Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΆΚΗΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...
Φαινόμενα των καιρών, μυθοποιήσεις, εξεγέρσεις και επάρσεις του δήθεν, νεοεμφανιζόμενες μόδες άφωνης και άχρωμης πολιτικής με καρικατούρες ηρώων από άχυρο εμφανίζονται προσπαθώντας να νομιμοποιηθούν στην κοινή συνείδηση των πολιτών του τόπου εκμεταλλευόμενοι κάθε κρίση. Αυθαίρετες δηλώσεις με συμπεριφορές επικίνδυνων διατυπώσεων και εξαγγελιών από μια ανήμπορη αντιπολίτευση με πολύ χαμηλούς δείκτες ικανοτήτων για ανάληψη ευθυνών που θα ωθήσουν τους πολίτες σε αλλαγή, όπως αυτοί νομίζουν. Αποτελούν τελικά μειονότητες που μάλλον στο κοινωνικό περιθώριο κατατάσσονται με τον τρόπο που ενεργούν, παρά στη θέση ευθύνης που τους αναλογεί, αφού μονοπωλούν το παρελθόν της ασυδοσίας, της αυθαίρετης διοίκησης, με προκαταλήψεις και ιδεολογήματα συντεχνιακής ιδιοτέλειας. Κάθε κινητοποίηση διεκδίκησης δεν έχει να κάνει με τα προβλήματα του τόπου που αυτοί ευθύνονται για την κατάντια του, άλλα με προσωπικούς διαξιφισμούς, παράτονες ηχητικές βολές, αναιτιολόγητες πράξεις και παραστάσεις βουβού κινηματογράφου με ήρωες πρωταγωνιστές χαμένους στο χωροχρόνο.
Φλυαρίες, αερολογίες, ανυπόστατες δικαιολογίες, μη ανάληψη των ευθυνών με ισοπέδωση των πάντων για την κάλυψη του προσωπικού τους συμφέροντος, επιβραβεύοντας τον εαυτό τους ως ανταμοιβή του τίποτα που έχουν προσφέρει σε αυτόν. Επιθετικές, άλογες και ακραίες αντιδράσεις εκφράζουν που τους θέτουν στο κοινωνικό περιθώριο, όταν επιτρέπουν λεηλασία των ηθών και των αρχών στους θεσμούς που θεωρούνται οι στυλοβάτες της δημοκρατίας, αδιάφοροι για το κλίμα που δημιουργούν θέτοντας σε κίνδυνο κάθε αρχή δικαίου που είναι αναγκαία στη σημερινή περίσταση που βιώνει ο τόπος. Δέκα μήνες τώρα, ύστερα από την ανάληψη της δημοτικής αρχής προχωρήσαμε στη αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου με σχέδιο, προγραμματισμό, μέσα από διαβουλεύσεις με ανοικτές διαδικασίες επί της αρχής σε κάθε περίπτωση. Με χαρακτηριστικά στοιχεία τη διαφάνεια, τις συναινετικές διαδικασίες όλων των φορέων και των πολιτών γενικότερα για την καλύτερη επιλεγόμενη λύση των προβλημάτων, αποφεύγοντας το στημένο διάλογο και το προσχεδιασμένο παιχνίδι που ορισμένοι είχαν σημαία τους. Με έμφαση στον καλύτερο σχεδιασμό των έργων και σαφή προσδιορισμό των προβλημάτων και με στόχους υψηλούς επικεντρωθήκαμε στην επιτυχία τους, πάντα με επίκεντρο το καλό του τόπου και οπωσδήποτε του Σαλαμίνιου, όχι όπως η αντιπολίτευση που αόριστα και παραπλανητικά με μεθοδεύσεις ανεπιτυχείς και ανεπίτρεπτες, χωρίς αποτέλεσμα, όραμα και σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου επιχειρεί να εμφανίσει ως πανάκεια, άλλα μόνο αποτυχία απολαμβάνει. Αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ιδιαιτερότητες του νέου δήμου, τόσο στη διοίκηση όσο και στη λειτουργία του δήμου ύστερα από την συγχώνευση των δύο δήμων σε ένα, αναδιαρθρώσαμε τις επιτροπές σε νομικά πρόσωπα με τα τόσα προβλήματα που υπήρχαν, αφότου για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν και ανασυγκροτήθηκαν.

Σχόλια

  1. Εσείς και ο αρχηγός σας είσαστε για κλάματα σκατιάριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραίο το κομμάτι καιρό είχα να διαβάσω τέτοιες ελληνικούρες απο την εποχή της Μιχαλονακου στο ερωτοδικείο
    ας είναι, αγαπητέ μου πόσο διάστημα έχετε να έρθετε στην σαλαμινα γιατί έχω την εντύπωση ότι μιλάτε για άλλον τόπο,να σας πληροφορήσω οτι εμείς εδώ τρώμε πίνουμε και διασκεδάζουμε με την μασινο και τον θαλασσινό μη σου πω και 6 ημέρες, τώρα για νταμάρια και ιχθυοτροφεία κάτι ψέλλισε ο δήμαρχος αλλά δεν ακούστηκε γιατί τα λέει από μέσα του είναι πιο ανώδυνα,
    καληνύχτα σας και όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δήμαρχος θα μείνει γραμμένος στην ιστορία του τόπου με άσβυστη μελάνι και όχι με ντομάτες και αυγά γραμμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΟ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΟΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑΝΝΗ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΩ Ο ΨΕΥΤΗΣ
    ΕΞΩ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
    ΕΞΩ Ο ΞΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ! ΠΑΛΙΟΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΚΡΑΤΑ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΥΜIΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΟ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΕΣ. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΕΚΟΡ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΡΡΙΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΧΡΟΙΟΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΑΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΟ ΣΚΕΠΑΡΝΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου