπηρετεί.
Καλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές σε ταχεία διαλεύκανση όλων των υποθέσεων».

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ορισθεί συναντήσεις του Προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανό Στασινόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Σχόλια

  1. Θείο καλημέρα
    Αυτός στην φωτογραφία με τον Σπύρο Σπυρίδωνα η μόνη σχέση που έχουν είναι το μικρό του όνομα. Κατά τα άλλα ο Σοφράς μ’ αυτό το λαμόγιο δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση
    Επηρεασμένος απ’ το δικό μας δημαρχιακό λαμόγιο που παρεμπιπτόντως δεν ανήρτησες την είδηση (συ ξέρεις το γιατί) παρασύρθηκες και μπερδεύτηκες.
    ΆΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ.
    Μπορείς να την πάρεις από το link: http://2.bp.blogspot.com/_5wgcQcGgwLc/TOb6BkVFQUI/AAAAAAAACII/9i1nJ5JHo_g/s1600/PHOTO+SPYRIDON.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου