Σταθμός Μεταφόρτωσης στη θέση Γούβα Μπατσή.

Γίναμε  πάλι μάρτυρες ενός άκρατου πολιτικού αμοραλισμού, μιας άκρατης πολικής αλαζονείας, έπαρσης και τέλος πολιτικής εμπάθειας εκ μέρους της δημοτικής αρχής, εκφραστής της οποίας είναι ο ίδιος ο κ. Τσαβαρής.
Εξασκώντας υπεύθυνα τα καθήκοντά μου και στο πλαίσιο της κριτικής για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, ζήτησα με επιστολή, που έστειλα την 21/2/2012 από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να εντάξει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, θέμα σχετικό με την καθαριότητα και το Σταθμό Μεταφόρτωσης στη θέση Γούβα Μπατσή.
Την 23/2/2012 έστειλα την εισήγηση, εμπρόθεσμα, ως όφειλα του θέματος που  έχει ως εξής, (έγγραφο ΕΔΩ) για να το συμπεριλάβει ο πρόεδρος στα θέματα του επόμενου συμβουλίου, πράγμα το οποίο δεν έπραξε, ως όφειλε, και αντί αυτού ο κ. πρόεδρος, προφανώς, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο προγραμμάτισαν δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προτεινόμενο για τις 6/3 στη αίθουσα Μπόγρη.
Εδώ ακριβώς βρίσκει την προσωποποίηση  της, η πολιτική αλαζονεία και έπαρση του δημάρχου. Ποιά σκοπιμότητα υπαγόρευσε στον πρόεδρο και τον δήμαρχο τη παραβίαση του άρθρου 67 του «Καλλικράτη Ν3852/2010», αλλά και του σχετικού άρθρου του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων,  στο οποίο αναφέρεται ρητώς, ότι αλλαγή στο χώρο σύγκλησης του Δ.Σ, γίνεται μετά από έγκρισή του και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5. Το σημαντικότερο όμως ήταν, η προσπάθεια  που κατέβαλε ο κ. Τσαβαρής, για να  αποφύγει την επίσημη καταγραφή των πρακτικών της συνεδρίασης, μιας συνεδρίασης ιδιαίτερα σοβαρής και κρίσιμης όπως άλλωστε δηλώνει και η εισήγηση. 
    
  Προσερχόμενος στη αίθουσα Μπόγρη (κατασκευασμένη και προορισμένη για εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου – θεατρικών παραστάσεων κλπ) αναζήτησα τον τρόπο που θα καταγραφούν τα πρακτικά, για να διαπιστώσω την ύπαρξη ενός παλαιού τύπου μαγνητοφώνου, ακατάλληλου και αναξιόπιστου για τις ανάγκες του συγκεκριμένου συμβουλίου, ενώ θα έπρεπε ο κ. Κόγιας και ο κ. Τσαβαρής να είχανε προβλέψει και να είχανε καλέσει το γραφείο του κ. Πίπα (ανάδοχος του έργου μαγνητοφώνησης των πρακτικών των Δ.Σ),  να στείλει αρμόδιο προς τούτο υπάλληλο, ώστε να έχουμε επίσημη καταγραφή της συνεδρίασης, ιδιαίτερα όταν ο δήμαρχος διατυμπανίζει και επαίρεται για τη διαφάνειά του.
Παίρνοντας  το λόγο στην αρχή της συνεδρίασης, επισήμανα στον πρόεδρο του Δ.Σ την ανυπαρξία καταγραφής επίσημων πρακτικών, τον κατάγγειλα ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της συνεδρίασης, όπως περιγράφω στην εισήγησή μου και ότι η πρότασή μου μετά την συζήτηση του θέματος θα είναι «η εφαρμογή του άρθρου142 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων Ν. 3463/2006 για την επιβολή πειθαρχικής ποινής της αργίας για τον κ. Τσαβαρή για σωρεία έκνομων πράξεων και παράβαση των κανόνων χρηστής διοίκησης, που διεπράχθησαν κατά την ενοικίαση του οικοπέδου, που λειτουργεί  η δημοτική αρχή ως Σταθμό Μεταφόρτωσης.» και ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα αποχωρήσουμε. Πριν την αποχώρηση των μελών της παράταξης μου, αλλά και των υπολοίπων συμβούλων της μειοψηφίας, απέσυρα το θέμα ως εισηγητής και ζήτησα από τον πρόεδρο, να αναβάλει τη συνεδρίαση έστω και για την επομένη ημέρα με τον όρο της διασφάλισης της καταγραφής επίσημων πρακτικών. Κατά την αποχώρησή μας από την αίθουσα Μπόγρη, ο κ. Τσαβαρής αλαλάζων με κατηγορούσε ως «Ψεύτη και Συκοφάντη», επιδεικνύοντας ένα έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, ως απόδειξη των χαρακτηρισμών του. (έγγραφο ΕΔΩ).
Παραθέτω στο σημείο αυτό την εικόνα του οικοπέδου, όπου φαίνεται η πραγματική χρήση του, για να διαπιστώσει ο κάθε νοήμων, ποιός είναι ο πραγματικός ψεύτης; και αν η απόφαση της οικονομικής επιτροπής, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Τσαβαρής που στάλθηκε για έγκριση στην περιφέρεια, ανταποκρίνεται στην αλήθεια; ή εσκεμμένα παραπλανήθηκε η περιφέρεια στην απόφασή της; (εικόνα ΕΔΩ). Αναρωτιέμαι πώς η Πάρεδρος θα εγκρίνει την πληρωμή του ενοικίου σε ένα χώρο που για άλλη χρήση νοικιάστηκε (παρανόμως) και για άλλη χρησιμοποιείται (παρανόμως);.
Εδώ θα πρέπει να απαντηθούν αρμοδίως ( Δήμαρχος) τα πιο κάτω εύλογα ερωτήματα:
1.Αρχές του 2011 στο υπόψη οικόπεδο κατασκευάστηκε παράνομα ράμπα σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων , ποιος την κατασκεύασε; είχε εκδοθεί άδεια οικοδόμησης; η πολεοδομία Σαλαμίνας έκανε τον κατάλληλο έλεγχο; έχει επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα  ανέγερσης και διατήρησης; ή έχουμε φαινόμενα διάκρισης;
2.Στους όρους της πρώτης προκήρυξης για την ενοικίαση του χώρου προβλεπόταν ο περιορισμός της απόστασης των 500 μέτρων από τη λατομική ζώνη (γιατί σύμφωνα με σχετικό νόμο Περί Λατομείων εντός ζώνης  500 μέτρων απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα για λόγου ασφαλείας ανθρώπων, υλικών και μέσων), από τις τρείς προσφορές που κατατέθηκαν το ακίνητο (που τελικά ενοικιάστηκε) είχε το πρόβλημα, οι άλλες δύο της κας Τσαλατσάνη για δυο διαφορετικά οικόπεδα γιατί απορρίφθηκαν;  ο διαγωνισμός γιατί κηρύχθηκε άγονος;
3.Μετά την απάλειψη των περιορισμών από την Δασική Υπηρεσία του Πειραιά, σχετικά με την χρησιμοποίηση του οικοπέδου της κας Τσαλατσάνη  περί το τέλος Δεκεμβρίου του 2010, γιατί δεν το έλαβε υπόψη η υπηρεσία; γιατί δεν κατασκεύασε το ΣΜΑ στο χώρο αυτό; που είχαμε κάνει και προπαρασκευαστικές εργασίες ώστε  να είναι καθ’ όλα νόμιμος; Γιατί της ζήτησε εισαγγελική παραγγελία για να δώσει το υπόψη έγγραφο; (εδώ ισχύει το δάσκαλε που δίδασκες)
   4.Η παρουσία του προσωπικού καθαριότητας στο χώρο αυτό, εκθέτει τους εργαζόμενους στο κινδύνους να υποστούν σοβαρό ατύχημα εξ αιτίας της λειτουργία του λατομείου, γι αυτό και  απαγορεύεται από το νόμο οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός της ζώνης των 500 μέτρων. Έτσι ο κ. Τσαβαρής εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για της συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας των εργατών του Δήμου;
5.Στην δεύτερη προκήρυξη για την ενοικίαση, μπήκαν φωτογραφικές διατάξεις; γι αυτό και κατατέθηκε μόνο μια προσφορά; εν είδη απευθείας ανάθεσης. Είναι αυτή ίση αντιμετώπιση για όλους τους δημότες;  είναι αυτή η διαφάνεια που επαγγέλλεται ο κ. Τσαβαρης.
Και ερωτώ τους συμπατριώτες μας, είναι αυτός ο δήμαρχος που μας ταιριάζει;
Είναι στο χέρι όλων μας να επανορθώσουμε.

Σπύρος  Σοφράς
Αρχηγός Μείζονος Μειοψηφίας

Σχόλια

  1. ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΚΡΟΚΑΤΙΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΕ Ο ΤΟΠΟΣ, Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΔΑΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ, ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΓΙΣΣΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ. ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΩΣ ΤΟΤΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ 5 ΣΧΑΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου