ΡΟΥΛΑ ΝΑΝΝΟΥ: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

Προχθές 1/2/2012, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρυτάνευσε και πάλι ο εγωισμός και το αλάθητο του ….Πάπα, με συνέπεια η ορθή σκέψη να αλλοτριωθεί και το ΔΣ να οδηγηθεί σε λάθος δρόμο.
Διερωτώμαι εάν τα δύο σαραβαλάκια που δώρισε η ΔΕΣΦΑ Α.Ε. στο Δήμο μας όσο και η προγενέστερη δωρεά κάποιων λουλουδιών, αποσκοπούν στην τήρηση της σιωπής της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην Ρεβυθούσα.
Η καταψήφιση από το ΔΣ τόσο του θέματος των ιχθυοτροφείων όσο και του παρακάτω θέματος που εισηγήθηκα, κατέδειξε με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι το νησί είναι πλέον ανοχύρωτο. Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται αδύναμη να επιμεληθεί της προστασίας των κατοίκων και της προάσπισης των συμφερόντων τους.
Το νησί έχει γίνει βορά του κάθε μεγαλοσχήμονος υπουργίσκου που αυτοσχεδιάζει κλωβούς και δεξαμενές, θυσιάζοντας την ποιότητα αλλά και την ίδια τη ζωή μας στο βωμό του όποιου κέρδους, με την καθ’ όλα ένοχη ανοχή της Δημοτικής Αρχής.
Το θέμα που εισηγήθηκα στο ΔΣ, είχε να κάνει με την αποδοχή από την Οικον/κή Επιτροπή της δωρεάς στο Δήμο μας 2 πεπαλαιωμένων επιβατικών αυτοκινήτων τύπου JEEP Cherokee 2.500 κ.ε. από τη ΔΕΣΦΑ Α.Ε.
Όμως, με δεδομένο 1ον, ότι η Εταιρία προγραμματίζει την άμεση κατασκευή στην Ρεβυθούσα και 3ης δεξαμενής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) χωρητικότητας 95.000 κ.μ. η οποία:

α) αναμφίβολα θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την μόλυνση
του περιβάλλοντος
β) εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο για το νησί μας σε περίπτωση
ατυχήματος και διαρροής LNG, ακόμη κι αν πληροί τους όρους
ασφαλείας, που δεν είναι ακόμη αποδεδειγμένο
γ) αποβλέπει πρωτίστως στην μεγιστοποίηση της τιμής πώλησης
της Α.Ε. σε ιδιώτες (κατά δήλωση του Διευθ. Συμβούλου
κ. Παπαρσένου στην Επιτροπή της Βουλής)
δ) αποσκοπεί κυρίως στην εξυπηρέτηση όλης της περιοχής της
Ανατολικής Μεσογείου (σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ),
και 2ον επειδή η συγκεκριμένη δωρεά δεν ωφελεί σε τίποτα το δήμο, απεναντίας θα τον ζημιώνει εξ αιτίας της συνεχούς συντήρησης που θα χρειάζονται λόγω παλαιότητας αλλά και της μεγάλης κατανάλωσης βενζίνης λόγω κυβικών, εισηγήθηκα, κατ΄ εφαρμογή της παρ.3,άρθρ.72 ν.3852/2010, το ΔΣ ως κυρίαρχο Όργανο, να ακυρώσει την αποδοχή της δωρεάς, ώστε να μην υπάρχει καμία ηθική δέσμευση έναντι της Εταιρίας για να μπορεί έτσι ο δήμος μας να αντιδράσει, όπως ο δήμος Μεγαρέων και άλλοι φορείς, στην κατασκευή της 3ης και μεγαλύτερης αυτής δεξαμενής.
Επιπροσθέτως, σε συνδυασμό με την απόρριψη της δωρεάς, το ΔΣ να εξέφραζε με ψήφισμα την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία του για την δρομολογημένη αυτή κατασκευή, καλώντας την Κυβέρνηση, ως μεγαλομέτοχος αυτής, να αναλογισθεί τις ευθύνες της από τις εκατόμβες των ανθρώπινων θυμάτων που θα προκύψουν σε περίπτωση ατυχήματος, θέτοντας τέλος στις επιδιώξεις της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. που βάλλουν κατά του περιβάλλοντος, εκθέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της εγγύτερης περιοχής, κι έχουν αποκλειστικό στόχο απλά την μεγιστοποίηση της τιμής πώλησής της σε ιδιώτες.
Αρκετά πια. Δεν μπορεί η Σαλαμίνα να καταστρέφεται περιβαλλοντικά, τη μία για να ταϊσει όλη την Ευρώπη με ψάρια ιχθυοτροφείων, και την άλλη για να εξυπηρετεί όλη την Ανατολική Μεσόγειο με LNG.
Ανάπτυξη με καταστροφή του περιβάλλοντος είναι αδιανόητη.
Υ.Γ.
Όπως προανέφερα και οι δύο προτάσεις μου καταψηφίστηκαν.
Ομολογώ ότι δεν περίμενα κάτι άλλο, διαφορετικά θα αποτελούσε έκπληξη και είδηση μαζί, αφού 50 συνεδριάσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα και καμία πρόταση ή παρέμβασή μου δεν έχει γίνει αποδεκτή από το Δήμαρχο.
Άραγε, στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά εγώ αρμενίζω ;
Η Δημ. Αρχή διά στόματος Δημάρχου, μας διαβεβαίωσε ότι όλα βαίνουν καλώς κι ως εκ τούτου οι προτάσεις μου απορρίπτονται.
Μάλιστα! Μετά απ΄αυτή τη διαβεβαίωση, συμπολίτες μου νομίζω ότι μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Η τύχη σας δουλεύει.
Όσο για τα JEEP, εύχομαι καλές βόλτες στους εποχούμενους αξιωματούχους του Δήμου, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης.
Μόνο να προσέχουν, γιατί τι θα απογίνουμε χωρίς JEEP.
Μετά τιμής Σαλαμίνα 3/2/2012
Ρούλα Νάννου

Σχόλια

  1. Ρούλα μου τι είναι αυτά που γραφείς .θέλεις να καταργήσουμε το εργοστάσιο φυσικού αεριού στην Ρευεθούσα γιατί μας χαρίζου δυο τσιπ .Ρε είσαι στα καλά σου η τα έχεις χαμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑΝ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ ο κόσμος χάνετε και η Ρούλα συνειδητοποίησε μετά από τριάντα χρόνια ότι δίπλα μας λειτουργεί ένα εργοστάσιο επικίνδυνο για τον λαό της Σαλαμίνας .Τι να πει κανείς .Έχω προσωπικά τα έχω χαμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρούλα προχωρά δείξε την δύναμη σου και εμείς είμαστε μαζί σου.

    Ναύσταθμος ,αποθήκες πετρελαίου ΝΑΤΟ ,ναυπηγία Κυνοσούρας ,εργοστάσια και δεξαμενές πετρελαίου Ελευσίνας , σου έχουν διαφυγή και αυτά πρέπει να απομακρυνθούν. Τι κάνει η δημοτική αρχή ;Βάλτο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και αν πουν όχι δεν μπορούμε να τα απομακρύνομαι να τους καταγγείλεις στον λαό της Σαλαμίνας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν να σχολιάζετε, να διαβάζετε με προσοχή τι λέει.
    Δεν μιλάει για τις υπάρχουσες που έτσι και αλλιώς είναι τελειωμένη κατάσταση.
    Μιλάει για την 3η δεξαμενή που πρόκειται να κατασκευασθεί.
    Ποιός έχει λοιπόν αντίρρηση για το ότι εγκυμονεί μεγαλύτερο κίνδυνο;
    Ποιός έχει αντίρηση ότι θα αυξηθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος;
    Δεν μασ φτάνουν αυτά που μας απειλούν, θα προσθέσουμε κι άλλα; Και καλά λέει, τι θα τα κάνουμε τα jeep; να σουλατσάρουνε στην παραλία ο Καπετάκης και ο Κόγιας; Ξέρεις ότι κάθε πάτημα του γκαζιού είναι και 10ευρω; Πολύ καλά τα λέει η Νάνου και μπράβο της.
    Πρέπει να ντρέπονται αυτοί που τα πήρανε και αυτοί που δεν ψηφίσανε το ψήφισμα. Από ότι φαίνεται τα χουν ξεπουλήσει όλα, νταμάρι, ιχθυοτροφεία, Ρεβυθούσα, Ναυπηγεία, δεν έχουν αφήσει τίποτα, όλα για την τσέπη.
    Ή ροχάλα όμως δεν θα πάει στην τσέπη τους, θα κολήσει πάνω στη μούρη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α, ρε Ρούλα, τους έχεις κάνει και παραμιλάνε. ΑΛΛΆ ΚΑΛΆ ΚΆΝΕΙς ΑΦΟΎ ΌΛΟ ΜΑΛ@@ΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ.
    ΑΚΟΥ ΔΩ JEEP 2.500 CC και μάλιστα 10ετίας; Τι να τα κάνετε ρε;
    Εδώ τα πουλάνε, και κανείς δεν τα αγοράζει. Ξευτιλίζετε το Δήμο και το κάνετε μώκο. Εσας δεν σας νοιάζει άν γίνει κανά ατύχημα; τότε γιατί δεν το ψηφίσανε;
    γιατί είχανε δεχθεί τα jeepάκια,ε;
    Είναι βέβαιο ότι γιαυτό τους τα δώσανε, για να τους κλείσουνε το στόμα. Και το καταφέρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά Βρε Ρούλα η 3η δεξαμενή εγκυμονεί κινδύνους, με τις άλλες δυο τι γίνετε είναι ασφαλείς ;Καλέ είσαι στα καλά σου τι μας λες σε περίπτωση ατυχήματος η καινούργια δεξαμενή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ .θεέ μου τι διαβάζουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο 3; εγώ θέλω 6 να φτιάξουνε, και επειδή δεν χωράνε στην Ρεβυθούσα, τις άλλες 3 να τις κάνουνε στο Ρέστη, γιατί η μα@@κία πάει σύννεφο. Άκου δε, η 3η σε πείραξε λέει ο τελέυταίος.
    Ρε βλάκα αυτή είναι για να κατασκευαστεί για αυτήν μιλάει η γυναίκα. Για τις άλλες 2 που είναι φυτεμένες εκεί χρόνια, τι να πεί;
    Εσένα δεν σε ενδιαφέρει δηλαδή αν θα φτιαχτεί και άλλη δεξαμενή εκεί; Πεστο μας για να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά ανέλαβε να μας εξηγήσεις εσύ Μινά γιατί όπως λες είμαστε βλάκες και δεν καταλάβουμε . Πες και σε μας τι ακριβώς θέλει να μας πει η Ρούλα .Μας μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο , για το Δήμο Μεγάρων, για δυο τζιπ, όλα αυτά πως τα συνδέει και ποια στοιχεία κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο για να ενισχύσει τα επιχειρήματα της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άσε τον Μινά στην μπάντα.
    Εγώ σου μιλάω τώρα.
    Διάβασα προσεκτικά το κείμενό της και σου απαντώ.
    Μιλάς για στοιχεία. Τα στοιχεία που παρουσίασε στο δημ.συμβούλιο και που εν συντομία τώρα αναφέρει στην ανάρτηση δεν σου φτάνουνε;
    Τι από όλα όσα λέει είναι ψέμα;
    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις, τότε δώστο σε κανέναν που ξέρει να διαβάζει για να στο μεταφράσει στο δικό σου διανοητικό επίπεδο, μπας και καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μηνά αυτό λέγετε στοιχείο

