Ανοιχτή συνέλευση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Πέμπτη 3/11 7μμ στο Εργατικό Κέντρο

N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Καλούμε όλους σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 3/11 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Θα συζητηθούν η αντίδρασή μας στο χαράτσι της ΔΕΗ , η τοποθέτησή μας στο

θέμα της ζεύξης και οι εξελίξεις στα τοπικά ζητήματα.

Σχόλια

  1. Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΆΚΗΔΩΝ


    Φαινόμενα των καιρών, μυθοποιήσεις, εξεγέρσεις και επάρσεις του δήθεν, νεοεμφανιζόμενες μόδες άφωνης και άχρωμης πολιτικής με καρικατούρες ηρώων από άχυρο εμφανίζονται προσπαθώντας να νομιμοποιηθούν στην κοινή συνείδηση των πολιτών του τόπου εκμεταλλευόμενοι κάθε κρίση. Αυθαίρετες δηλώσεις με συμπεριφορές επικίνδυνων διατυπώσεων και εξαγγελιών από μια ανήμπορη αντιπολίτευση με πολύ χαμηλούς δείκτες ικανοτήτων για ανάληψη ευθυνών που θα ωθήσουν τους πολίτες σε αλλαγή, όπως αυτοί νομίζουν. Αποτελούν τελικά μειονότητες που μάλλον στο κοινωνικό περιθώριο κατατάσσονται με τον τρόπο που ενεργούν, παρά στη θέση ευθύνης που τους αναλογεί, αφού μονοπωλούν το παρελθόν της ασυδοσίας, της αυθαίρετης διοίκησης, με προκαταλήψεις και ιδεολογήματα συντεχνιακής ιδιοτέλειας. Κάθε κινητοποίηση διεκδίκησης δεν έχει να κάνει με τα προβλήματα του τόπου που αυτοί ευθύνονται για την κατάντια του, άλλα με προσωπικούς διαξιφισμούς, παράτονες ηχητικές βολές, αναιτιολόγητες πράξεις και παραστάσεις βουβού κινηματογράφου με ήρωες πρωταγωνιστές χαμένους στο χωροχρόνο. Φλυαρίες, αερολογίες, ανυπόστατες δικαιολογίες, μη ανάληψη των ευθυνών με ισοπέδωση των πάντων για την κάλυψη του προσωπικού τους συμφέροντος, επιβραβεύοντας τον εαυτό τους ως ανταμοιβή του τίποτα που έχουν προσφέρει σε αυτόν. Επιθετικές, άλογες και ακραίες αντιδράσεις εκφράζουν που τους θέτουν στο κοινωνικό περιθώριο, όταν επιτρέπουν λεηλασία των ηθών και των αρχών στους θεσμούς που θεωρούνται οι στυλοβάτες της δημοκρατίας, αδιάφοροι για το κλίμα που δημιουργούν θέτοντας σε κίνδυνο κάθε αρχή δικαίου που είναι αναγκαία στη σημερινή περίσταση που βιώνει ο τόπος. Δέκα μήνες τώρα, ύστερα από την ανάληψη της δημοτικής αρχής προχωρήσαμε στη αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου με σχέδιο, προγραμματισμό, μέσα από διαβουλεύσεις με ανοικτές διαδικασίες επί της αρχής σε κάθε περίπτωση. Με χαρακτηριστικά στοιχεία τη διαφάνεια, τις συναινετικές διαδικασίες όλων των φορέων και των πολιτών γενικότερα για την καλύτερη επιλεγόμενη λύση των προβλημάτων, αποφεύγοντας το στημένο διάλογο και το προσχεδιασμένο παιχνίδι που ορισμένοι είχαν σημαία τους. Με έμφαση στον καλύτερο σχεδιασμό των έργων και σαφή προσδιορισμό των προβλημάτων και με στόχους υψηλούς επικεντρωθήκαμε στην επιτυχία τους, πάντα με επίκεντρο το καλό του τόπου και οπωσδήποτε του Σαλαμίνιου, όχι όπως η αντιπολίτευση που αόριστα και παραπλανητικά με μεθοδεύσεις ανεπιτυχείς και ανεπίτρεπτες, χωρίς αποτέλεσμα, όραμα και σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου επιχειρεί να εμφανίσει ως πανάκεια, άλλα μόνο αποτυχία απολαμβάνει. Αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ιδιαιτερότητες του νέου δήμου, τόσο στη διοίκηση όσο και στη λειτουργία του δήμου ύστερα από την συγχώνευση των δύο δήμων σε ένα, αναδιαρθρώσαμε τις επιτροπές σε νομικά πρόσωπα με τα τόσα προβλήματα που υπήρχαν, αφότου για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν και ανασυγκροτήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφαρμόσαμε όλες τις δυνατές προϋποθέσεις αντιμετώπισης του μεγαλύτερου προβλήματος του τόπου που είναι η αποχέτευση και καταφέραμε την ανακατεύθυνση της αρνητικής πορείας του έργου, έτσι ώστε να περατωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που θα απομόνωναν το έργο λόγω του κάκιστου χειρισμού της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της αρνητικής στάσης της αντιπολίτευσης. Τηρήσαμε τις υποσχέσεις στον πολιτισμό με τις τόσες οικονομικές δυσκολίες του, στον αθλητισμό θέτοντας υγιείς βάσεις για την δημιουργία γηπέδων και χώρων άθλησης με τις καλύτερες προδιαγραφές που οι προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες είχαν παραμερίσει περιμένοντας τον από μηχανής θεό να κάνει τα θαύματα του. Δρομολογήσαμε και διευθετήσαμε το θέμα των νταμαριών και από την νομική, αλλά και την ηθική τους πλευρά ώστε να μην είμαστε αντιμέτωποι με την νομιμότητα και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε δεινή θέση. Το ίδιο πράξαμε και για τα ιχθυοτροφεία, αφού είμαστε οι πρώτοι που κάναμε και κάνουμε διαβουλεύσεις με τους φορείς και ζητάμε την γνώμη τους. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τον άκρατο ερασιτεχνισμό της αντιπολίτευσης που σαν στόχο είχε και έχει να δημιουργεί εντάσεις, αντιπαραθέσεις, ανταγωνισμούς μέσα από μια παιδαριώδη ανωριμότητα που της μειώνει το υποτιθέμενο κύρος που της αναλογεί, και επιμένει μέσα από επικίνδυνα επικοινωνιακά τρικ να υποβαθμίζει το χώρο της δημοκρατίας τα δημοτικά συμβούλια.
    Κοντολογίς αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι είμαστε η δημοτική αρχή των έργων και της προοπτικής και θα αλλάξουμε τον τόπο πάντα προς το καλύτερο γιατί και πιστεύουμε σε αυτόν και σεβόμαστε τους πολίτες αυτού του απογοητευμένου τόπου από τους δημοτικούς άρχοντες που είχε στο παρελθόν. Εμπρός λοιπόν για την αλλαγή, την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση του τόπου που τόσο ανάγκη την έχει γιατί εμείς και μπορούμε και θέλουμε, όσο για τους άλλους που στέκονται αμέτοχοι και μονολογούν τον ίδιο το σκοπό τους ανακοινώνω ότι καλό είναι να αποφεύγουν την νοοτροπία των μπαχαλάκηδων που την έχουν καταστήσει ιδεολογία τους.

    ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΟΛΟ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου