Παραίτηση 1 8 ιδρυτικών μελών του ΕΣΣΑΚ



Κύριοι,
από τις 29 Απριλίου 2012 που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, συνέβησαν μία σειρά περιστατικών που καθόλου δεν συνάδουν με τους σκοπούς του ΕΣΣΑΚ, έτσι όπως αυτοί συμφωνήθηκαν ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη και καταγράφηκαν στο καταστατικού του σωματείου.
Μία σειρά από άστοχες πράξεις σας αλλά και παραλείψεις σας, με αποκορύφωμα την έντονη διένεξη με τον Δήμο Σαλαμίνας, εξέθεσε το ΕΣΣΑΚ στα μάτια του Σαλαμινιακού -και όχι μόνο- πληθυσμού και κατάντησε την Ομάδα, από Ομάδα Εθελοντών πρώτης γραμμής, σε κομπάρσους.
Με τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σας, καταφέρατε να απαξιώσετε το ΕΣΣΑΚ, ενώπιον της Δημοτικής αλλά και των άλλων Αρχών του τόπου μας και καταφέρατε να αποδομήσετε την εμπιστοσύνη που απολάμβανε το ΕΣΣΑΚ στην Σαλαμίνα και ευρύτερα, εμπιστοσύνη που με τόσο κόπο οικοδομήσαμε, όλοι μαζί, τον προηγούμενο χρόνο.
Πέρα από την διένεξη με την Δημοτική Αρχή και την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίασε το ΕΣΣΑΚ, με τις αμετροεπείς ανακοινώσεις σας και την δημοσιότητα που δώσατε στο θέμα, μέσω των blogs και των ιστότοπων της Σαλαμίνας, κάποιες άλλες ενέργειές σας, πρόσβαλαν, υποτίμησαν και εντέλει προκάλεσαν εύλογη αγανάκτηση και πικρία σε όλους μας και πολύ περισσότερο σε ανθρώπους, που εσείς πρώτοι, σαν εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, έπρεπε να σέβεστε και να τιμάτε, τόσο λόγω της πολυετούς πείρας που διαθέτουν, όσο και για την εξέχουσα θέση που έχουν στο Εθελοντικό Κίνημα.

Επιπλέον, παραποιήσατε την στολή και την χαρακτηριστική διακριτική εμφάνιση της Ομάδας, με επιλογές που κάνατε μόνοι σας και χωρίς να ενημερώσετε κανέναν. Το χειρότερο από όλα είναι ότι, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις ανόητες και παράλογες ενέργειές σας, ξέσπασαν σε εμάς, τόσο σε ομαδικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, όταν κληθήκαμε να δώσουμε εξηγήσεις, ως μέλη της Ομάδας, για γεγονότα που ούτε καν γνωρίζαμε. Επιπλέον εισπράξαμε την δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για την στάση σας και τις συμπεριφορές σας, διότι ενεργώντας σαν εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΣΑΚ, η εύλογη αντίληψη όλων ήταν ότι οι ενέργειές σας έχουν την έγκριση όλης της Ομάδας, κάτι που είναι εντελώς αναληθές.
Επειδή τόσο με τις ενέργειές σας, όσο και με τις συμπεριφορές σας, το μόνο που καταφέρατε είναι να αποκαλύψετε το πραγματικό σας πρόσωπο και τους αληθινούς σας σκοπούς, με την εκμετάλλευση του σωματείου για την εξυπηρέτηση των προσωπικών σας σκοπών, με την επιστολή αυτή, από σήμερα, Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012, δηλώνουμε ότι ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ομαδικώς, από το σωματείο «Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών», που εδρεύει στην οδό Ακτή Θεμιστοκλέους & Σπετσών 1, Σελήνια, Σαλαμίνα 18902, με σύντομο διακριτικό τίτλο «ΕΣΣΑΚ», και εφεξής ουδεμία σχέση έχουμε ή διατηρούμε με το εν λόγω σωματείο, πολύ δε περισσότερο δεν ευθυνόμαστε για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Η αποχώρηση μας από το σωματείο, την οποία υποχρεούστε να κοινοποιήσετε στις αρμόδιες Αρχές εντός τριών εργασίμων ημερών από την λήψη της παρούσας, με αποδεικτικό, αντίγραφο του οποίου θα μας παραδώσετε δεόντως πρωτοκολλημένο, επισύρει πέραν των υπολοίπων, και τις εξής συνέπειες:
1) Σας απαγορεύουμε εφεξής, να χρησιμοποιείτε τα ονόματα μας, τις φωτογραφίες μας και την μέχρι σήμερα σχέση μας με το ΕΣΣΑΚ, καθοιονδήποτε τρόπο.
2) Απαιτούμε να αφαιρεθούν από τους ιστοτόπους, τα blogs, το Facebook και όπου αλλού έχουν χρησιμοποιηθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, όλες οι φωτογραφίες που μας απεικονίζουν να συμμετέχουμε σε δράσεις ή να φέρουμε την στολή και τα σήματα του ΕΣΣΑΚ, τα οποία καταστήσατε συνώνυμα της μικροπολιτικής.
3) Ιδιαιτέρως απαιτούμε να αφαιρεθούν από όπου πιθανώς έχουν χρησιμοποιηθεί, σε κάθε μορφή, όλες οι φωτογραφίες που είχε παραδώσει στην προσωρινή διοίκηση του σωματείου ο Γιάννης Γαβρίλης, καθότι εκ του νόμου διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών και μετά από την αποχώρηση μας, απαγορεύει ρητά την χρήση τους εσαεί, ακόμα και αν απεικονίζεται κάποιος από εσάς.
4) Απαιτούμε να μας παραδοθεί άμεσα, η συσκευή ασύρματης επικοινωνίας που είχε αγορασθεί και εγκατασταθεί για τις ανάγκες επικοινωνίας της Ομάδας, με έξοδα και αρκετών από εμάς, και την οποία μετεγκαταστήσατε ήδη, σε άγνωστο σε εμάς σημείο, χωρίς να συνεννοηθείτε με κανέναν, ως οφείλατε. Επειδή στην αγορά αυτή, έχουν συμμετοχή και κάποιοι από εσάς που παραμένετε στο σωματείο, σας καλούμε εντός
τριημέρου να εκφράσετε γραπτώς τις απαιτήσεις σας και θα σας απαντήσουμε άμεσα τις θέσεις μας για αυτές.
5)Απαιτούμε να μας επιστραφούν τα χρήματα που καταβάλλαμε ως συνδρομές προς το σωματείο -πέραν της περιόδου από τις εκλογές έως σήμερα- ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Επειδή κατανοούμε την πιθανή ταμειακή στενότητα του σωματείου, απαιτούμε καταρχήν να μας παραδοθεί πίνακας με τα ονόματα και τα ποσά που αχρεωστήτως έχει καταβάλλει ο καθένας από εμάς, μαζί με τις προτάσεις σας, για την
αποπληρωμή τους.
Σας δηλώνουμε ρητά ότι αν κάποια από τις παραπάνω απαιτήσεις και απαγορεύσεις δεν ικανοποιηθεί ή παραβιασθεί, θα προχωρήσουμε σε νομικά μέτρα εναντίον σας, με αφορμή την ήδη τρωθείσα τιμή και υπόληψή μας, από τις ενέργειες σας.Eπιφυλασσόμαστε για κάθε άλλο δικαίωμα μας, που έχει ήδη προκύψει ή θα προκύψει μελλοντικά από τις πράξεις σας ή τις παραλείψεις σας, εις βάρος μας.
Δηλώνουμε ενώπιον κάθε αρμοδίας Αρχής, ότι παραμένουμε, ως Εθελοντές, στην διάθεση της, για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ως άτυπη -προς το παρόν- ομάδα.. Είμαστε και παραμένουμε Εθελοντές, πρώτης γραμμής, αποφασισμένοι να προσφέρουμε στον τόπο
μας, ότι χρειαστεί, μακριά από εμπλοκές με οποιουδήποτε είδους συμφέροντα και αντιπαραθέσεις.
 

Σχόλια