    Παγκόσμια Αναφορά Πιστοποίησης στον ΔΕΣΦΑ

    Tο Πιστοποιητικό Ορθής Εφαρμογής σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 14001:2004 απονεμήθηκε στο ΔΕΣΦΑ από τον οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas, έπειτα από επιτόπια επιθεώρηση, για το Ενιαίο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που τηρεί.

    Η πιστοποίηση αφορά τον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Νήσου Ρεβυθούσας, τα Τμήματα Λειτουργίας και Συντήρησης Νότιου, Κεντρικού, Βορειανατολικού και Βορείου Τομέα στο Πάτημα Ελευσίνας, στην Αμπελιά Φαρσάλων, στην Ξάνθη και στη Νέα Μεσημβρία αντιστοίχως, του Μετρητικού Σταθμού Συνόρων στο Σιδηρόκαστρο και, βεβαίως, τα κεντρικά γραφεία των Αθηνών.

    Αναλυτικότερα, η πιστοποίηση αφορά:
    1. Τη Διαχείριση, Λειτουργία και Συντήρηση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και των Εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Νήσου Ρεβυθούσας
    2. Τη Διαχείριση Κατασκευής Δικτύου Φυσικού Αερίου και Υποστηρικτικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών
    3. Τη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Έργων

    Το Ενιαίο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Ε.Σ.Π.Δ.) σχεδιάστηκε σύμφωνα με το όραμα του ΔΕΣΦΑ και στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης και εφαρμόζεται με βάση τις Αρχές και τους Στόχους της Εταιρικής Πολιτικής Περιβάλλοντος.

    Ο ΔΕΣΦΑ, με στόχο την επίτευξη Περιβαλλοντικής Αριστείας, εισήγαγε στοιχεία "πράσινης" καινοτομίας σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας λογισμικό καταγραφής της περιβαλλοντικής επίδοσης κάθε εγκατάστασης θέτοντας το πλαίσιο για μία περιβαλλοντική συγκριτική αξιολόγηση (environmental benchmarking).

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, κ. Γ. Καλλιάς σημείωσε ότι: "Με την πιστοποίηση του αυτή, ο ΔΕΣΦΑ αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευσή του στην προστασία του Περιβάλλοντος. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους!".

    Συγχαρητήρια επίσης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Δρ. Γ. Παπαρσένο, έλαβε τόσο ο Συντονιστής Διευθυντής Ασφάλειας, Ποιότητας και Περιβάλλοντος κ. Σ. Ιωαννίδης όσο και τα υπόλοιπα Στελέχη της Διεύθυνσης.

    Περισσότερες πληροφορίες για την πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΕΣΦΑ www.desfa.gr και της TUV Austria http://www.tuev.at/start/browse/Webseiten/TUV%20Austria%20Holding/News/Aktuell/natural-national-gas-system-operator-desfa-environmental-management-iso-14001-tuv-austria-hellas_de.xdoc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέχασα να σου πω καληνύχτα ,θα τα πούμε αύριο , δε θέλω να με ξεχάσεις, θέλω στοιχεία για να μπορούμε να συνεννοηθούμε πολιτισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάλλον δεν είναι μόνο τα JEEP!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 01.25
    Πρώτα-πρώτα είσαι λασπολόγος.
    Σου είπα ότι εγώ σου μιλάω, και συ συνεχίζεις να απευθύνεσαι στον Μινά. Μα τι διάλο, τόσο μυαλό κουβαλάει αυτός ο άνθρωπος που τον τρέμετε όλοι σας τόσο πολύ;
    Ας έλθουμε τώρα επί της ουσίας.
    Μας αράδιασες ένα σωρό με την πιστοποίηση της ΔΕΣΦΑ.
    Εσύ πού τα ξέρεις όλα αυτά, δικηγόρος της ΔΕΣΦΑ είσαι;
    Όποιος και να ΄σαι όμως απάντησέ μου στο ερώτημα.
    Μπορεί εκείνος που δίνει την πιστοποίηση να αποκλείσει ότι μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα;
    Σίγουρα όχι. Άρα, αυτά που γράφεις δεν έχουν κανένα νόημα.
    Ξέρεις κανένα εργοστάσιο που να μην έχει πιστοποίηση; κι όμως ατυχήματα συμβαίνουν.
    Εξάλλου από ότι διαβάζω, η Νάννου πουθενά δεν λέει ότι υπάρχει έλλειψη πιστοποίησης. Τι το αναφέρεις λοιπόν;
    Αφού θέλεις να δείχνεις καλοπροαίρετος, εγώ θέλω να μου πεις τι από όλα όσα λέει είναι ψέμα και σε τι δεν συμφωνείς.
    Συγκεκριμένα όμως, όχι αοριστίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια δημοτική αρχή αδύναμη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ισορροπεί στην επίδειξη, τη φιγούρα, τις γιορτές και τις βρισιές που ταιριάζουν απόλυτα με τις κατινιές που έχει ρομφαία. Απο το δήμαρχο μέχρι και τους συμβούλους, ειδικούς και μη, που χρησιμοποιούν και τα αρχαία παναθεμά τους, ενώ δεν ξέρουν να γράφουν τα τωρινά, γελιοποιούνται απο τα τραγικά τους λάθη. Σεις κάποτε κάνατε επίδειξη για επεμβάσεις που θίγουν τον τόπο και, βέβαια το παίζατε αγωνιστές, σήμερα στην εξουσία τα καλύψατε με το πέπλο της τσέπης και δεν υπάρχει τίποτα που να του κάνει ζημιά, έτσι βροντοφωνείτε. Να απομακρυνθούν, τα νταμάρια, η ρεβυθούσα, τα ιχθυοτροφεία και όλα όσα βλάπτουν τον τόπο, δεν εξαιρούνται οι απ' ευθείας αναθέσεις και οι μίζες. Τηρήστε έστω και κατ' επίφαση τα όσα λέγατε, αλλιώς να παραιτηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ Ο ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά εγώ αν και δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική κατάλαβα τα έξεις .Εάν η ΔΕΣΦΑ δεν έκανε δωρεά στον δήμο τα δυο τσιπ για την Ρούλα δεν θα υπήρχε θέμα επικινδυνότητας στην Ρεβυθούσα. Η απομάκρυνση του εργοστάσιου ,η 3η δεξαμενή ,η ανατολική Μεσόγειος κ.λ.π. δεν θα υφίστανται .Γι΄ αυτό κάνω μια πρόταση .Να μη γίνει αποδεκτή η δωρεά και έτσι ο τόπος θα απαλλαχτεί από όλα αυτά που αναφέρει η κυρία Ρούλα στην επιστολή της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΜΗΝΑ...ΣΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;;ΤΟ ΗΘΙΚΟ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 03.40 είσαι πολύ σπίρτο.
    Πως του ξέφυγε του Τσαβαρή και δεν σε έκανε και σένα Ειδικό Σύμβουλο με 3 χιλιαρικάκια το μήνα.
    Άασχημα θα ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου