ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ


                    SALAMIS NAUTICAL ATHLETIC CLUB

                                                                              (ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΝ ΑΡ. 302/71 ΠΡΩΤΟΔ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ)

                                                          ΜΕΛΟΣ: Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.ΣΕ.Ι.ΟΕ.Ο.Κ.Κ – K.O.E.

                                       www.naosalaminos.gr      e–mail :  antarg@ath.forthnet.gr


ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ: 1971


ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΕΥΤΕΡΗ 



Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σαλαμίνιος αθλητής του Ν.Α.Ο.Σ. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ,  με το ταίρι του, τον Λήμνιο αθλητή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑΝΗ, στα διπλά σκιφ Ε.Β., στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας 2012, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας, από 2 μέχρι 6 Μαΐου.

Το Ελληνικό πλήρωμα, αφού προκρίθηκε στους ημιτελικούς και στην συνέχεια στον τελικό, τερμάτισε στην 2η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τους Άγγλους οι οποίοι ήταν οι Ολυμπιονίκες του Πεκίνου, αφήνοντας την 3η θέση στους Ιταλούς, Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2011.

Η επιτυχία αυτή ενισχύει την προσδοκία όλων μας, για την κατάκτηση Ολυμπιακού Μεταλλίου στο Λονδίνο, αφού οι ΚΟΝΣΟΛΑΣ και ΜΑΓΔΑΝΗΣ, έχουν λάβει το εισιτήριο της συμμετοχής τους στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση.

   

Για το αγώνισμα του 2ΧΕΒ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FISA), αναφέρει στο δελτίο τύπου των αγώνων.

« Στο Διπλό Ελαφρύ των Ανδρών, οι Ολυμπιονίκες του 2008 και οι πολλάκις Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Zac Purchase και Mark Hunter απέδειξαν ότι έχουν στόχο να επαναλάβουν τον άθλο του Πεκίνου στο Λονδίνο. Το Ελληνικό διπλό εξέπληξε το στίβο, δείχνοντας αξιοθαύμαστη πρόοδο εν συγκρίσει  με τα αποτελέσματα του 2011: Ελευθέριος Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής, όγδοη θέση στο παγκόσμιο του 2011, κατέκτησαν το ασημένιο μπροστά από την Ιταλία αφήνοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ιταλούς πρωταθλητές του 2011 Elia Luini και Lorenzo Bertini. »





Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία δημοσίευσε τις δηλώσεις των δύο αθλητών μετά τον αγώνα.



Μαγδανής  - Κόνσολας :  "Έκπληξη και για μας το μετάλλιο"

Την ευχάριστη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Βελιγράδι αποτέλεσε το διπλό σκιφ ελ βαρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μεγάλο τελικό της Κυριακής μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα σε παγκόσμιους πρωταθλητές και έμπειρους κωπηλάτες.

Αιφνιδιασμένοι από το μετάλλιο δήλωσαν και οι δυο νεαροί κωπηλάτες μιλώντας στο  kopilasia.gr.


"Τα τελευταία χρόνια βλέπαμε τους συναθλητές μας να ανεβαίνουν στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλαμε να τα καταφέρουμε κι εμείς» τόνισε ο αθλητής του ΝΟ Λήμνου Παναγιώτης Μαγδανής για να συμπληρώσει. «Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιαστήκαμε κι εμείς από το μετάλλιο. Δεν διαθέτουμε την εμπειρία που χρειάζεται σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις αλλά είπαμε μέσα στην κούρσα να τα δώσουμε όλα . Προσπαθήσαμε και το πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάμε για ένα μετάλλιο. Είναι μια καλή αρχή για να συνεχίσουμε να πατάμε το βάθρο στην μεγάλη κατηγορία».
Ο έτερος νησιώτης αθλητής του ΝΑΟ Σαλαμίνας Λευτέρης Κόνσολας συμφώνησε με τον συναθλητή του «Πετύχαμε μια μικρή έκπληξη ακόμη και για μας τους ίδιους. Το αποτέλεσμα ήταν απόρροια της καλής συνεργασίας που έχουμε ως πλήρωμα. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και το ένιωσα στις πρώτες προπονήσεις αμέσως μετά την επιστροφή μας από το Βελιγράδι. Πλέον οι υποχρεώσεις αυξάνονται αλλά και εμείς οι ίδιοι θέλουμε από εδώ και στο εξής να ανεβαίνουμε στο βάθρο μεγάλων διοργανώσεων».

Σχόλια