ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση  ''ΓΝΩΜΗ ''


Κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής οι πρώτες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) από εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών που δραστηριοποιείται στη Σαλαμίνα.
Πρόκειται για την “Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ” η οποία εκμεταλλεύεται τους όρμους Θυνιό και Φώκα. Συγκεκριμένα:
α. για την περιοχή “Φώκα”:
7.12.2011
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ.5 παρ. 2 του Ν. 1650/86, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το Ν.3010/02 και την ΚΥΑ Η.Π. 37111/2021/26-9-2003 (ΦΕΚ 1391/Β΄/2003) ανακοινώνεται ότι:
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής περιήλθε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με αρ. πρωτ. Φ. 4472/4580/περ8/11 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων ετήσιας δυναμικότητας 350 τόνων σε μισθωμένη θαλάσσια έκταση 35 στρεμμάτων, της εταιρίας «Ιππόκαμπος Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΕ», λόγω προσαρμογής της λειτουργίας της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 121570/1866/12.6.09 Εγκύκλιο που αφορά αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας σε 787,5 τόνους και εκσυγχρονισμό αυτής και αλλαγής επωνυμίας του φορέα (σε Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Β.Ε.Ε) στη θέση Θενιό Αιαντείου Δήμου Σαλαμινας, η οποία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Αττικής (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα), όπου μπορεί να προσέλθει προκειμένου να ενημερωθεί και να υποβάλει τυχόν ενστάσεις εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.
β. για την περιοχή “Θυνιό”:
7.12.2011
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ.5 παρ. 2 του Ν. 1650/86, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το Ν.3010/02 και την ΚΥΑ Η.Π. 37111/2021/26-9-2003 (ΦΕΚ 1391/Β΄/2003) ανακοινώνεται ότι:
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής περιήλθε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με αρ. πρωτ. Φ.1009/4581/περ8/11 η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής τσιπούρας, λαβρακίου ετήσιας δυναμικότητας 150 τόνων σε μισθωμένη θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων, της εταιρίας «ΠΕΛΑΓΟΣ Α.Ε.», λόγω προσαρμογής της λειτουργίας της υπ’ αριθ. πρωτ. οικ. 121570/1866/12.6.09 Εγκύκλιο που αφορά αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας σε 450 τόνους και εκσυγχρονισμό αυτής καθώς και αλλαγής του είδους των εκτρεφομένων ιχθύων και αλλαγής επωνυμίας του φορέα (σε Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Β.Ε.Ε) στη θέση Φόκα Αιαντείου Δήμου Σαλαμίνας, η οποία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Αττικής (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα), όπου μπορεί να προσέλθει προκειμένου να ενημερωθεί και να υποβάλει τυχόν ενστάσεις εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Σχόλια

  1. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε η ίδρυση Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Σαλαμίνας με την επωνυμία Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ,και εκλογή Προέδρου. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ κατόπιν ωρίμου σκέψεως επέλεξε την κυρία Τίνα Μπεγνή ως πρόεδρο του νομικού προσώπου και θέλοντας να ενισχύσει το έργο της την επιχορήγησε με 400.000 χιλιάδες ευρώ . Καλά ρε Τσαβαρή μας έβαλες την Τίνα να μας εκπολιτίσει και να μας λύση τα περιβαλλοντικά προβλήματα μας .Για όλα αυτά σε συγχωρούμε γιατί μας έχεις περάσει εμάς τους Κουλουργιώτες για μεγάλους μαλάκες και έχεις δίκιο . Στην Τίνα θα δώσεις 400.000 χιλιάδες ΕΥΡΩ για να κάνει πολιτισμό στο νησί ; Ρε ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερωτήματα προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε πολίτη του τόπου, προς κάθε κάθε νοητικό και έλογο όν: Αλήθεια υπάρχει άνθρωπος του τόπου που θα πήγαινε σήμερα πίσω απο αυτήν την δημοτική αρχή και τους διοικητάρχες της; Θα πήγαινε πίσω απο αυτούς που έχουν ορισθεί εκπρόσωποι των λειτουργικών νομικών προσώπων και οργανισμών του δήμου; ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ; ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΘΕ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΟΗΜΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΦΡΟΥΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΑΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ; Ε! ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝΕ, ΑΦΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝΕ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ ρε καλόπαιδο για πες και σε μας να ξέρουμε, πίσω από ποιον πηγές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΉΤΑΝΕ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΕΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Α, ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΣΑΒΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ;;;; ΜΑ@@ΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΕΡΙΒΟΣ. ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΦΤΑΝΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή προκειμένου να προστατευτεί η Σαλαμίνα από την εγκατάσταση νέων υδατοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα και κατόπιν προσωπικής επαφής με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/11/2011, πέτυχε να λάβει εγγράφως διευκρινήσεις για την επίμαχη ΚΥΑ, η οποία άφηνε ερωτηματικά για το καθεστώς των υδατοκαλλιεργειών στο νησί.
    Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 51107/11-2011έγγραφο που ελήφθη από το Υπουργείο, διευκρινίζεται με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η Σαλαμίνα ανήκει στην κατηγορία Α1, δηλαδή στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως υπερκορεσμένες για τις σχετικές δραστηριότητες. Παράλληλα διευκρινίζεται στο έγγραφο ότι απαγορεύεται ρητά η ίδρυση νέων μονάδων, καθώς και η επέκταση των ήδη υπαρχουσών.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ακόμα δεν κατάλαβαν οι Κουλουριώτες ότι ο άνθρωπος την ξεπουλάει την Σαλαμίνα;
    Τι περιμένουν και δεν τον παίρνουν με τις πέτρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άμοιροι, άβουλοι, άσχετοι και ξεπεσμένοι δεν μπορείτε, ούτε θα μπορέσετε να βγείτε στην αντιπαράθεση με ορθό, χρηστό και πολιτικό λόγο. Είστε και θα είστε οι χαμαδολελέδες που με βρισιές, κατινιές και φρουφρουδιές να παριστάνετε τις αναμάρτητες παρθένες. ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΟΛΕΝΕΣΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΙΔΑΝΙΚΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΦΙΛΩΝ, ΓΝΩΣΤΩΝ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ: ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΙΛΙΚΙΑ, ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΙΛΙΚΙΑ, ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΛΙΚΙΑ, ΤΑ ΔΙΑΠΛΟΚΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ Η ΤΣΕΠΗ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΡΏΠΙΝΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ, ΕΙΣΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. …..και μετά κοιμήθηκες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου