Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει απο την Τρίτη η χώρα

    
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς την Τετάρτη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις επιστημονικοί φορείς, ενώ την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.
Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει απο την Τρίτη η χώρα
την Τετάρτη τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν δημοσιογράφοι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές ενώ σε 48ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο, προχωρούν, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ. Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν και οι δικηγόροι από αύριο έως τις 19 Οκτωβρίου.
Κλειστά θα είναι θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου τα εμπορικά καταστήματα αλλά και τα περίπτερα.

Στα μέσα μεταφοράς

Την Πέμπτη, ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, τα τρόλεϊ αλλά και τα ταξί από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Επίσης δεν θα κινηθούν Μετρό και Ηλεκτρικός απο την έναρξη έως 9 το πρωί και το τραμ από έναρξη έως 7 το πρωί και 11 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από 9 το πρωί εως τις 21.00 καθως οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με στάσεις εργασίας στην έναρξη και λήξη της βάρδιας.
Προβλήματα και στις πτήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν μεθαύριο Πεμπτη, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι συμμετέχοντας στην κινητοποιηση.
Κατα τη διάρκεια της στάσης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού και όσες ήταν προγραμματισμένες γι αυτό το 3ωρο θα μετατεθούν πριν από τη στάση ή μετά την λήξη της.
Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πλοία, καθώς η διοίκηση της πανελλήνιας ναυτικής ομοσπονδίας αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση, με μυστική ψηφορία, ότι θα προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία όλα τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Σχόλια