Οι Ελληνες «δεν έκαναν Χριστούγεννα» αλλά δέντρο στόλισαν


Οι Ελληνες «δεν έκαναν Χριστούγεννα» αλλά δέντρο στόλισαν
Κόντρα στις γενναίες περικοπές μισθών και συντάξεων και τη μιζέρια της καθημερινότητας, οι Ελληνες, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, στόλισαν και φέτος χριστουγεννιάτικο δέντρο, ίσως και λίγο νωρίτερα από ότι έκαναν παλιότερα.
Αν και οι βρετανικοί Times υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους ότι «οι Ελληνες φέτος δεν κάνουν Χριστούγεννα», οn-line έρευνα για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα (focusonline.gr της Focus Bari) καταγράφει ότι το 55% των ερωτηθέντων επιμένει να μην αλλάζει φέτος χριστουγεννιάτικες συνήθειες λόγω ΔΝΤ. Μάλιστα, το 11% στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πριν «μπει» ο Δεκέμβριος.

Με μια διάθεση χιουμοριστική αλλά και ρεαλιστική, η φετινή έρευνα για τα Χριστούγεννα κατέγραψε πώς αισθάνονται οι Ελληνες, αν στόλισαν δέντρο, και τι περιμένουν από τους μάγους με τα δώρα.

Το 61% ζητά από τους Μελχιόρ, Γκασπάρ και Μπαλτάσαρ «να πάρουν τους πολιτικούς φεύγοντας και να φέρουν άλλους καλύτερους» αλλά και να μην ξεχάσουν και μερικά σημαντικά δώρα για τους υπόλοιπους. Τα δώρα αυτά για τους περισσότερους Ελληνες είναι:

- προσωπική ζωή γεμάτη αγάπη και αρμονία
- να κερδίσουν το πρωτοχρονιάτικο λαχείο
- δουλειά για όλα τα μέλη της οικογένειας

Ενας στους πέντε ζητά από τους μάγους να τον ξεχάσει η εφορία, η ΔΕΗ και ο μπακάλης της γειτονιάς ενώ ένα 7% θέλει να χαλάσει το μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας που του έχει δώσει δάνειο.

Τις φετινές γιορτές, ο ήρωας των Χριστουγέννων για τους μισούς Ελληνες εξακολουθεί να είναι ο Αγιος Βασίλης. Υφίσταται ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων (21%) το οποίο αισθάνεται σαν το …κοριτσάκι με τα σπίρτα ενώ περίπου ένας στους επτά πολίτες σαν τον γερο-Σκρουτζ.

Η κρίση όμως δίνει και ευκαιρίες για ξεκούραση αλλά και οικονομία, σύμφωνα με τα όσα απάντησαν οι Έλληνες στην on-line έρευνα. Το 66% θα περάσει τις γιορτές ήσυχα στο σπίτι, το 46% θα αναζητήσει δώρα σε τιμή ευκαιρίας, ένας στους πέντε θα κατασκευάσει μόνος τα δώρα και θα κάνει ταξίδι σε τιμή ευκαιρίας. Όσο για τους σπαγκοραμμένους (16%); Η κρίση δίνει την ευκαιρία να πουν στους φίλους τους ότι τους αγαπούν με ένα …πράσινο φύλλο.

Σχόλια

  1. ………Υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας αρκεί να την αναγνωρίσουμε, και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τους ….κουρασμένους πολιτικά επαγγελματίες υποψήφιους για τις δημοτικές…. αλλά και εθνικές εκλογές, υπάρχουν δυο, τρεις, τέσσερις, πέντε, και άλλοι τόσοι, που μπορούν να ξεφύγουν από τα ….τρωκτικά της εξουσίας…. που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο από αυτά που σήμερα βλέπουμε και είμαστε …..μάρτυρες του ποιο σάπιου, και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος , να βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο αποσύνθεσης,….. και να θέλει να συμπαρασύρει μαζί του και τα υγιή κομμάτια του. Μην το επιτρέψουμε… θα αναφέρω από αυτούς…. δυο πραγματικά νέους ……είναι ο Μ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ….και ο Π.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ………….δυο νέοι μορφωμένοι…. με πολιτική εμπειρία…και όρεξη ….προσφοράς …δώστε και εσείς ανώνυμοι σχολιαστές ονόματα που θα μπορούν αναγεννήσουν το πεθαμένο και απαξιωμένο σύστημα, από τους άθλιους και διεφθαρμένους, που μας οδήγησαν όλους μας στην εξαθλίωση και στο περιθώριο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιόν Μ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ μιλάς ρε φίλε μου; αυτόν που ψήφισε ΝΑΙ και τις 2 φορές για να κάνει ο Τσαβαρής την αναχρηματοδότηση του χρέους στο ΤΠ&Δ χρεώνοντας τον Δήμο με επιπλέον 6.000.000 ευρώ;
    Αυτόν που ψήφισε ΝΑΙ στην επέκταση των ιχθυοτροφίων;
    Για αυτόν μιλάτε;
    Το παιδί ή δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει ή είναι της άποψης κι αυτός ότι ο Δήμαρχος δεν πρέπει να ελέγχεται ή τον 'κρατάει' από κάπου ο Τσαβαρής και αναγκάζεται να του τα ψηφίζει όλα.ΝΑΙ σε όλα.
    Όποια εκδοχή και να ισχύει, ο συγκεκριμένος αποδεικνύεται ότι είναι λίγος, άπειρος, εξαρτημένος και φυσικά απορριπτέος.
    Όσο για τον δεύτερο, καλά! αυτός δεν ήταν επί χρόνια το δεξί χέρι του Νεράτζη και μας το ΄παιζε ο αντ΄ αυτού στην Σαλαμίνα; Τώρα τι έγινε, δεν ανήκει 'στο απαξιωμένο σύστημα με τους άθλιους και διεφθαρμένους, που μας οδήγησαν όλους μας στην εξαθλίωση και στο περιθώριο…' ;
    Αν αυτά θεωρείς υγιή κομμάτια, τότε ζήτω που καϊκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ………Υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας αρκεί να την αναγνωρίσουμε, και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τους ….κουρασμένους πολιτικά επαγγελματίες υποψήφιους για τις δημοτικές…. αλλά και εθνικές εκλογές, υπάρχουν δυο, τρεις, τέσσερις, πέντε, και άλλοι τόσοι, που μπορούν να ξεφύγουν από τα ….τρωκτικά της εξουσίας…. που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο από αυτά που σήμερα βλέπουμε και είμαστε …..μάρτυρες του ποιο σάπιου, και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος , να βρίσκετε στο τελευταίο στάδιο αποσύνθεσης,….. και να θέλει να συμπαρασύρει μαζί του και τα υγιή κομμάτια του. Μην το επιτρέψουμε… θα αναφέρω από αυτούς…. δυο πραγματικά νέους ……είναι ο Μ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ….και ο Π.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ………….δυο νέοι μορφωμένοι…. με πολιτική εμπειρία…και όρεξη ….προσφοράς …δώστε και εσείς ανώνυμοι σχολιαστές ονόματα που θα μπορούν αναγεννήσουν το πεθαμένο και απαξιωμένο σύστημα, από τους άθλιους και διεφθαρμένους, που μας οδήγησαν όλους μας στην εξαθλίωση και στο περιθώριο…
















    ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέχασες να πεις ....και την μαμάκα σου.
    Δεν μας χαίζεις ρε φίλε; Πού την είδες την μόρφωση και την πολιτική εμπειρία; Ο ένας σε 3 δημοτικά συμβούλια έχει παρευρεθεί για μισή ώρα, και ο άλλος το δημ. συμβούλιο τό χει δει από τις εφημερίδες.
    Τι την πέρασες την δημαρχεία, παιδική χαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΟΦΡΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΦΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ! ΕΙΣΑΙ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ! ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΜΑΡΙ, ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ! ΣΟΦΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΞΑΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Η ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΤΗΣ ΤΟΝ ΣΟΦΡΑ ΣΠΥΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11.19
    Αμάν ρε φίλε, τόσο χαζός είσαι; δεν καταλαβαίνεις ότι το πολύ το κυρ-ελέησον το βαρυέται κι ο παπάς; Αρκετά πιά, το εμπεδώσαμε.
    Δεν μπορείς να πετάς το ίδιο στιχάκι σου 10 φορές στην κάθε ανάρτηση και σε όλα τα blogs, σαν να ΄ναι ξυπνητήρι.
    Έχεις καταντήσει αηδία και η συνεχής επανάληψη επιφέρει τάση εμμετού.
    Χώρια ότι διαπομπεύεις και τους ανθρώπους. Εκτός κι αν το κάνεις γι αυτό το σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΟΦΡΑΣ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άμα τον ενοχλεί ο Σοφράς να πιεί ξύδι να του περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΥΔΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΕ ΜΙΣΟΥΝ ΣΟΦΡΑ ΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΗΘΙΚΕ ΚΑΙ ΑΞΙΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ! ΕΣΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΞΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΕΝΤΙΜΕ ΣΟΦΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου