ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ...

 
Μετά την εσκεμμένη καταστροφή και Ιεροσυλία στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων αυτήν την φορά έγινε στόχος το νέο μνημείο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας!
Στις 29 Σεπτεμβρίου2011 για πρώτη φόρα η νέα Δημοτική Αρχή τίμησε την Επική νίκη των Ελλήνων στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας τοποθετώντας ένα μνημείο στον Ιστορικό χώρο του Αρχαίου Λιμένα. Το θράσος όμως ορισμένων δεν έχει όρια αφού προκλητικά πριν από λίγες ημέρες "άγνωστοι" λεηλάτησαν το μνημείο και μάλιστα παραμονή της 28η Οκτωβρίου κατεβάζοντας και σκίζοντας τις σημαίες της Ελληνικής του Πολεμικου Ναυτικού του Λιμενικου Σώματος και των Σαλαμινίων σημαία του Δήμου.
Στην συνέχεια οι ίδιοι "άγνωστοι" θέλησαν και να καταστρέψουν τις νέες πινακίδες του Υπουργείου Πολιτισμού ξεκινώντας από τον Αρχαίο Λιμένα. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία μετά από πληροφορίες πολιτών στις 6 Οκτωβρίου αντίκρισε την νέα πινακίδα του Υπ.Πολιτισμού στον Αρχαίο Λιμένα μισοκατεστραμμένη από εσκεμμένη προσπάθεια να ισοπεδωθεί τελείως!
Οι υπεύθυνοι της Αρχαιολογίας ενημέρωσαν άμεσα και κατήγγειλαν το γεγονός τόσο στην Αστυνομία και τον Δήμαρχο Σαλαμίνος όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού για όλες τις καταστροφές ενώ όσο για το περιστατικό έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστων, αφού η καταστροφή των πινακίδων τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση.
Όπως και στον Τύμβο των Σαλαμινομαχων έτσι και τώρα παίζετε το ίδιο σενάριο με τους ίδιους πρωταγωνιστές που δεν θέλουν ούτε την ανάπτυξη αλλά ούτε και την προβολή του Ιερού αυτού χώρου της Ναυμαχίας. Δεν έχουν αλήθεια ακόμη καταλάβει ότι ο χώρος αυτός δεν ανήκει σε κανέναν από αυτούς ή μηπως εχουν έγγραφα ιδιοκτησίας υπογεγραμμένα απο τον Θεμιστοκλή ή απο τον Βασιλιά της Σαλαμίνας Αίαντα και δεν το ξέρουμε? αν ειναι ετσι να τους ζητήσουμε προκαταβολικά συγνώμη.Δεν έχουν καταλάβει τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων του νησιού και αοχι μονο για άμεση απομάκρυνση του ΟΛΠ ? Ο Ιερός αυτός χώρος δεν ανήκει μόνο στον Δήμο της Σαλαμίνας αλλά σε ολη την Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο και η ελάχιστη υποχρέωση μας είναι να τον προστατέψουμε από συμφέροντα και παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν βάλει σκοπό την εξαφάνιση του μνημείου και του χώρου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας .....

Σχόλια