ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ»ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΛΟΥΚΙΩΝ


κ. Διευθυντά
Διαβάζοντας το πρόσφατο ηλεκτρονικό σας δημοσίευμα, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον τίτλο του σχολίου διότι πράγματι, ο Παιδικός Σταθμός των Παλουκίων είναι ένα έργο που εξαγγέλθηκε μέσω του Αναπτυξιακού Συνδέσμου από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές (Σαλαμίνος-Αμπελακίων) που όμως ποτέ δεν ξεκίνησε η κατασκευή του!
Βέβαια δεν είναι το μόνο έργο που παρέμεινε είτε στα χαρτιά είτε ανολοκλήρωτο την τελευταία τετραετία, όπως λ.χ. το Δημοτικό Σχολείο των Παλουκίων, η κατασκευή της αποχέτευσης του κέντρου της Σαλαμίνας, η ολοκλήρωση της στεγανοποίησης των φρεατίων στα Παλούκια, η οδοποιία στην Άγγ. Σικελιανού στο Αιάντειο κ.λπ.
Επίσης ξεχάσατε (;) να αναφέρετε ότι το έργο αυτό, που όντως εντάχθηκε αρχικά στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», αλλά ταλαιπωρήθηκε από λανθασμένες επιλογές, όπως την αρχική επιλογή του Αναπτυξιακού Συνδέσμου για τον τρόπο δημοπράτησης του έργου, που ήταν η «Μελέτη-Κατασκευή»... Μια επιλογή που σίγουρα ήταν εν γνώσει των δυο πρώην Δημάρχων για τα προβλήματα αδιαφάνειας που έχει.
Ευτυχώς αυτή η «επιλογή» ακυρώθηκε από την Περιφέρεια και έτσι επανήλθε η διαδικασία της επιλογής αναδόχου σε ανοιχτό διαγωνισμό.
Στη συνέχεια και, επειδή ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος δεν ολοκλήρωσε ποτέ την έκδοση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω Παιδικού Σταθμού, ο ανάδοχος δεν ξεκίνησε ποτέ την κατασκευή του έργου, με αποτέλεσμα το έργο να μείνει στα χαρτιά και να παραμείνει αδρανής η υπογραφείσα σύμβαση.
Αυτό το «χάλι», κ. Διευθυντά, πέτυχε να συμμαζέψει η σημερινή Δημοτική Αρχή και φυσικά να εντάξει το έργο από το «ΘΗΣΕΑΣ», που είχε παγώσει και ήταν σίγουρη η απένταξη, στο ΕΣΠΑ, αφού πρώτα είχε λύσει όλα τα επιμέρους προβλήματα, όπως αναφέρουμε στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε.
Όσο για την αναφορά μου στα οικονομικά συμφέροντα του παρελθόντος και του παρόντος, νομίζω ότι αυτοαποκαλύπτονται με τη γραφική τους «συμπεριφορά»
Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

Σχόλια

  1. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΕΠΕΒΑΛΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ, ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΣ, ΔΙΑΛΑΣΟΥΣΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙΟΤΕΥΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΔΕΙΧΝΕΣ, ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΠΤΟΗΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑΚΙΜΙΑΣΑΤΕ ΩΣ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο πάλι τούτο, η απάντηση του δημάρχου στο δημοσίευμα της εφημερίδας «ανατροπές» για τον παιδικό σταθμό των Παλουκίων, αντί να δοθεί στον ίδιο τον ανατροπέα που τον ξεβράκωσε, αυτός την παπαριά που του κατέβηκε στη ξερή του κεφαλή τη λέει στην πεθερά να την ακούει η νύφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ, ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΡΗΚΕΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΞΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ. ΟΙ ΦΙΝΤΕΣ ΣΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΜΑΔΟΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΕΘΕΙ, ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΓΥΜΝΗ. ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΩΡΕ! ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΠΙΠΗ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ; ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΞΩΤΟΙ ΚΩΛΟΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ. ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταγγελία, παράκληση για την δημοσίευση της

    Της αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν!!
    Μετά τις αυθαίρετες κατασκευές των σκαταποθηκών όπως τις αποκαλούσε τότε ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλήθεια θυμάσαι Νικολάκη; Μη βλέπεις που τώρα εσύ τις ολοκληρώνεις και βγάζεις τον σκασμό, έχεις να ρουφήξεις πολλά αυγά ακόμα…
    Δεν μας έφταναν αυτές, τώρα έχουμε και τους κολλητούς τους να αυθαιρετούν με κατασκευές στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης κι όταν συλλαμβάνονται επαυτοφόρω, στέλνουν εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να ψευδομαρτυρήσουν ότι έχουν τάχα άδεια. Εδώ έχει λήξει ακόμα και η άδεια λειτουργίας του εν λόγω κυρίου με το «ηλεκτρονικό» λούνα πάρκ προς αφαίμαξη των ταλαίπωρων γονιών κι έχει το θράσος να θέλει να το σκεπάσει κιόλας με αυθαίρετη κατασκευή.
    Τώρα θα μου πεις γιατί όχι, εδώ στείλανε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο να ψευδομαρτυρήσει ότι και καλά έχει άδεια κατασκευής, μόνο που το ΑΤ Σαλαμίνας δεν το φαγε το παραμύθι και τελικά με επέμβαση του διοικητή, η αυθαίρετη κατασκευή σταμάτησε άδοξα, μένει να δούμε το θράσος τους αύριο Δευτέρα κι αν θα το ολοκληρώσουν «νόμιμα» με εντολή άνωθεν
    Ο τα πάντα θωρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου