Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB


Σε… χαμηλή πτήση εξακολουθούν να κινούνται τα ποσοστά του δικομματισμού όπως επιβεβαιώνεται και από ακόμη μία νέα δημοσκόπηση που βλέπει σήμερα, τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, το φως της δημοσιότητας.
Συγκεκριμένα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνουν από κοινού μόλις το 32,6% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η MRB και δημοσιεύεται στη Real News. Ακόμη, τουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 20% έναντι 12,6% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 10,3%, ΚΚΕ με 8,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8,1%, ΔΗΜΑΡ με 7,1%, Χρυσή Αυγή με 4,9%. Μάχη δίνουν ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 2,7% και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,6%, ενώ οριακά βρίσκονται και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 3,5%.
Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ωστόσο, την πρωτιά παίρνει με διαφορά ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει 54,4%.

Σχόλια