Θέμα : Ζεύξη Σαλαμίνας με ηπειρωτική Αττική.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 26/3/2012 το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι ενεκρίθη και υπεγράφη από τον Υπουργό κ. Βορίδη η δημοπράτηση των συμβάσεων της υποθαλάσσιας μόνιμης οδικής ζεύξης της Σαλαμίνας και μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η πρώτη φάση των διαγωνισμών για την ανάθεση του έργου.
Ακόμα μια φορά λοιπόν η Σαλαμίνα αγνοείται επιδεικτικά από την Πολιτεία και τους εμπλεκομένους φορείς, λαμβάνοντας αποφάσεις ερήμην της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων του νησιού.

Αγνοούνται συστηματικά και διαχρονικά οι θέσεις του Δήμου μας και των Δημοτών, τοποθετώντας τη Σαλαμίνα στον παρανομαστή του κλάσματος της υποβάθμισης.
Δεν μας αφήνουν περιθώρια να σκεφτούμε κανένα άλλο λόγο για την απαράδεκτη αυτή τακτική και συμπεριφορά, εκτός από την ύπαρξη συμφωνιών «κάτω από το τραπέζι».
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι η θέση μας για τη ζεύξη είναι, αφενός μεν να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των δημοτών με δημοψήφισμα, αφού ένα τέτοιο έργο θα επηρεάσει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους αποφασιστικά, αφετέρου η Σαλαμίνα δεν είναι έτοιμη να αντέξει το βάρος μιας τόσο μεγάλης παρέμβασης, που θα σηματοδοτήσει τεράστια επιπλέον άναρχη οικιστική ανάπτυξη, από τη στιγμή που έργα πνοής στο νησί είναι σε εξέλιξη, άλλα σε εκκρεμότητα και άλλα απολύτως αναγκαία που διεκδικούνται.
Ως εκ τούτου διαμαρτυρόμαστε έντονα προς πάσα κατεύθυνση και απαιτούμε ο Δήμος μας να ενημερωθεί και να συμμετάσχει στην όλη εξέλιξη του έργου της ζεύξης.
Είναι αδιανόητο να λαμβάνονται αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα με δικτατορικό τρόπο, χωρίς εμείς να έχουμε τουλάχιστον γνώση !
Σε περίπτωση που συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του αρμόδιου Υπουργείου, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας με κάθε τρόπο.
Μεταθέτουμε λοιπόν την ευθύνη των εξελίξεων στη διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τυχόν δυναμικές κινητοποιήσεις και δυσάρεστες καταστάσεις.
Ελπίζουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να πρυτανεύσει η λογική και η δημοκρατική αντιμετώπιση της Σαλαμίνας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
29/03/2012

Σχόλια

  1. οι ενεργοί δημότες σας προτείνουν κ. δήμαρχε.
    Αγαπητέ κ. δήμαρχε,
    Αν και το πιθανότερο είναι να σε βρίσκω σε κατάσταση jet lag μετά την χθεσινή επιστροφή σου από τις ΗΠΑ και το μπάχαλο που συνάντησες με την επιστροφή σου κι από πού να το μαζέψεις, παρόλα αυτά θα σου στείλω τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις μου για να συμβάλω κι εγώ στην αποκατάσταση του image του δημάρχου δωρεάν και εθελοντικά για να είμαι κι εγώ στο κλίμα της εποχής του εθελοντισμού.
    Μετά από λεπτομερείς παρατηρήσεις μου επί 1,5 χρόνο “διακυβέρνησης” σας είμαι πλέον σε θέση να σας κάνω τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις μου, γνωρίζοντας άλλωστε το δημοκρατικό του χαρακτήρα σας, με την ενδόμυχη ελπίδα ότι θα βοηθήσω κι εγώ, αφ’ ενός μεν στην πανηγυρική επανεκλογή σας αν είναι δυνατόν απ’ την πρώτη Κυριακή κι αφ’ ετέρου έτσι να βοηθήσω το νησί μου που σας εμπιστεύτηκε επαξίως την διοίκηση του.
    Διακρίνοντας το αντικειμενικό των δυσκολιών που αντιμετωπίσατε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σας σύμφωνα με τις δηλώσεις σας, όπως διάλυση υπηρεσιών, οικονομικό χάος με τα υπερχρέη που βρήκατε κα πολλά, έρχονται και οι καιρικές συνθήκες να σας αποτελειώσουν και να μην μπορείτε να βουλώσετε ούτε τις τρύπες μας.
    Ευτυχώς, που ο ειδικός σύμβουλος (πράγματι άξιος ο μισθός του ή μην ήταν ο εθελοντής;) σκέφτηκε το “αεροπανό” με την λιτή όσο και σεμνή συγνώμη σας προς τους συμπατριώτες μου, μη ξεχνάμε, πως εμείς εδώ θέλουμε να την διαβάζουμε κιόλας την συγνώμη για να την θυμόμαστε και στις εκλογές.
    Άκου τώρα τι έμαθα και προτείνω να το εφαρμόσεις για να μην σου κουνιόνται οι κακόβουλοι, όσο και άσχετοι της αντιπολίτευσης.
    Έμαθα πως στις Βρυξέλες που πηγαινοέρχεσαι, έχουν σύστημα που κλείνουν τις τρύπες τους ακόμα κι όταν χιονίζει, εκεί να δεις δυνατότητες και προηγμένη τεχνολογία.
    Προτείνω λοιπόν, να πάρεις μαζί σου στο επόμενο ταξίδι σου στις Βρυξέλες τον αντιδήμαρχο έργων και φυσικά τον Μιμάκο για να ενημερωθούν και να αποθανατίσουν το θαύμα της τεχνολογίας.
    Τώρα θα μου πεις, εκεί χιονίζει βρέχει λίμνες σαν της δικές μας δεν δημιουργούνται. Όμως κι εδώ σου ‘χω την λύση, ρώτα τον Πέτρο πως “εξαφάνισε” την “λίμνη” των Αμπελακίων ως άλλος Χάρρυ Χουντίνι και προχώρα μπροστά αφήνοντας τους κακοπροαίρετους να σχολιάζουν.
    Ελπίζω να συνέβαλα θετικά με τις μικρές, πλην όμως καλοπροαίρετες σκέψεις μου κι ότι άλλο με χρειαστείς μη διστάσεις να μου το ζητήσεις θα είμαι εδώ να σε βοηθήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TOΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

    ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ

    ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ

    ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΟΘΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΟΘΙ, ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου