ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ

Αθήνα , 18 Ιουλίου2012

Δήλωση βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Γιάννη Κουράκου,
υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής ευθύνης Εσωτερικών.

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχεσήμερα στις 15:00 ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γ.Κουράκος ώς υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικήςευθύνης Εσωτερικών.
Παρά το ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε ως εθιμοτυπική, οδιάλογος ανέδειξε ουσιαστικά προβλήματα.
Το ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας αποτέλεσε αφορμή ανταλλαγήςαπόψεων μετά την κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούσηαπό το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Όσον αφορά τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, ο κ. Γ.Κουράκος  τόνισε την ανάγκη τροποποίησης του Καλλικράτη.Στον ίδιο άξονα, επεσήμανε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει στουςΔήμους και τις Περιφέρειες
μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και τις περικοπέςπου επέφερε η υλοποίηση των πολιτικών του Μνημονίου.
Υπογράμμισε ότι η οικονομική κατάσταση των Δήμων βρίσκεταιστα όρια της κατάρρευσης καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση τηςχρηματοδότησης.
Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής της Β’ Πειραιά, έκανε λόγο για τηνανάγκη άμεσης υλοποίησης της απόφασης για την πρόσληψη 4.700 ατόμων σε κοινωνικές δομές των Δήμων, δίνοντας έμφαση στοπροσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίεςκατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.
Ο κ. Γ.Κουράκος δήλωσε ότι μέλημα του παραμένει η άσκηση εποικοδομητικήςκαι ουσιαστικής αντιπολίτευσης.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρχει συνεχής επικοινωνίακαι συνεργασία.

Σχόλια