ΟΜΑΔΑ ECOMOBILITY ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΚΔΟΤΗ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ECOMOBILITY ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ(ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ http://www.ecomobility.gr/greek/index.php). ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΕΚΙΝΗΣΗ. ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ(ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ MICROSOFT WORD) ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ , ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ !ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ .ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΘΕΛΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ !ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ!ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΟΙΚΗΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ!



ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ,
Η ΟΜΑΔΑ ECOMOBILITY ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕCOMOBILITY;Είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων που δημιουργήθηκε πριν οκτώ χρόνια μετά από μία αξιόλογη μελέτη που διενήργησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ο.Δ.Ε.& Μ.Ε. (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Ecocity, Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπική που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Η μελέτη αυτή βοήθησε σημαντικά στην προσέγγιση του περιεχομένου του προγράμματος, καθώς και στη θεσμοθέτηση των κριτηρίων βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση των εργασιών των ομάδων εργασίας. Το Ecomobility βασίζεται στην αυτενέργεια των εφήβων και την εθελοντική προσφορά, όπως συμβαίνει και με όλους τους συνεργαζόμενους και εμπλεκόμενους φορείς.
 






Όταν η οικολογική μετακίνηση μας χτύπησε     την πόρτα…



Η ποδηλάτισσα – Οδυσσέας Ελύτης                
Το δρόμο πλάι στη θάλασσα
περπάτησα που ‘κανε κάθε                        
μέρα η ποδηλάτισσα.

Βρήκα τα φρούτα που ‘χε
στο πανέρι της, το δαχτυλίδι
που ‘πεσε απ’ το χέρι της.

Βρήκα το κουδουνάκι και το
σάλι της, τις ρόδες,
το τιμόνι, το πεντάλι της.

Βρήκα τη ζώνη της, βρήκα σε
μιαν άκρη, μια πέτρα διάφανη
που ‘μοιαζε με δάκρυ.

Τα μάζεψα ένα ένα και τα
κράτησα κι έλεγα πού ‘ναι
πού ‘ναι η ποδηλάτισσα.

Την είδα να περνά πάνω
απ’ τα κύματα, την άλλη μέρα
πάνω από τα μνήματα.

Την τρίτη νύχτωσ’ έχασα
τ’ αχνάρια της, στους ουρανούς             άναψαν τα φανάρια της.







 Πρόγραμμα

1.       Λίγα εισαγωγικά λόγια για την οικολογική μετακίνηση  («Εμείς τα παιδιά…») από τις μαθήτριες Περδικούρη Κατερίνα και Αναστασία Παππά.
2.      Παρουσίαση power point με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η ομάδα για τις συνήθειες μετακίνησης των κατοίκων της πόλης του Αιαντείου από τη μαθήτρια Σοφία Σολομωνίδου.
3.      Τι συμβαίνει στις διαβάσεις πεζών; Σύντομο Θεατρικό δρώμενο με σκέψεις και συμπεράσματα της ομάδας.
4.      Παρουσίαση power point με τη συνολική δράση της ομάδας (προβλήματα, προτάσεις, ιδέες, λύσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών).
5.      Μερικά σχόλια για το power point από τη μαθήτρια Αναστασία Παππά.
6.      Το τραγούδι της ομάδας «Ποδηλατρία forever».
7.      Ερωτήσεις - Συζήτηση


     Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας!
 
 
 

Σχόλια