Tο έργο του Γιάννη Διαμαντίδη στη Β' Πειραιά

Αγαπητή φίλη - φίλε,

Στην πρόσφατη κοινοβουλευτική περίοδο, κλήθηκα να συμμετάσχω στην Κυβέρνησησε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Ναυτιλίας, έναΥπουργείο ζωτικής σημασίας σε τομείς όπως η ναυτιλία, η νησιωτική πολιτική καιη αλιεία, που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.
Κατά την σύντομη ομολογουμένως θητεία μου αλλά ουσιαστική καθομολογουμένωςπαρουσία μου και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προσπάθησα να οργανώσωαπό το μηδέν ένα Υπουργείο με ελάχιστο προϋπολογισμό και προσωπικό αλλά και μετεράστιες αρμοδιότητες και ευθύνες.
Ιδιαίτερα για τους δήμους της Περιφέρειάς μου, που είχανάμεση σχέση με το ΥΘΥΝΑΛ υπέγραψα πολλές αποφάσεις, με μοναδικό σκοπό τοσυμφέρον των πολιτών της Β΄ Πειραιά και ενδεικτικά αναφέρω μερικές :


-         Έγκριση παραχώρησηςιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου χερσαίας ζώνης λιμένα αρμοδιότητας ΟΛΠ Α.Εστο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
-         Έγκριση εκτέλεσης έργουεντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα αρμοδιότητας ΟΛΠ Α.Ε για την εκτέλεση του έργου«Διαμόρφωση χώρου και κατασκευής σύγχρονης πύλης ελέγχου στην επισκευαστικήβάση Περάματος».
-         Ορισμός αποφαινομένωνοργάνων για την εκτέλεση του έργου «Εγκατάσταση συστήματος πλωτών προβλητώνστον λιμένα Βουρκαρίου Σαλαμίνας».
-         Μελέτη περιβαντολλογικών επιπτώσεωνγια τη λειτουργία ων εγκαταστάσεων της Εταιρείας «Ελληνικά ΝαυπηγείαΠεράματος».
-         Ορισμός αποφαινομένωνοργάνων εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση τμημάτων παραλίας Σαλαμίνας με σταμπωτάδάπεδα».
-         Παραχώρηση χρήσης αιγιαλούγια έργα εντός αιγιαλού «Ζαρλή – Γυάλα» Σαλαμίνας.
-         Ορισμός αποφαινομένωνοργάνων εκτέλεσης του έργου «Επισκευή φθορών κρηπιδώματος Λιμένα ΠαλουκιώνΣαλαμίνας».
-         Λιμενικές υποδομές ΠεράματοςΜεγαρίδας – Φανερωμένης Σαλαμίνας. (έργα αύξησης φέρουσας ικανότηταςκρηπιδωμάτων).
-         Περί της οικοδομικής άδειαςτου κτηρίου Χονδρικού Εμπορίου (Ιχθυαγορά ) εντός χερσαίας ζώνης λιμέναΣαλαμίνας.
-         Γνωμοδότηση για την εκτέλεσηεργασιών που αφορούν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Σαλαμίνας,εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βουρκαρίου Σαλαμίνας, και έγκριση προώθησης τωναπαιτούμενων οικοδομικών αδειών.
-         Γνωμοδότηση επί της ΜελέτηςΠεριβαντολογικών Επιπτώσεων που αφορά :
α. τη μετεγκατάσταση (μετατόπιση σε νέα θέση) των δύοπλωτών πάρκων (Α) έκτασης 10 στρεμμάτων εκτροφής τσιπούρας – λαβρακίου καιάλλων υδρύαλων μεσογειακών ειδών ιχθύων, ετήσιας δυναμικότητας 150 τόνων και(Β) έκτασης 20 στρεμμάτων εκτροφής υδρύαλων μεσογειακών ειδών , ετήσιαςδυναμικότητας 230 τόνων,
β. τον εκσυγχρονισμό του πλωτού πάρκου (Α) και
γ. την αλλαγή του είδους των εκτρεφόμενων ιχθύων τηςεταιρείας «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικού Α.Ε» στον όρμο Πυργιακόνι Αιαντείουνήσου Σαλαμίνας.
Επίσης, Στην ίδια αναπτυξιακή λογική, κινείται και ηπρωτοβουλία που έλαβα αναφορικά με τη συγκρότηση και λειτουργία του Ειδικού Συντονιστικού Αναπτυξιακού ΟργάνουΠειραιά (Ε.Σ.Α.Ο.Π.), στόχος του οποίου είναι η εξέλιξη της ευρύτερηςπεριοχής του Πειραιά, των όμορων δήμων και των νησιών του Αργοσαρωνικού, σεπόλο οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων,δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αστικής ανάπλασης και δημιουργίας καθώςεπίσης και το πλάνο σε συνεργασία με τον ΟΛΠ για την πολιτιστική Ακτή Πειραιά,ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου που μέχρι το 2015 θα αλλάξει όλη την εικόνα τουΠειραιά και της ευρύτερης περιοχής.
Σεσυνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, προχωρήσαμε στην εκπόνηση ενός προγράμματος, αναφορικάμε την επαναχρησιμοποίηση του παραγόμενου νερού στην Ψυττάλεια, ενός έργουστρατηγικής σημασίας, όχι μόνο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερηςπεριοχής, καθώς το παραγόμενο νερό θα χρησιμοποιείτο, μεταξύ άλλων, και για τηνανάπλαση του όρους Αιγάλεω, ενός πνεύμονα ζωής για το σύνολο των κατοίκων τουλεκανοπεδίου της Αττικής.

Σχόλια

  1. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕΣ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΣΘΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΥΞΗΣΕΣ, ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ. ΑΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΗΤΑΝ 620 ΕΥΡΩ ΟΣΟ ΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΕΔΙΝΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ "ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Γιάννη συνέχησε το έργο σου..Ειμαστε μαζί σου...Από τους ελάχιστους που στηριζεις την περιοχη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για όποιον δε γνωρίζει είναι ο μόνος Βουλευτής της περιοχής που ΔΕΝ ψήφισε την Χρηματοδότηση των Κομμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φίλε που λες για τους μισθους και το μνημόνιο σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο που μας έχει συμβεί, αλλά αν δεν το ψήφιζε κάποιος και ζούσαμε μια σύγχρονη κατοχή τι θα λέγαμε μετά;;;
    Το πιο σωστό ήταν να πάμε σε δημοψήφισμα και να απόφασιζε ο καθένας μας και όχι ένας για χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:51 Σε θεωρώ και έξυπνο και πονηρό γιατί είσαι το ίδιο πρόσωπο που προσπαθείς να πείσεις σε κάτι που δεν γίνεται. Έρχεσαι σήμερα εσύ ο μηχανικός που μου έφτιαξες ένα σπίτι και μου γκρεμίστηκε να μου φτιάξεις το γκρεμισμένο σήμερα, η τρελός θα είμαι η παράλογος αν το δεχθώ. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω δεν μπορούν οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν το τόπο να τον αναστήσουν. Άρα καλύτερα να μη το προσπαθείτε γιατί είναι εις βάρος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το σύγχρονο καπιταλιστικό κράτος παρεμβαίνει στις εργασιακές σχέσεις. Δίνει παροχές στους εργαζόμενους, που τις παίρνει όποτε θέλει, μειώνοντας τις συγκρούσεις με τους εργοδότες. Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, έχουν ένα σκοπό να καθησυχάσουν τις κυρίαρχες τάξεις μιας και ο πόλεμος είναι ταξικός και να πείσουν τους αδαείς ότι η αποστολή στην ανάγκη της περίπτωσης είναι ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑΞΙΚΗ. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους επιχειρηματίες και με το ίδιο πνεύμα σπεύδουν θα θυμίσουν στους ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ότι χρειάζονται τα αγαθά της υπομονής, της πειθαρχίας και της φιλοπονίας(μιλάμε δουλεύτε σκλάβοι ολημερίς). Σπεύδουν να τονίσουν ότι στην πολιτική της νέας κυβέρνησης, που για λόγους γνωστούς είναι διοικητική, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν γιατί προτείνει η κοινωνική λειτουργία ως μηχανισμό στο καπιταλιστικό κράτος. (βλέπε ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σελίς 145 στην ανάλυση που κάνει για τη θεωρία του MILIBAND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε αρχιλαμογιο του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ....
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙ... πΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΑ Ε...????
    ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΥ...ΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου