Απάντηση σε ανάρτηση του anatropespress.blogspot

 
Με  αφορμή την ανάρτηση στο blogspot των ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ με θέμα
«Χωρίς  πλειοψηφία απέσυραν άρον – άρον το θέμα με τη μάντρα» και για να αποκατασταθεί η αλήθεια, αναφέρω τα εξής:

1) Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ΑΝΑΛΗΘΩΣ, προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματά του, ότι ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας » του Δημάρχου κ.Γ. Τσαβαρή είναι 17. Το αληθές είναι ότι ο αριθμός των Δημοτικών Συμβούλων που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας»είναι 20. 
2. Στη συνέχεια ΠΑΛΙ ΑΝΑΛΗΘΩΣ αναφέρει ότι «ο Γ. Τσαβαρής είχε μείνει με 10 συμβούλους ,ενώ η αντιπολίτευση παρέμενε στην αίθουσα και μαζί με το Γ. Μπίλλια που δεν θα το ψήφιζε αποτελούσαν πλέον εκείνοι την πλειοψηφία (10-11)» Το αληθές είναι ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο αριθμός των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας ήταν 13 (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς ο κ. Μπίλλιας) και όχι 10. Συνεπώς δεν υπήρξε απώλεια πλειοψηφίας ,ούτε θεωρητικά ούτε φυσικά στην πράξη, από την πλευρά του Δημάρχου. 
3. Ο συντάκτης του κειμένου προφητεύει (!!!) όχι μόνο την ψήφο του κ. Γ. Μπίλλια, αλλά και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (10-11). Δηλαδή, σύμφωνα με αυτόν, θα ψήφιζαν 21 Δημ. Σύμβουλοι παρά το γεγονός ότι οι παρόντες ήταν 24! Αυτό που αποκρύπτει ο συντάκτης του κειμένου είναι η πραγματικότητα.
Στην  συγκεκριμένη συνεδρίαση οι αποφάσεις λήφθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ στα 12 από τα 16 θέματα και με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της εκάστοτε πρότασης του Δημάρχου στα υπόλοιπα 4 (26-1-1, 27-1, 19-3-2-1, 14-4 ).  
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι τόσο ο τίτλος «Χωρίς πλειοψηφία απέσυραν άρον –άρον το θέμα με τη μάντρα», όσο και το σχόλιο ότι «η συνοχή μέσα στα σπλάχνα της Δημ. Αρχής ράγισε τόσο γρήγορα» είναι προφανώς αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και συντελούν στην παραπληροφόρηση των πολιτών.  
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Σ.
ΝΙΚΟΣ ΚΟΓΙΑΣ

Σχόλια