'Το Χαμόγελο του παιδιού' καθαρίζει τη Μεσόγειο

 
Το Χαμόγελο του παιδιού» διοργάνωσε για 12η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στη Σαλαμίνα και στο Κατάκολο Ηλείας με τη συμμετοχή μαθητών, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.
Η δράση είναι Μεσογειακή, διοργανώνεται από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τη Δευτέρα 28 Μαΐου, παιδιά από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Κατακόλου και του Αγ. Ιωάννου, έδωσαν το δικό τους δυναμικό μήνυμα στους μεγάλους, συμμετέχοντας στον καθαρισμό της παραλίας του Κατακόλου.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε σύντομη ενημέρωση των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μια μεγάλη ζωγραφιά σε κολάζ με υλικά της παραλίας και της θάλασσας από όλα τα παιδιά!
Η όμορφη αυτή γιορτή τελείωσε με τον καταπληκτικό κλόουν Νίνο, όπου μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και καταχειροκρότησαν τα κόλπα του.
Την Τρίτη 5 Ιουνίου, ήταν η σειρά των μαθητών από τα δημοτικά σχολεία της Σαλαμίνας να αναλάβουν δράση. Το σημείο συνάντησης ήταν οι παλιές κατασκηνώσεις της ΧΑΝ στην περιοχή της Φανερωμένης. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σάρωσαν κυριολεκτικά το πευκόφυτο μονοπάτι μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Καταληκτικό σημείο της δράσης υπήρξε το σπίτι του εθνικού ποιητή Άγγελου Σικελιανού στον περιβάλλοντα χώρο του οποίου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ναυγοσωστική επίδειξη και να ενημερωθούν για την ασφαλή κολύμβηση από έμπειρα μέλη της Lifeguard Hellas.
Παράλληλα, μια ομάδα μαθητών προχώρησε και σε δενδροφύτευση πικροδαφνών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του ποιητή ενώ μέλη του Συλλόγου «Οι φίλοι του δάσους» μίλησαν στα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και τη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Χαμόγελου και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους.
Η δράση ολοκληρώθηκε με όλους τους μαθητές να ζωγραφίζουν σε ένα καμβά 7 μέτρων μια όμορφη και καθαρή παραλία!

Σχόλια