ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


O Δήμος Σαλαμίνας ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις προχωρά σε εγκατάσταση συστήματος ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο (Wi –Fi).

Το εν λόγω σύστημα προβλέπει στην αρχική του φάση την εγκατάσταση έξι (06) σημείων διανομής Internet καλύπτοντας ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα εντός της πόλεως της Σαλαμίνας και συγκεκριμένα: 1. Δημαρχιακό Μέγαρο 2.Παλιό Δημαρχείο 3. Παραλία Σαλαμίνας 2 σημεία ("Μεγάλη Σκάλα" και μέσο διαδρομής προς εκκλησία Αγ. Νικολάου) 5. Λόφος Πατρίς, ενώ στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η επέκτασή του και σε άλλα σημεία του νησιού.

Mε το σύστημα αυτό ο κάθε πολίτης που διαθέτει μια κοινή συσκευή πρόσβασης στο Internet (κινητό τηλέφωνο, Smartphone, tablet, laptop κλπ) θα μπορεί ελεύθερα και με ασφάλεια να περιηγηθεί σε διαδικτυακούς τόπους και να αναζητήσει πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, να ελέγξει το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και να εισέλθει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί ώστε οι κεραίες εκπομπής να είναι χαμηλής ισχύος.

Την εγκατάσταση του συστήματος έχει αναλάβει η εταιρεία «e-trikala» Α.Ε η οποία διαθέτει αξιόλογη εμπειρία σε θέματα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής σε ΟΤΑ με πλήθος εγκατάστασης παρόμοιων συστημάτων σε Δήμους όλης της χώρας.

Σημειώνεται ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Σαλαμίνας υπό τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Φουρίκη στο Δήμο Τρικκαίων, ετέθησαν οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων και ειδικότερα στον τομέα μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα καινοτόμων τεχνολογιών.


Γραφείο ενημέρωσης Δήμου Σαλαμίνας

Σχόλια

  1. http://et.diavgeia.gov.gr/f/apdik_attikis/ada/%CE%924%CE%9B%CE%94%CE%9F%CE%A11%CE%9A-%CE%94%CE%9D5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάσα μπούκα από παντού και η λέχρω η ΚΟΥΛΟΥΡΗ παραδομένη στα λευκά τιμολόγια των ακινητοποιημένων οχημάτων και των εταιρειών που όλα χρεώνονται τουλάχιστον δέκα φορές κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ27 Ιουνίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

    ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΣΑΒΑΡΗ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΦ0Υ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ .ΤΟΣΤ=3,5 ΕΥΡΩ ΜΠΥΡΑ=3,Ο ΕΥΡΩ.ΣΤΗΝ ΨΙΛΛΗ ΑΜΜΟ ΜΙΛΑΜΕ.ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ,ΟΧΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟ,ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΝ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΙΣΗΣ ΙΝΕ ΙΔΙΟΚΤΙΤΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΙΩΣ ΤΟ ΠΛΙΡΟΝΙ ΝΑΦΙΣΕΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΦΤΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χθες κεγοσανε τα πεφκα στο νατο αφτα θαποζιμιοθουν απτα σπιτια η θαλιθι με το δασικο του δερτουζου,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μια φορά, μονάχα μιά η κούλουρη έκανε το λάθος, δεν θα το ξανακάνει πιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου