Υπερχρέωση εκτάκτου ειδικού τέλους


Σαλαμίνα 04 Νοεμβρίου 2011
Αρ. πρωτ.:2647

Προς 
Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευάγγελο Βενιζέλο 
Κοινοποίηση:    
α) Πρόεδρο ΔΕΗ ΑΕ
    κ. Αρθούρο Ζερβό
β) ΔΕΗ Σαλαμίνας

 
Θέμα: Υπερχρέωση εκτάκτου ειδικού τέλους
Σχετικό: Αρ. Πρωτ. 2641/02-11-2011 προς ΔΕΗ Σαλαμίνας 
Επιπρόσθετα του ανωτέρω σχετικού εγγράφου επισημαίνουμε και τα εξής:
Καθημερινά  γινόμαστε αποδέκτες εκατοντάδων  καταγγελιών και διαμαρτυριών δημοτών  μας, για τον τρόπο που έχετε υπολογίσει το Έκτακτο Ειδικό τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) για τα ακίνητά τους που βρίσκονται εκτός Σχεδίου Πόλεως .
 
Ειδικότερα  σε όλες τις περιπτώσεις λανθασμένων  χρεώσεων, έχει υπολογιστεί το τέλος  με τον πολλαπλασιασμό , όχι των  τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ επιφανειών , όπως το άρθρο 1 της υπ’ αριθ. 1211/2011 απόφασης του Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομικών προβλέπει, αλλά των «πλασματικών» τετραγωνικών μέτρων του ΤΑΠ, όπως αυτά προκύπτουν (για την επιβολή και μόνο του ΤΑΠ) από τις διατάξεις του άρθρου 24 &1 του Ν. 2130/1993.
Ο διπλασιασμός προβλέπεται μόνο για την επιβολή του ΤΑΠ, ενώ για το τέλος Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε προβλέπεται η πραγματική Ηλεκτροδοτούμενη Επιφάνεια.
Προς αποφυγή  των αδικιών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και την αποφυγή προσφυγών των θιγομένων , παρακαλούμε για την άμεση διόρθωση.
 


Ο Δήμαρχος  Σαλαμίνας

 
Γιάννης Τσαβαρής

Σαλαμίνα 07 Νοεμβρίου 2011  
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Θέμα : Υπερχρεώσεις λογαριασμών  ΔΕΗ 
Με  αφορμή τις διαμαρτυρίες των πολιτών  για υπερχρεωμένους λογαριασμούς της  ΔΕΗ, αναφορικά με τον υπολογισμό του εκτάκτου ειδικού τέλους ΕΕΤΗΔΕ, ο Δήμος Σαλαμίνας, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του, έχει κάνει ήδη τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει διόρθωση του λάθους.
Έχοντας ενημερώσει ήδη το Υπουργείο Οικονομικών και την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ, η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει επιληφθεί της όλης υπόθεσης.

Σχόλια

  1. που είσαι ρε Δερτούζο και μας έλειψαν τα μακροσκελή και εμπεριστατωμένα σχόλια σου από το Σάββατο έχουμε να σε δούμε. Θα σε παρακαλέσω όταν φεύγεις ταξίδι να παίρνεις μαζί σου το λαπτόπι να μην σε στερούμεθα αγόρι μου φιλάκια ΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη προσφορά από τον σύλλογο μηχανικών Σαλαμίνας προς τον κ. Δερτούζο ένα σύγχρονο lap topi μάρκας “spyro-2011” για να το παίρνει μαζί του στα ταξίδια με δωρεάν σύνδεση ιντερνέτ “tsaves” για ένα χρόνο ώστε να μην χάνει την επικαιρότητα στα σχόλια των αναρτήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου